Porsgrund Bad annons
Bli inspirert - Se galleri her
I DAG
  °
I MORGEN
  °
Slik gjøres det

Ta vare på verktøyet

SKYLL: Gjør penselen ren, og bruk den om igjen. Skyll grundig i rent vann, bruk eventuelt penselrens for å få fjernet all ...   Bilder av: Mari Rosenberg Andersen/ifi.no, Bjørg Owren/ifi.no og Chera Westman/ifi.no
Med en god pensel maler du både penere og raskere. Og med riktig stell, er en bra pensel en investering som holder lenge.

Å kjøpe noen skikkelig gode pensler er en bra investering. Kvalitetspensler tar opp mye maling, gir fra seg passe mye maling slik at du kan male lenge på samme dypp med bibeholdt godt resultat. Den legger også fra seg lite bust i den malte flaten, og kan brukes igjen og igjen og igjen.

– At penselen tar opp mye maling, gjør også at den må skylles lenge for å rense busten. Vanntynnede malinger løses ofte lett opp av lunkent vann og litt oppvaskmiddel, men noen produkter er litt fetere og kan være vanskelig å vaske vekk. Så lenge vannet er farget da du skyller, er penselen ikke gjort godt nok ren, sier Thor Ingar Røneid, malermester og teknisk servicesjef i Butinox.

VERDIFULL: Til de fleste malejobber trenger man et par pensler med ulik størrelse og form, og da kan det fort bli kostbart å skaffe nye hver gang, eller fristende å velge en lavere kvalitet og derved få et dårligere resultat.  Foto: Bjørg Owren/ifi.no
VERDIFULL: Til de fleste malejobber trenger man et par pensler med ulik størrelse og form, og da kan det fort bli kostbart å skaffe nye hver gang, eller fristende å velge en lavere kvalitet og derved få et dårligere resultat. Foto: Bjørg Owren/ifi.no

Penselrens

– Hybridprodukter, interiørbeis, grunninger og vanntynnede eksteriørprodukter har litt høyere oljeandel, og kan være vanskelig å få gjort rent med kun vann. Da bruker jeg gjerne en penselrens, sier han.

Arbeid inn penselrensen i busten og skyll nøye med rent vann.

– Det er bra å få skylt av penselen i vann så raskt som mulig. Hvis malingen har begynt å størkne i busten, kan du kamme penselen med en stålbørste for å få vekk kornene, og la penselen stå i rensen til malingen er løst opp. 

Stålbørste

Etter at penselen er gjort ren, er det bra om den får stå en stund på busten på et tørkepapir, slik at den blir tørr. Deretter kan den trygt oppbevares hengende, liggende eller stående på skaftet til neste gang den skal brukes.

– Er penselen blitt hard når du skal bruke den neste gang, kan du gjerne la den stå en tid i penselrens, før du skyller den før bruk, sier Røneid. 

<b>OPPBEVARING:</b> Når penselen er tørr, kan den oppbevares stående på skaftet til neste gang den skal brukes.
OPPBEVARING: Når penselen er tørr, kan den oppbevares stående på skaftet til neste gang den skal brukes.

Mer informasjon

Butinox

 

Flügger

Nordsjö

Beckers

Miljømal

Les også Penselen skal skues på hårene

Hold deg oppdatert   

Få siste nytt om interiør og oppussing fra ifi.no. Meld deg på vårt nyhetsbrev her.

Kommentarer

Mer Slik gjøres det

Beckers annons

Nyeste artikler