Kategorier

Meny

Konto

Annonse
Annonse

Maling og mote

Det gjelder å kle seg smart når malingen skal festes på vegg eller tak. Her er malerens beste motetips!

 • <b>HATT OG FRAKK:</b> Bjørg Owren hos IFI sverger til hatt og stor skjorte når hun maler.

  Foto: Robert Walmann/ifi.no

 • <b>RENT OG PENT:</b> − Malere kler seg i hvitt. Sånn har det alltid vært, sier Chresten Nielsen fra Beckers.

  Foto: Mal Proff

 • <b>MALERMOTE:</b> Martin Uhlen Fjeller hos MalProff forteller at de snart er klar med ny kolleksjon for maleren. – De vil ha college-gensere, bukser og t-skjorter. Stilen er løs og ledig, sier han.

  Foto: Mal Proff

 • <b>FORT GJORT:</b> – Det er lett å søle maling på klærne. Husk at de sjelden blir helt rene i vask, sier Martin Uhlen Fjeller hos Mal Proff.

  Foto: Alfort

 • <b>MORO MED MALING:</b> Det er gøy å male. Det gjelder derfor å velge klær som er med på leken.

  Foto: Jordan

 • <b>FJELLBUKSE:</b> Julie Auråker fra Flügger forteller at deres nyeste malerbukse er like god som turbukse som til maling. – Det er fordi den er så god å ha på seg, sier hun.

  Foto: Flügger

Annonse
Annonse

Skal det være løst og ledig eller tett og godt? Grått, blått eller hvitt? Og hva med hode, skuldre, kne og tå? Å finne stilen når det skal males er ikke like lett. Martin Uhlen Fjeller er produkt- og konseptsjef hos Mal Proff. Han vet hva maleren helst vil ha på seg på jobb.

Klær som følger med

Malerklær

MALERMOTE: Martin Uhlen Fjeller hos MalProff forteller at de snart er klar med ny kolleksjon for maleren. – De vil ha college-gensere, bukser og t-skjorter. Stilen er løs og ledig, sier han.
(Mal Proff)

− Vi kommer nå med en ny kolleksjon malerklær. Den består av bukser, t-skjorter og en helt vanlig hvit collegegenser med rund hals. Trenden er at maleren vil ha det løst og lett for å ikke bli svett. Når det males blir det også ofte mye bøy og tøy. Da gjelder det å ha klær som følger etter. For gulvleggere har vi stretch i stoffet som gjør det ekstra elastisk, sier han.

Alltid vært hvitt

Hvorfor maleklær alltid er hvite er ikke godt å si. Slik har det bare alltid vært. Chresten Nielsen er malermester og teknisk sjef hos Beckers. Han kan ikke huske å ha gått i noe annet enn hvitt.

− Da jeg startet i 1963 måtte vi ha nyvasket hvitt tøy hver mandag. Vi måtte også ha en hvit fille i lommen for å tørke vekk flekker, forteller han.

Hvite malerklær

RENT OG PENT: − Malere kler seg i hvitt. Sånn har det alltid vært, sier Chresten Nielsen fra Beckers.
(Mal Proff)

Strøken maler

Gode malerklær

MORO MED MALING: Det er gøy å male. Det gjelder derfor å velge klær som er med på leken.
(Jordan)

Nielsen er ikke fremmed for tanken om at hvite klær skal vise at maleren er fagmann.

− Hvitt avslører det meste. En maler kan jo briljere med hvor flink han er ved å unngå flekker på tøyet. Jeg tenker i hvert fall at en strøken maler er nøye, sier han.

Martin Uhlen Fjeller har hørt at klærne er hvite fordi det males mest med lyse farger.

− På den måten vil de hvite klærne ikke vise flekkene så tydelig, sier han.

Fra topp til tå

Å søle er nok mer utbredt hos vanlige hobbymalere. Derfor mener Uhlen Fjeller det er smart å kle seg fra topp til tå.

− Bruk en genser med lange ermer. Og gjerne en slitt joggebukse. Profesjonelle malere bruker som regel joggesko. Det er behagelig i stiger og når man står lenge. Det er også smart for amatører. Det er viktig å stå godt. Men husk at det er vrient å vaske malerklær og sko helt rene. Selv om det er vannløselig maling, blir det sjeldent helt rent, sier han.

Malingssøl på klær

FORT GJORT: – Det er lett å søle maling på klærne. Husk at de sjelden blir helt rene i vask, sier Martin Uhlen Fjeller hos Mal Proff.
(Alfort)

Like god på fjellet

Malerbukse

FJELLBUKSE: Julie Auråker fra Flügger forteller at deres nyeste malerbukse er like god som turbukse som til maling. – Det er fordi den er så god å ha på seg, sier hun.
(Flügger)

Også Flügger har egne malerklær i sitt sortiment. Julie Auråker forteller at deres nyeste malerbukse fra Mascot er så populær at hennes kollegaer bruker den også som turbukse.

− Dette er en lettvektbukse med fireveis stretchstoff, høy slitestyrke og vannavvisende finish. Den lave midjen med formskåret linning sikrer at buksene følger og støtter alle kroppens bevegelser, sier hun.

Løst og ledig

Kreativ leder hos IFI, Bjørg Owren, er ikke i tvil hva hun må ha på seg under malingsakten.

− Hatt, så klart. Eller caps. Maling i håret er ikke min stil. Ellers går jeg for en løs og ledig stil. Jeg har en gammel, stor gammel skjorte som jeg har arvet etter min eldste sønn, som er passe lang og ledig. Det er fint med stor brystlomme, for der kan jeg ha boksåpner og tørkepapir. Myke og slitte olabukser med stretch er også godt å bevege seg i, forteller hun.

LES OGSÅ: Unngå malingssølet

Maleklær

HATT OG FRAKK: Bjørg Owren hos IFI sverger til hatt og stor skjorte når hun maler.
(Robert Walmann/ifi.no)

Unngå fotavtrykk

På hendene bruker Owren hansker for å skjerme hender og negler.

− Også går jeg alltid i sandaler. Noe som er lett å kippe av og på føttene. Før gikk jeg helst barbeint, men da ble gjerne malingen med når jeg tråkket videre, sier hun.

Oppdatert: 17.12.2019  
Annonse
Annonse

Finn din nærmeste

Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
[Some text some message]