Kategorier

Meny

Konto

Bare rør i malingen

Slurver du med rørepinnen, kan resultatet bli dårligere.

av   |   Oppdatert   |   Publisert

Dele på Pinterest
Se flere bilder
Bare rør i malingen

Foto: Robert Walmann/ifi.no, Pure & Original

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Når du kjøper maling hos fargehandleren blir spannet satt i en ristemaskin. Det er fordi maling og fargepigmenter må blandes godt sammen. Men før du starter på malejobben hjemme, kan det lønne seg å «vekke» malingen til liv igjen. Særlig hvis spannet har stått lenge. En rørepinne er det du trenger. 

LES OGSÅ: Maletips for «dummies».

Dele på Pinterest Bland maling med rørepinne

BLAND ALT: Ekspertene mener lakk, olje og maling bør blandes godt før det påføres. (Foto: Robert Walmann/ifi.no)

Rør opp en jevn masse

Lars Petter Rustan fra Jordan forteller at folk som dropper å blande kan oppleve at det ferdige resultatet blir dårligere enn forventet.

− Mitt inntrykk er at mange slurver med denne jobben. Hvis du dropper å røre i spannet, får du ikke fordelt bunnfall og pigmenter skikkelig. Massen blir ikke så jevn og homogen som den skal være. Det er også ofte vann eller andre bindemidler som flyter opp i boksen. Det må blandes og røres tilbake i malingen, sier han.  

LES OGSÅ: Unngå disse nybegynnerfeilen når du maler.

Dele på Pinterest Lars Petter Rustan, Jordan

GODT OG BLANDET: Lars Petter Rustan fra Orkla Housecare vil at folk skal lykkes. – De som rører skikkelig vil aldri angre, sier han. (Foto: Robert Walmann/ifi.no)

For et godt resultat

For de som tar seg god tid med rørepinnen venter god belønning.

− Blander du godt, vil malingen få lik konsistens og kvaliteten blir god gjennom hele maleprosessen. Du sikrer også at fordelingen av fargepigmenter blir riktig, sier Rustan.  

Tager hva man haver

Han mener det ikke er nødvendig å bruke en rørepinne laget av tre, men den har sine fordeler.

− Med en flat rørepinne vil du lettere kunne trekke av malingen på kanten av spannet. Det er også lettere å få et godt grep om dem. Men du kan i prinsippet bruke det meste til å røre med, sier han. 

Lenge og vel

Hvordan og hvor lenge vi skal blande og røre kommer litt an på maling og spann, men ifølge Rustan er regelen enkel:

− Når du tror du har blandet lenge nok, blander du litt til. Du skal være sikker på at du har fått rørt opp alt bunnfallet, sier han. 

Dele på Pinterest Rørepinne til maling

BARE RØR: Lars Petter Rustan fra Orka Housecare mener folk må røre mer. – En maling som er godt blandet vil gi det beste resultatet, sier han. (Foto: Robert Walmann/ifi.no)

Malingen som trenger hvile

Idar Stensvold står bak Pure & Original i Norge. Et selskap som er mest kjent for sine mineralske malinger.

− Når du rører i et spann med «Fresco» kalkmaling, som er vår mest solgte mineralske maling, kan det danne seg små luftbobler. De vil du ikke ha på veggen. La derfor malingen hvile litt etter at du har rørt og blandet, sier han. 

Dele på Pinterest Rørepinne

BILLIG VERKTØY: – En rørepinne er billig og enkel og den gjør underverker med malingen, sier Idar Stensvold fra Pure & Original. (Foto: Pure & Original)

Ny runde med rist

Stensvold mener maling som har stått lenge, men som fortsatt er av god kvalitet, har godt av en ny runde i ristemaskinen.

− Gammel maling bør tas med til forhandleren. Be om å få to minutter i ristemaskinen. Det er begrenset hvor bra du kan blande og røre ut gammel maling selv, sier han. 

Mer informasjon:

Jordan

Pure & Original

 

Beckers

Butinox

Flügger

Nordsjö

Miljømal

Fibotex

Alfort

LES OGSÅ

Finn din nærmeste

Populær nå
SISTE ARTIKLER
[Some text some message]