IFI logo
Se flere bilder
Ta vare på verktøyet

Foto: Mari Rosenberg Andersen/ifi.no, Bjørg Owren/ifi.no og Chera Westman/ifi.no

Ta vare på verktøyet

Med en god pensel maler du både penere og raskere. Og med riktig stell, er en bra pensel en investering som holder lenge.

Chera Westman

Chera Westman
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg ifi.no på Facebook, TikTok og Instagram.

Dele
Annonse

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Å kjøpe noen skikkelig gode pensler er en bra investering. Kvalitetspensler tar opp mye maling, gir fra seg passe mye maling slik at du kan male lenge på samme dypp med bibeholdt godt resultat. Den legger også fra seg lite bust i den malte flaten, og kan brukes igjen og igjen og igjen.

– At penselen tar opp mye maling, gjør også at den må skylles lenge for å rense busten. Vanntynnede malinger løses ofte lett opp av lunkent vann og litt oppvaskmiddel, men noen produkter er litt fetere og kan være vanskelig å vaske vekk. Så lenge vannet er farget da du skyller, er penselen ikke gjort godt nok ren, sier Thor Ingar Røneid, malermester og teknisk servicesjef i Butinox.

Se flere bilder
VERDIFULL: Til de fleste malejobber trenger man et par pensler med ulik størrelse og form, og da kan det fort bli kostbart å skaffe nye hver gang, eller fristende å velge en lavere kvalitet og derved få et dårligere resultat.  Foto: Bjørg Owren/ifi.no

Foto:

VERDIFULL: Til de fleste malejobber trenger man et par pensler med ulik størrelse og form, og da kan det fort bli kostbart å skaffe nye hver gang, eller fristende å velge en lavere kvalitet og derved få et dårligere resultat. Foto: Bjørg Owren/ifi.no

Penselrens

– Hybridprodukter, interiørbeis, grunninger og vanntynnede eksteriørprodukter har litt høyere oljeandel, og kan være vanskelig å få gjort rent med kun vann. Da bruker jeg gjerne en penselrens, sier han.

Arbeid inn penselrensen i busten og skyll nøye med rent vann.

– Det er bra å få skylt av penselen i vann så raskt som mulig. Hvis malingen har begynt å størkne i busten, kan du kamme penselen med en stålbørste for å få vekk kornene, og la penselen stå i rensen til malingen er løst opp. 

Stålbørste

Etter at penselen er gjort ren, er det bra om den får stå en stund på busten på et tørkepapir, slik at den blir tørr. Deretter kan den trygt oppbevares hengende, liggende eller stående på skaftet til neste gang den skal brukes.

– Er penselen blitt hard når du skal bruke den neste gang, kan du gjerne la den stå en tid i penselrens, før du skyller den før bruk, sier Røneid. 

Se flere bilder
OPPBEVARING: Når penselen er tørr, kan den oppbevares stående på skaftet til neste gang den skal brukes.

Foto:

OPPBEVARING: Når penselen er tørr, kan den oppbevares stående på skaftet til neste gang den skal brukes.

Mer informasjon:

Butinox

 

Flügger

Nordsjö

Beckers

Miljømal

Finn din nærmeste
Mest lest
Annonse
HappyHomes annons
Annonse
Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.