IFI logo
Se flere bilder
Gode råd følger med ved kjøp av maling

Foto: Chera Westman/ifi.no

Gode råd følger med ved kjøp av maling

De beste rådene får du med på kjøpet! Bruksanvisningen på malingemballasjen gir den viktigste hjelpen du kan få, før du setter i gang med ditt oppussingsprosjekt.

Chera Westman

Chera Westman
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg ifi.no på Facebook, TikTok og Instagram.

Dele
Annonse

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

På alle bokser med maling står viktig informasjon med liten eller større skrift. Denne bruksanvisningen er den viktigste hjelpen du kan få i forkant av et malingprosjekt. Enten du skal male fasaden, en vegg inne, grunnmuren, møbler eller noe annet – er det altså én viktig ting å gjøre aller først: Lese bruksanvisningen!

– Det som står på emballasjen, står der av en grunn. Følger du den bruksanvisningen har stor sjanse for å lykkes med oppussingen, sier Thor Ingar Røneid, malermester og teknisk service sjef i Butinox. 

Se flere bilder
Nyttig lesing på emballasjen

Foto:

LITEN SKRIFT: Teksten på emballasjen kan stå med liten skrift. På leverandørens nettsider finnes alltid et teknisk datablad til produktet, som inneholder mer og mer lettlest informasjon. (Foto: Chera Westman.ifi.no)

Vurdere underlaget

Det er mange viktige ting å ta hensyn til før du skal male. Først og fremst skal du vurdere underlaget og velge et produkt som gir deg det ønskede resultatet.

– Valg av riktig produkt handler om å vurdere underlaget og hva som skal til for at du skal få til det resultat du ønsker, sier han.

Her vil personalet i butikken der du kjøper maling kunne komme med gode råd og anbefalinger. 

LES OGSÅ: Her er tegnene på at du bør male om!

Anbefalt påføring

På emballasjen står så hvordan du bruker produktet.

– Det handler om forberedelser av underlaget slik som rengjøring, eventuelt behov for flekkgrunning, hvilke krav som stilles til temperaturer og værforhold, og alt annet som har med hvordan malingen skal påføres å gjøre, sier Røneid.

– Vi jobber mye med hva som skal stå på malingboksen, alt viktig skal jo stå der! Det er derfor ikke alltid lett å lese den lille skriften, spesielt ikke på 1-litersboksene. Da kan det være bedre å gå inn på malingprodusentens nettsider og lese det tekniske databladet som hører med produktet. I det kan vi være mer utførlige og detaljerte i beskrivelsene, og så er det ofte lettere å lese når du får teksten opp på en skjerm, sier han.

Mer informasjon:

Butinox

 

Beckers

Flügger

Nordsjö

Miljømal

Jordan

Finn din nærmeste
Mest lest
Annonse
Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.