IFI logo
Se flere bilder
Beskytt rommet mot malingsprut

Foto: Robert Walmann/ifi.no, Jordan, Nordsjö

Beskytt rommet mot malingsprut

Det skal være gøy å male, men bare pass på at det ikke blir for mye søl. Skal du male stua eller soverommet i en ny farge, er det lurt å beskytte rommet.

IFI.NO

IFI.NO
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg ifi.no på Facebook, TikTok og Instagram.

Annonse

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Flytt unna møbler

Det første du bør gjøre før du finner fram pensel og malingspann, er å få møbler bort fra veggene. Har du en bod, et rom ved siden av eller annen oppbevaringsplass, er det å foretrekke. Da er rommet helt tomt når du begynner å male, og du unngår på den måten søl på møbler. Ellers kan du flytte alle møbler til midten av rommet. Da står de i hvert fall ikke i veien når du skal male, og sjansen for å søle på dem blir mindre.

Se flere bilder
Unngå malingsøl på møbler

Foto:

MØBLER: Flytt møbler enten ut av rommet eller i hvert fall så lagt fra veggen som skal males som er mulig. (Foto: Nordsjö)

Dekk til møblene

Hvis møblene må stå igjen i rommet, bør du dekke dem til før du begynner å male. Bruk dekkeplast og sørg for at alle møbler er godt dekket. Bruk gjerne en dekkeplast med statisk elektrisitet, som klebrer seg fast til overflaten. Dette kan også brukes for eksempel på vinduer.

Se flere bilder
Dekkeplast på kjøkkeninnredning

Foto:

DEKKEPLAST: Dekkeplast med statisk elektrisitet egner seg særlig til å dekke fast innredning og vegger. (Foto: Jordan)

Malerfilt på gulvet

Gulvet er det ene store «møbelet» du ikke får flyttet på. Og det er aldri gøy å få maling på det flotte tregulvet. Derfor bør det alltid beskyttes godt når du skal male. Det gjør du enklest – og best – med malerfilt på rull. Filten kan legges på alle underlag, og er slett ikke forbeholdt gulvet! Har du først kjøpt en rull, kan du gjerne bruke den når du skal male andre steder også. Oversiden absorberer malingen og undersiden er plastbelagt slik at ikke malingen trekker igjennom. Og det beste? Den kan brukes om og om igjen!

Se flere bilder
Malerfilt på gulvet

Foto:

MALERFILT: Malerfilt er malerens beste venn. Den beskytter mot søl. (Foto: Robert Walmann/ifi.no)

Maskeringstape til detaljene

Til de små flatene, som listverk og omramminger, brukes maskeringstape for å unngå søl. Bruk en god maskeringstape som er beregnet på din overflate.

Finn din nærmeste
Mest lest
Annonse
HappyHomes annons
Annonse
Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.