Nettstedet benytter cookies (også betegnet som informasjonskapsler) som kan brukes av oss og våre partnere til å huske innstillingene dine, til statistikk og til å vise målrettede annonser til deg.   Les Mer Jeg aksepterer!

Rørkjøp annons
Fagtrapp annons
Bli inspirert - Se galleri her
I DAG
  °
I MORGEN
  °
Slik gjøres det

Unngå malingssølet

  •  
  •   Publisert:
Det er ikke mye som skal til for å søle med malingen. Da er dekkefilt godt å ha.   Mari Andersen Rosenberg/ifi.no, Jordan
For mye maling på penselen, en ustø hånd eller en dult fra sidemannen – det er ikke mye som skal til før uhellet er et faktum. Og det er ikke bare, bare å få bort malingssølet ute, så du bør passe på.

– Folk flest er ikke så flinke til å dekke til flater når de maler ute. Men gjør du det nøye, sparer du deg for mye jobb i etterkant, sier Heidi Amundsen hos Jordan. Legger du dekkefilt eller -plast på bakken og beskytter vinduer og møbler med tynn dekkeplast med statisk elektrisitet, er du godt på vei.

Lett tilgjengelig

Ha alltid klart wipes eller en fille og bøtte med vann for å fjerne malingsflekker underveis.
Ha alltid klart wipes eller en fille og bøtte med vann for å fjerne malingsflekker underveis.

Amundsens beste tips er å alltid ha wipes lett tilgjengelig, for å ta sølet mens malingen ennå er fersk. Per Myhre hos Nordsjö passer også på at han alltid er klar til å ta opp kampen mot flekkene.

– Jeg har alltid en fuktig fille og en bøtte vann i nærheten når jeg maler. Er du flink til å følge med, får du tatt sølet før det tørker, sier han.

Redningene

Oppdager du malingssølet først etter det har tørket, finnes det heldigvis råd å få. Chresten Nielsen, malermester og teknisk sjef i Beckers, deler sine beste tips til hva du bør gjøre hvis uhellet er ute.

Får du maling på vindusglasset, er redningen nær. En vindusskrape fjerner malingen raskt.
Får du maling på vindusglasset, er redningen nær. En vindusskrape fjerner malingen raskt.

Vindusglasset: Har du fått maling på vindusglasset, må du fram med skrapen. En vindusskrape har et knivblad som fjerner malingen enkelt og raskt, og som ikke lager riper i glasset.

Vindusomramming og takrenne: Ofte males vinduene rett etter huset, så da er ikke søl på vindusomrammingen et stort problem. Bare skrap av malingsflekken, gjør vanlig forarbeid, og mal over i fargen vinduet skal være.Det samme gjelder på takrennen.

Steinheller: Har du sølt maling på steinhellene, kan du fjerne sølet med malingsfjerner.

Treterrasse: Ser du at du har fått små størknede malingsflekker på terrassegulvet i tre, må du skrape bort flekkene og pusse overflaten, før du oljer eller beiser på nytt der flekkene har vært.

Les også Se opp for sola

Hold deg oppdatert   

Få siste nytt om interiør og oppussing fra ifi.no. Meld deg på vårt nyhetsbrev her.

Mer Slik gjøres det

Nyeste artikler

Nyhetsbrev

Hold deg oppdatert. Motta nye artikler om nyheter, trender og tips fra ifi.no.
Registrer din e-postadresse her:
 
HappyHomes annons