IFI logo
Se flere bilder
Fjern malingen fra hendene

Foto: Mari Andersen Rosenberg/ifi.no og Nordsjö

Fjern malingen fra hendene

Det er fort gjort å grise til hendene når du maler. Da gjelder det å ha redningen i nærheten.

IFI.NO

IFI.NO
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg ifi.no på Facebook, TikTok og Instagram.

Dele
Annonse

Når malejobben er i gang, blir det ofte en del søl med maling, både på hender, verktøy og det som måtte være rundt deg. Hansker hjelper mye, og bør alltid brukes, både for å beskytte hendene og for å få bedre grep om verktøyet. Men også ved bruk av hansker kan du få maling oppover armene og andre steder. I tillegg er det ikke alltid du har hansker tilgjengelig, eller du dropper å bruke det fordi det bare er noe «småtteri» som skal gjøres. Så står du der med maling overalt på hendene og med stygge flekker på klærne etter det lille prosjektet. Da er det lurt å ha redningen nær.

LES OGSÅ: Slik blir flekken borte fra olabuksa

Se flere bilder
Maling på hendene

Foto:

FORT GJORT: Det er fort gjort å grise til hender når du maler. (Foto: Nordsjö)

Se flere bilder
Hansker til maling

Foto:

HANSKER: Et godt råd for å unngå så mye søl, er å alltid bruke hansker når du maler. (Foto: Mari Rosenberg/ifi.no)

Enkelt og skånsomt

En boks med enkle våtservietter er et hjelpemiddel du alltid bør ha tilgjengelig når du skal male. Våtservietter/wipes som er laget spesielt for å fjerne maling fra hender og andre overflater, er skånsomme og effektive. I tillegg er det verdens enkleste hjelpemiddel, og du slipper å styre med white spirit og skitne filler.

Flere av de smarte våtserviettene inneholder aloe vera og er særlig skånsomme og dermatologisk testet, slik at huden ikke tørker ut. Noen typer uten tilsatser egner seg også for rask vask av flater før maling.

De fleste wipes som er laget for dette formålet, er også effektive for å fjerne maling fra for eksempel verktøy, klær og andre overflater. I tillegg er det et supert hjelpemiddel for å surre inn verktøyet slik at det ikke tørker mens du tar pause!

Se flere bilder
Søle med maling på hendene

Foto:

GRIS: Søler du maling, olje, silikon eller annet på hendene, blir det fort grisete. Ha enkle våtservietter i nærheten, så fjerner du det enkelt. (Foto: Chera Westman/ifi.no)

Se flere bilder
Wipes/våtservietter fjerner maling

Foto:

FJERN: Bruk smarte wipes som er laget spesielt for å fjerne maling på hendene. Det gjør jobben skånsomt og effektivt. (Foto: Mari Rosenberg/ifi.no)

Mer informasjon:

Jordan

Alfort

Polyseam/Graft

Fibotex

Osmo

Nordsjö

Flügger

Finn din nærmeste
Mest lest
Hvordan male fliser?
Gjør det selv

Hvordan male fliser?

Å male fliser er en rask og rimelig måte å forandre på interiøret. Du kan velge blant et stort vell av farger, og skjule uønsket dekor på en enklere måte enn ved å rive og flislegge...

Guide til grunning – før maling
Gjør det selv

Guide til grunning – før maling

Når du skal gyve løs på ditt første oppussingsprosjekt, møter du på mange nye begreper. Et av dem du møter først, er grunning. Men hvorfor grunner vi, og når er det egentlig nødvendig?...

Annonse
HappyHomes annons
Annonse
Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.