Kategorier
Meny
Konto
Annonse
HappyHomes annons

Unngå malingssølet

cloud_download
fullscreen
 • Unngå malingssølet

  Foto: Mari Andersen Rosenberg/ifi.no, Jordan

 • Unngå malingssølet

  Foto:

 • Unngå malingssølet

  Foto:

 • Unngå malingssølet

  Foto:

For mye maling på penselen, en ustø hånd eller en dult fra sidemannen – det er ikke mye som skal til før uhellet er et faktum. Og det er ikke bare, bare å få bort malingssølet ute, så du bør passe på.

Annonse

– Folk flest er ikke så flinke til å dekke til flater når de maler ute. Men gjør du det nøye, sparer du deg for mye jobb i etterkant, sier Heidi Amundsen hos Jordan. Legger du dekkefilt eller -plast på bakken og beskytter vinduer og møbler med tynn dekkeplast med statisk elektrisitet, er du godt på vei.

Lett tilgjengelig
<p>Ha alltid klart wipes eller en fille og bøtte med vann for å fjerne malingsflekker underveis.</p>

Ha alltid klart wipes eller en fille og bøtte med vann for å fjerne malingsflekker underveis.

Amundsens beste tips er å alltid ha wipes lett tilgjengelig, for å ta sølet mens malingen ennå er fersk. Per Myhre hos Nordsjö passer også på at han alltid er klar til å ta opp kampen mot flekkene.

– Jeg har alltid en fuktig fille og en bøtte vann i nærheten når jeg maler. Er du flink til å følge med, får du tatt sølet før det tørker, sier han.

Redningene

Oppdager du malingssølet først etter det har tørket, finnes det heldigvis råd å få. Chresten Nielsen, malermester og teknisk sjef i Beckers, deler sine beste tips til hva du bør gjøre hvis uhellet er ute.

<p>Får du maling på vindusglasset, er redningen nær. En vindusskrape fjerner malingen raskt.</p>

Får du maling på vindusglasset, er redningen nær. En vindusskrape fjerner malingen raskt.

Vindusglasset: Har du fått maling på vindusglasset, må du fram med skrapen. En vindusskrape har et knivblad som fjerner malingen enkelt og raskt, og som ikke lager riper i glasset.

Vindusomramming og takrenne: Ofte males vinduene rett etter huset, så da er ikke søl på vindusomrammingen et stort problem. Bare skrap av malingsflekken, gjør vanlig forarbeid, og mal over i fargen vinduet skal være.Det samme gjelder på takrennen.

Steinheller: Har du sølt maling på steinhellene, kan du fjerne sølet med malingsfjerner.

Treterrasse: Ser du at du har fått små størknede malingsflekker på terrassegulvet i tre, må du skrape bort flekkene og pusse overflaten, før du oljer eller beiser på nytt der flekkene har vært.

Annonse
Yo, you had better fill this out, it's required.
Annonse
Annonse
[Some text some message]