Kategorier

Meny

Konto

Vær trofast når du maler

Det lønner seg å være lojal når du skal male fasaden. Bruk av produkter av samme type, fra samme produsent, sikrer deg det resultatet og holdbarheten som produsenten utlover.

av   |   Oppdatert   |   Publisert

Dele på Pinterest
Se flere bilder
Vær trofast når du maler

Foto: Chera Westman/ifi.no, Butinox og Nordsjö

Skal du male fasaden på et helt hus, er det trolig noen kroner å spare på å shoppe rundt etter tilbud på enkeltprodukter. Men å bruke grunning fra én produsent og toppstrøk fra en annen, kan koste deg dyrt i det lange løp.

– Det lønner seg å holde seg til ett og samme system. Med grunning og toppstrøk fra samme system, kan du være trygg på at produktene fungerer godt sammen over tid. De er testet og utviklet akkurat for det, sier Chresten Nielsen, malermester og teknisk sjef i Beckers.

Dele på Pinterest Systemmaling

Foto: Nordsjö

SYSTEMTANKE: Når maling og grunning henger sammen i et malingsystem, sikrer det høy kvalitet på behandlingen. Produktene er utviklet og testet for å fungere best mulig sammen, og da blir også resultatet best.

Maks holdbarhet

Ved å være tro mot én produsent, og følge anbefalt fremgangsmåte i malingsystemet, sikrer du deg god vedheft og farge- og glansbestandighet i lang tid. Noen produsenter gir en skriftlig holdbarhetsgaranti, mens andre angir et omtrentlig vedlikeholdsintervall. Felles er at bruksanvisningen må følges.

– Kommer du syv år etter påføring med en falmet fasade og har kvittering på at du har brukt vår grunning og vårt toppstrøk, har du bare oss å forholde deg til hvis du ønsker å reklamere på resultatet. Har du brukt grunning fra en annen produsent stiller du svakere, sier malermester Thor Ingar Røneid, teknisk sjef hos Butinox.

Dele på Pinterest Malingsystem

Foto: Nordsjö

PASSER SAMMEN: Et malingsystem består av grunning og toppstrøk utviklet for å funke sammen, og i noen tilfeller også impregneringsolje.

Sikre filmtykkelsen

For ny, treren kledning er det ikke vanskeligere å følge ett og samme malingsystem enn å kjøpe anbefalte produkter fra samme produsent. Valget av toppstrøksbehandling styrer valg av grunning og eventuelt bruk av impregneringsolje dersom det er anbefalt i systemet. Minst like viktig som å følge malingsystemet, er å sikre at underlaget er bra og at det blir lagt på nok maling. Dette er essensielt uansett hva du skal male og hvilket system du velger.

Dele på Pinterest Maling og grunning

Foto: Beckers

HOLDBART: Med systemmaling vil du få et bedre og mer holdbart resultat, og du stiller også sterkere i eventuelle reklamasjonssaker.

Malingsystem

Et malingsystem for fasade består av grunning og toppstrøk som er utviklet for bruk sammen. I noen systemer inngår også en impregneringsolje som brukes på utsatt treverk, kuttflater og endeved. Impregneringsoljen kan også være anbefalt som helgrunning ved transparente toppstrøk.

LES OGSÅ

Finn din nærmeste

POPULAERT NU
SISTE ARTIKLER
[Some text some message]