Nettstedet benytter cookies (også betegnet som informasjonskapsler) som kan brukes av oss og våre partnere til å huske innstillingene dine, til statistikk og til å vise målrettede annonser til deg.   Les Mer Jeg aksepterer!

Tarkett annons
Bli inspirert - Se galleri her
I DAG
  °
I MORGEN
  °
Utendørs

Fra 80-tallsflause til elegant og moderne hus

  •  
  •   Publisert:
  Kine Vinje/Beckers
– Før var jeg flau over utsiden av huset. Den sto ikke i stil med hvordan vi har det innvendig. Nå viser jeg den stolt frem, forteller interiørblogger og influenser Kine Vinje.

For to år siden flyttet hun inn i eneboligen i Stavern, der hun bor sammen med mannen Tom og barna Lykke (4) og Wilmer (1). Sammen driver paret interiørbutikk på nett og i Stavern, bloggen «Nordiske Hjem» og Instagram-kontoen med samme navn. De er med andre ord over gjennomsnittet interesserte i farger og interiør.

Var flau over fasaden

Gammelt hus fra 80-tallet
FØR: Det blekgule huset hadde sett bedre dager, og Kine var flau over utsiden av huset. – I hvert fall når vi jobber med farger og interiør daglig, er det ikke særlig stas å vise frem en så sliten fasade. Kine Vinje/Beckers

Da Kine og Tom hadde pusset opp alt innvendig, der alle malte flater er fargelagt med den ultramatte Mood Velvet Color fra Beckers, ble det tydelig hvor sårt fasaden også trengte en oppgradering.

– Huset, som er fra 1989, var blekgult, slitt og stygt, og 80-tallet hadde tydelig satt sitt preg. Jeg var flau over fasaden, og turte ikke engang å vise utsiden av huset på Instagram, forteller Kine.

De bestemte seg for å male.

– Først vurderte vi å skifte kledning. Men ved å ta det enkle grepet å male om, ser huset nå mange år nyere ut, sier hun.

Sort på sort

Male hele huset samme farge
ETTER: Ved å male hele huset i én og samme sorte farge, både kledning, omramminger og dører, har huset fått et moderne og elegant preg. Også taket er frisket opp med maling. Kine Vinje/Beckers

Nå er hele huset malt sort – i fargen Darjeeling fra Beckers. Grunnmur, kledning, lister, dører, vinduer og utvendig tak har fått lik farge. Hele huset er malt med Perfekt Plus Fasade, som har 15 års fargegaranti.

– Vi ønsket oss et mørkere hus, og ved å male alt i én farge, ser huset mye mer moderne ut, og vi får gjemt bort 80-tallsskavankene, forteller Kine.

Å male detaljene i samme farge som kledningen ute, er det hun er mest fornøyd med.

– Det er tradisjon for å male karmer og andre detaljer i en annen farge, men det kan bli veldig moderne og elegant med alt malt i én farge, sier hun.

Male huset sort
FORANDRING FRYDER: Forandringen var stor, til det bedre, da huset endelig ble malt. Kine Vinje/Beckers

Tok taket i samme slengen

Male taket utendørs
PROFF HJELP: Vinje og mannen satt bort malejobben til proffene. – Vi har nok av annet å gjøre, så det var kjekt å kunne sette det bort. Da visste vi også at det ble gjort ordentlig, sier hun. Kine Vinje/Beckers

Samtidig som paret skiftet farge på huset, bestemte de seg for å la taket bli som nytt.

– Taket begynte å bli slitent, og med nymalt fasade ville det ikke sett bra ut med gammel, slitt takstein. Men å bytte takstein er krevende og dyrt. Da vi fant ut at vi kunne male taket i stedet, var det en veldig positiv overraskelse. Nå ser det ut som et nytt tak, og malingen forlenger også levetiden til taksteinen, forklarer huseieren.

Dette ble brukt:

SORTMALT FASADE:
  • Fasade, vinduer, dører, mur: Perfekt Plus Fasade, farge Darjeeling – BECKERS
  • Takmaling: Beckers Isopaint – BECKERS

Kine Vinje

Blogg: nordiskehjemblogg.no
Instagram:
@nordiskehjem og @kinevinje

Les også Før dagbok for huset ditt

Hold deg oppdatert   

Få siste nytt om interiør og oppussing fra ifi.no. Meld deg på vårt nyhetsbrev her.

Mer Utendørs

Nyeste artikler

Nyhetsbrev

Hold deg oppdatert. Motta nye artikler om nyheter, trender og tips fra ifi.no.
Registrer din e-postadresse her: