Kategorier

Meny

Konto

menu
Annonse
Annonse

Vær trofast når du maler

Det lønner seg å være lojal når du skal male fasaden. Bruk av produkter av samme type, fra samme produsent, sikrer deg det resultatet og holdbarheten som produsenten utlover.

cloud_download
fullscreen
 • <b>SYSTEMTANKE: </b>Når maling og grunning henger sammen i et malingsystem, sikrer det høy kvalitet på behandlingen. Produktene er utviklet og testet for å fungere best mulig sammen, og da blir også resultatet best.

  Foto: Nordsjö

 • <b>TOPPEN BESTEMMER: </b>Velg grunning ut fra hvilket produkt du ønsker som toppstrøk.

  Foto: Butinox

 • <b>HOLDBART:</b> Med systemmaling vil du få et bedre og mer holdbart resultat, og du stiller også sterkere i eventuelle reklamasjonssaker.

  Foto: Beckers

 • <b>PASSER SAMMEN:</b> Et malingsystem består av grunning og toppstrøk utviklet for å funke sammen, og i noen tilfeller også impregneringsolje.

  Foto: Nordsjö

Annonse
Annonse
Systemmaling

SYSTEMTANKE: Når maling og grunning henger sammen i et malingsystem, sikrer det høy kvalitet på behandlingen. Produktene er utviklet og testet for å fungere best mulig sammen, og da blir også resultatet best.
camera_alt (Nordsjö)

Skal du male fasaden på et helt hus, er det trolig noen kroner å spare på å shoppe rundt etter tilbud på enkeltprodukter. Men å bruke grunning fra én produsent og toppstrøk fra en annen, kan koste deg dyrt i det lange løp.

– Det lønner seg å holde seg til ett og samme system. Med grunning og toppstrøk fra samme system, kan du være trygg på at produktene fungerer godt sammen over tid. De er testet og utviklet akkurat for det, sier Chresten Nielsen, malermester og teknisk sjef i Beckers.

Maks holdbarhet

Ved å være tro mot én produsent, og følge anbefalt fremgangsmåte i malingsystemet, sikrer du deg god vedheft og farge- og glansbestandighet i lang tid. Noen produsenter gir en skriftlig holdbarhetsgaranti, mens andre angir et omtrentlig vedlikeholdsintervall. Felles er at bruksanvisningen må følges.

– Kommer du syv år etter påføring med en falmet fasade og har kvittering på at du har brukt vår grunning og vårt toppstrøk, har du bare oss å forholde deg til hvis du ønsker å reklamere på resultatet. Har du brukt grunning fra en annen produsent stiller du svakere, sier malermester Thor Ingar Røneid, teknisk sjef hos Butinox.

Malingsystem

PASSER SAMMEN: Et malingsystem består av grunning og toppstrøk utviklet for å funke sammen, og i noen tilfeller også impregneringsolje.
camera_alt (Nordsjö)

Sikre filmtykkelsen

For ny, treren kledning er det ikke vanskeligere å følge ett og samme malingsystem enn å kjøpe anbefalte produkter fra samme produsent. Valget av toppstrøksbehandling styrer valg av grunning og eventuelt bruk av impregneringsolje dersom det er anbefalt i systemet. Minst like viktig som å følge malingsystemet, er å sikre at underlaget er bra og at det blir lagt på nok maling. Dette er essensielt uansett hva du skal male og hvilket system du velger.

Maling og grunning

HOLDBART: Med systemmaling vil du få et bedre og mer holdbart resultat, og du stiller også sterkere i eventuelle reklamasjonssaker.
camera_alt (Beckers)

Oppdatert: 17.12.2019  

Malingsystem

Et malingsystem for fasade består av grunning og toppstrøk som er utviklet for bruk sammen. I noen systemer inngår også en impregneringsolje som brukes på utsatt treverk, kuttflater og endeved. Impregneringsoljen kan også være anbefalt som helgrunning ved transparente toppstrøk.

Annonse
Annonse

Finn din nærmeste

Annonse
Annonse
Annonse
interiorkupp annons
Annonse
interiorkupp annons
[Some text some message]