Nettstedet benytter cookies (også betegnet som informasjonskapsler) som kan brukes av oss og våre partnere til å huske innstillingene dine, til statistikk og til å vise målrettede annonser til deg.   Les Mer Jeg aksepterer!

Vedum annons
Bli inspirert - Se galleri her
I DAG
  °
I MORGEN
  °
Slik gjøres det

Unngå søl når du maler ute

  •  
  •   Publisert:
FORT GJORT: Det er ikke mye som skal til før det er fare for søl. Mister du penselen på trappa eller drypper litt maling n...   Mari Andersen Rosenberg/ifi.no
Mange er ikke så nøye på å dekke til flater når de maler ute. Men det er lurt å gjøre det. For det er fort gjort å søle, og noen flekker er vanskelig å få bort. Her er tipsene du trenger for å unngå sølet.

Det er mange som slurver med tildekningen av flater som trapper, terrassegulv, grunnmur, vinduer og møbler når de maler ute. Ofte går det bra, men det er ikke mye som skal til før malingen drypper fra penselen og lager stygge flekker. Derfor gjelder det å være føre var.

Dekkefilt

Dekkefilt
FORT GJORT: Det er ikke mye som skal til før det er fare for søl. Mister du penselen på trappa eller drypper litt maling ned, kommer dekkefilten godt med.

Dekkefilten, eller malerfilten, er malerens beste venn, både ute og inne. Bruk den for å dekke til trapp, terrassegulv og lignenede flater du ikke vil søle på. Filten absorberer malingen og undersiden er plastbelagt slik at malingen ikke trekker gjennom.

Dekkeplast og maskeringstape

Dekkeplast
DEKKEPLAST: Dekkeplast med statisk elektrisitet klebrer seg til flatene og dekker godt.

Når du skal dekke til vinduer og møbler, kommer dekkeplast med statisk elektrisitet godt med. Særlig hvis du maler med sprøyte er dette viktig. Da må du dekke godt til. Men også når du maler med rull og pensel er det svært lurt å dekke til her for å unngå søl. Bruk en god maskeringstape beregnet for bruk utendørs for å feste plasten. Maskeringstapen kan du også bruke på mindre områder der det er fare for at du kommer borti med penselen.

Bøtte med vann

Du gjør lurt i å ha en bøtte med vann og en fille lett tilgjengelig når du maler. Eventuelt kan du bruke wipes. Hvis du følger litt med, kan du da tørke opp sølet mens malingen fremdeles er fersk. Da blir det mye enklere å få det bort enn hvis du venter til malingen har tørket.

Unngå malingssøl
VANN OG KLUT: Det er alltid lurt å ha en bøtte med vann stående klar, sammen med en fille som du kan bruke til å fjerne flekker med en gang.
Les også Ta vare på verktøyet

Hold deg oppdatert   

Få siste nytt om interiør og oppussing fra ifi.no. Meld deg på vårt nyhetsbrev her.

Mer Slik gjøres det

Nyeste artikler

Nyhetsbrev

Hold deg oppdatert. Motta nye artikler om nyheter, trender og tips fra ifi.no.
Registrer din e-postadresse her:
 
HappyHomes annons