Kategorier

Meny

Konto

menu
Annonse

Handlelisten du trenger når du skal male

Maling, grunning, rengjøringsmiddel og malerull er selvskrevne gjester på handlelista når du skal male veggen. Men det er en god del annet som også bør stå der, som kanskje ikke er like innlysende. Her er huskelisten på hva du bør kjøpe med deg i tillegg.

cloud_download
fullscreen
 • <b>VIKTIG LISTE:</b> Planlegger du godt, slipper du å løpe på butikken mange ganger.

  Foto: Mari Andersen Rosenberg/ifi.no

 • <b>LETT Å GLEMME:</b> Noen ting er enklere å glemme enn andre, som for eksempel rørepinne. Men det er ikke mindre viktig av den grunn. Arbeidshansker er også lurt!

  Foto: Mari Andersen Rosenberg/ifi.no

 • <b>SLIPEKLOSS:</b> Forarbeid er alfa omega når det skal males. Til det kommer en slipekloss godt med.

  Foto: Robert Walmann/ifi.no

 • <b>UTVALG:</b> Én malerull er ofte ikke nok. Se an hvor du skal male, og velg ruller og pensler ut i fra hva som egner seg best på akkurat dine flater.

  Foto: Jordan

Annonse

Det er kjedelig å stå klar med malerullen i hånda og finne ut at du mangler flere viktige ting for å gjennomføre malejobben på best mulig måte. Derfor er det lurt med en liten huskeliste over de viktigste tingene du trenger – i tillegg til maling, grunning, rull og vaskemiddel.

Sjekk hva du har liggende i boden, før du skriver en handleliste med det du mangler. Så kan du gå i butikken. Her er det du trenger:

1. Arbeidshansker

Gode arbeidshansker, eventuelt engangshansker, kommer alltid godt med. Da unngår du søl.

2. Mikrofiberkluter

Når du først er vant med mikrofiberklut, vil du ikke gå tilbake til noe annet. Gode mikrofiberkluter er nemlig gull verdt. De kommer godt med når du skal gjøre rent, eller når du skal fjerne slipestøvet.

3. Flere pensler

Trodde du at det holdt med én malerull? Det beste resultatet får du uten tvil om du også har gode pensler til blant annet å male langs kanter og i hjørner. Du trenger også en fordriver for å etterstryke etter rullen, slik at det ikke blir synlig rullestruktur.

Pensler til ulikt bruk

UTVALG: Én malerull er ofte ikke nok. Se an hvor du skal male, og velg ruller og pensler ut i fra hva som egner seg best på akkurat dine flater.
camera_alt (Jordan)

4. Maskeringstape

De aller fleste er godt kjent med maskeringstape og hvorfor vi bruker det. Men husk på at det finnes ulike maskeringstaper beregnet for ulike underlag, så velg den eller de som passer jobben.

5. Engangswipes

Litt søl, både på deg selv og andre flater, er uunngåelig når du maler. Og det er smart å fjerne sølet med en gang. Oppussingswipes som fjerner maling, fett og olje er et «must».

6. Dekkefilt

Bruker du fremdeles gammel plast eller avispapir til å dekke gulvet når du maler? Kjøp deg heller en rull dekkefilt. Malingen trekker ned i filten og plastlaget under sørger for at ingenting kommer gjennom. Og dekkefilten kan brukes om igjen mange ganger.

8. Forlengerskaft

Skal du male en hvilken som helst flate av litt størrelse, er forlengerskaft et må-ha-verktøy. Du får malt mer av gangen, du blir mindre sliten, du når opp steder du ellers ikke ville gjort, det er ergonomisk bra og jobben går mye fortere. Nok sagt.

9. Boksåpner

Enda en liten detalj som er fort gjort å glemme. En ordentlig boksåpner sørger for at du ikke bulker malingsspannet, du får lokket enkelt opp og du får lukket det igjen uten problemer.

10. Slipepapir/slipekloss

For å sørge for bedre vedheft for malingen, bør underlaget slipes lett. Derfor bør slipepapir eller slipekloss alltid stå på handlelisten.

Slipekloss

SLIPEKLOSS: Forarbeid er alfa omega når det skal males. Til det kommer en slipekloss godt med.
camera_alt (Robert Walmann/ifi.no)

Oppdatert: 17.12.2019

Mer informasjon

Mer informasjon:

Alfort

Duri Fagprofil

Jordan

Fibotex

Flügger

IBG

Nordsjö

Annonse
Obligatorisk felt
Annonse
Annonse
HappyHomes annons
HappyHomes annons
[Some text some message]