Kategorier

Meny

Konto

Unngå malingssølet

For mye maling på penselen, en ustø hånd eller en dult fra sidemannen – det er ikke mye som skal til før uhellet er et faktum. Og det er ikke bare, bare å få bort malingssølet ute, så du bør passe på.

av   |   Oppdatert   |   Publisert

Dele på Pinterest
Se flere bilder
Unngå malingssølet

Foto: Mari Andersen Rosenberg/ifi.no, Jordan

– Folk flest er ikke så flinke til å dekke til flater når de maler ute. Men gjør du det nøye, sparer du deg for mye jobb i etterkant, sier Heidi Amundsen hos Jordan. Legger du dekkefilt eller -plast på bakken og beskytter vinduer og møbler med tynn dekkeplast med statisk elektrisitet, er du godt på vei.

Lett tilgjengelig

Amundsens beste tips er å alltid ha wipes lett tilgjengelig, for å ta sølet mens malingen ennå er fersk. Per Myhre hos Nordsjö passer også på at han alltid er klar til å ta opp kampen mot flekkene.

– Jeg har alltid en fuktig fille og en bøtte vann i nærheten når jeg maler. Er du flink til å følge med, får du tatt sølet før det tørker, sier han.

Redningene

Oppdager du malingssølet først etter det har tørket, finnes det heldigvis råd å få. Chresten Nielsen, malermester og teknisk sjef i Beckers, deler sine beste tips til hva du bør gjøre hvis uhellet er ute.

Dele på Pinterest Ha alltid klart wipes eller en fille og bøtte med vann for å fjerne malingsflekker underveis.

Ha alltid klart wipes eller en fille og bøtte med vann for å fjerne malingsflekker underveis.

Vindusglasset: Har du fått maling på vindusglasset, må du fram med skrapen. En vindusskrape har et knivblad som fjerner malingen enkelt og raskt, og som ikke lager riper i glasset.

Vindusomramming og takrenne: Ofte males vinduene rett etter huset, så da er ikke søl på vindusomrammingen et stort problem. Bare skrap av malingsflekken, gjør vanlig forarbeid, og mal over i fargen vinduet skal være.Det samme gjelder på takrennen.

Steinheller: Har du sølt maling på steinhellene, kan du fjerne sølet med malingsfjerner.

Treterrasse: Ser du at du har fått små størknede malingsflekker på terrassegulvet i tre, må du skrape bort flekkene og pusse overflaten, før du oljer eller beiser på nytt der flekkene har vært.

Dele på Pinterest Får du maling på vindusglasset, er redningen nær. En vindusskrape fjerner malingen raskt.

Får du maling på vindusglasset, er redningen nær. En vindusskrape fjerner malingen raskt.

LES OGSÅ

Finn din nærmeste

POPULAERT NU
SISTE ARTIKLER
[Some text some message]