Kategorier

Meny

Konto

Huskelisten du ikke kan leve uten

Dette er den viktigste listen – den du krysser av på FØR du går i butikken og søker hjelp.

av   |   Oppdatert   |   Publisert

Dele på Pinterest
Se flere bilder
Huskelisten du ikke kan leve uten

Foto: Flügger, HanaStyle, Trine Midtsem/ifi.no

En viktig del av jobben når et rom eller et helt hus skal pusses opp kan også vise seg å være den mest utfordrende – nemlig det å bestemme farger og materialer. Og ja, det er hjelp å få i butikken, men du kan ikke forvente at de som jobber der skal forstå hva du ønsker hvis du ikke vet det selv.

Dele på Pinterest Inspirasjonsbilde

BEGEISTRER: Ta vare på bilder som gir deg en god opplevelse. (Foto: Flügger)

Bruk elimineringsmetoden

Viktigheten av å formidle eventuelle klare ønsker og behov er opplagt. Minst like betydningsfullt er det at du forteller hva du eventuelt IKKE liker, så brukes det ikke tid på å komme frem til løsninger som i utgangspunktet er uaktuelle.

– Det er alltid en god forberedelse å lage et moodboard eller lignende, med tekstilprøver, treverk og andre elementer som interiøret ditt har i dag, og som du ønsker å beholde. Når du har bestemt deg for hva som skal med videre kan du tilsette farger og se hvilke som passer best, sier Lone Bjørslev Kisbye, PR-manager hos malingprodusenten Flügger.

Dele på Pinterest Lag et moodboard

INSPIRASJON: Samle bilder, farger, tekstiler og elementer som inspirerer deg. (Foto: Trine Midtsem/ifi.no)

Lys og overflater

Ta også gjerne med noen bilder av rommet eller huset som skal pusses opp, til butikken – vinduer og dører inkludert. Det gir rådgiveren en pekepinn på blant annet lysinnfall og overflater i rommet. Ikke minst er dette viktig ved valg av veggfarger.

– Når du skal male, velg farge først, så hvilken glansgrad, struktur og overflate du ønsker. Ta hensyn til rommet – det finnes ulik overflatebehandling til forskjellige behov og grader av slitasje. Kombinerer du farger med ulike glansgrader, får du et spennende resultat, sier Idar Stensvold hos Pure & Original.

Dele på Pinterest Maling etter underlaget

ETTER BEHOV: Tenk gjennom bruksområdet før du velger maling. (Foto: HanaStyle)

DEN VIKTIGE HUSKELISTEN

1. Bestem deg for hvilke møbler, farger, ting, tekstiler, tepper osv. som skal være med videre i det nye interiøret.

2. Gjør en avgrensning for farger og stiler du liker/IKKE liker.

3. Samle sammen elementer av det du ønsker; farger, stiler, materialer o.l., det være seg fargeprøver, et skjerf, bilder fra magasiner, aviser, nettsider eller en feriereise – det som måtte inspirere deg.  

4. Ta bilder av rommet eller huset som skal pusses opp. Dette gir deg et nytt perspektiv og er til god hjelp for den du skal rådføre deg med.

5. Planlegg hva du skal spørre om. Vær tro mot listen din, selv om du bombarderes av informasjon tilbake. 

LES OGSÅ

Finn din nærmeste

Populær nå
SISTE ARTIKLER
[Some text some message]