Kategorier

Meny

Konto

Annonse
Annonse

Unngå søl når du maler ute

Mange er ikke så nøye på å dekke til flater når de maler ute. Men det er lurt å gjøre det. For det er fort gjort å søle, og noen flekker er vanskelig å få bort. Her er tipsene du trenger for å unngå sølet.

 • <b>VANN OG KLUT:</b> Det er alltid lurt å ha en bøtte med vann stående klar, sammen med en fille som du kan bruke til å fjerne flekker med en gang.

  Foto:

 • <b>FORT GJORT:</b> Det er ikke mye som skal til før det er fare for søl. Mister du penselen på trappa eller drypper litt maling ned, kommer dekkefilten godt med.

  Foto:

 • <b>FORT GJORT:</b> Det er ikke mye som skal til før det er fare for søl. Mister du penselen på trappa eller drypper litt maling ned, kommer dekkefilten godt med.

  Foto:

 • <b>DEKKEPLAST:</b> Dekkeplast med statisk elektrisitet klebrer seg til flatene og dekker godt.

  Foto:

Annonse
Annonse

Det er mange som slurver med tildekningen av flater som trapper, terrassegulv, grunnmur, vinduer og møbler når de maler ute. Ofte går det bra, men det er ikke mye som skal til før malingen drypper fra penselen og lager stygge flekker. Derfor gjelder det å være føre var.

Dekkefilt

Dekkefilt

FORT GJORT: Det er ikke mye som skal til før det er fare for søl. Mister du penselen på trappa eller drypper litt maling ned, kommer dekkefilten godt med.

Dekkefilten, eller malerfilten, er malerens beste venn, både ute og inne. Bruk den for å dekke til trapp, terrassegulv og lignenede flater du ikke vil søle på. Filten absorberer malingen og undersiden er plastbelagt slik at malingen ikke trekker gjennom.

Dekkeplast og maskeringstape

Dekkeplast

DEKKEPLAST: Dekkeplast med statisk elektrisitet klebrer seg til flatene og dekker godt.

Når du skal dekke til vinduer og møbler, kommer dekkeplast med statisk elektrisitet godt med. Særlig hvis du maler med sprøyte er dette viktig. Da må du dekke godt til. Men også når du maler med rull og pensel er det svært lurt å dekke til her for å unngå søl. Bruk en god maskeringstape beregnet for bruk utendørs for å feste plasten. Maskeringstapen kan du også bruke på mindre områder der det er fare for at du kommer borti med penselen.

Bøtte med vann

Du gjør lurt i å ha en bøtte med vann og en fille lett tilgjengelig når du maler. Eventuelt kan du bruke wipes. Hvis du følger litt med, kan du da tørke opp sølet mens malingen fremdeles er fersk. Da blir det mye enklere å få det bort enn hvis du venter til malingen har tørket.

Unngå malingssøl

VANN OG KLUT: Det er alltid lurt å ha en bøtte med vann stående klar, sammen med en fille som du kan bruke til å fjerne flekker med en gang.

Oppdatert: 17.12.2019  
Annonse
Annonse

Finn din nærmeste

Annonse
Annonse
Annonse
interiorkupp annons
Annonse
interiorkupp annons
[Some text some message]