Kategorier

Meny

Konto

Annonse
Annonse

La gammel takstein bli som ny

Taket på huset har stor estetisk gjennomslagskraft. Hvis du maler fasaden, men lar den gamle taksteinen være, kan hele inntrykket av velstelt hus forringes.

 • <b>VELSTELT:</b> – Vask og mal taket samtidig som du vedlikeholder resten av fasaden. Da er stillaset på plass, og det blir ikke så mye ekstra arbeid, anbefaler Birgitte Finckenhagen hos TakSitt.

  Foto: TakSitt

 • <b>STOR FORANDRING:</b> Forskjellen mellom før og etter taket og resten av fasaden ble malt er stor.

  Foto: Kine Vinje/Beckers

 • <b>BESKYTTET:</b> Etter vask og maling er taksteinene beskyttet mot vær og vind i mange år til.

  Foto: TakSitt

 • <b>GJØR DET SELV:</b> Å male taket er lettere enn mange tror. Det er også mulig å leie håndverkere til å ta seg av taket. Uansett: Tenk alltid sikkerhet først og bruk anbefalt sikringsutstyr!

  Foto: TakSitt

Annonse
Annonse
TakSitt utendørs takmaling

BESKYTTET: Etter vask og maling er taksteinene beskyttet mot vær og vind i mange år til.
(TakSitt)

Et par strøk maling forlenger levetiden og forskjønner opplevelsen. Det gjelder både for vegger og tak. Også for taksteinen på huset.

– Vask og mal taket samtidig som du vedlikeholder resten av fasaden. Da er stillaset på plass, og det blir ikke så mye ekstra arbeid. Det gjelder å tenke praktisk helhet, anbefaler Birgitte Finckenhagen hos TakSitt.

Lenge leve taket!

Taksteinen på huset utsettes for ekstrem påkjenning. Her lander alt av regn, slaps, sur nedbør, pollen barnåler, høstens blader og annen forurensing. På et mosegrodd og skittent tak tørker fukten sent, og gir gode kår for videre begroing, frostsprenging og erosjon.

Før det har gått så langt, og du må skifte taksteinen, finnes det maling som impregnerer og beskytter. Med en god vask i forkant, og påfølgende overflatebehandling av taksteinen, kan du forlenge levetiden på taket med mange år og spare hundretusenvis av kroner.

– Takmalingen er ekstra holdbar, og hefter godt. Den gjør taksteinene vannavvisende og frostsikre. Malingen er også UV-stabil og beholder fargen lenge, sier Christine Hagen-Pettersen hos Beckers.

Mal taket utendørs

STOR FORANDRING: Forskjellen mellom før og etter taket og resten av fasaden ble malt er stor.
(Kine Vinje/Beckers)

Alt kan males

Male taket utendørs

GJØR DET SELV: Å male taket er lettere enn mange tror. Det er også mulig å leie håndverkere til å ta seg av taket. Uansett: Tenk alltid sikkerhet først og bruk anbefalt sikringsutstyr!
(TakSitt)

I Norge bruker vi mye takstein av sement. Dette er et porøst materiale, som blir slitt av vær og årstider. Men også andre takmaterialer kan males, blant annet metallplater, bølgeblikk og asfalttakpapp, betong og eternitt.

– Å vedlikeholde taket er lettere enn mange tror. Med malerrulle eller en enkel malesprøyte blir taket både velstelt og varer i mange år fremover. Også om du velger å bruke håndverker, koster det fortsatt mindre enn å skifte taket, sier Birgitte Finckenhagen.

Tenk sikkerhet

Når du arbeider på taket, eller høyt oppe på fasaden, er det veldig viktig å tenke på sikkerheten. Følg alle anbefalinger for sikring av både deg selv og utstyret du bruker. Trå forsiktig på taksteinen, som kan være glatt når den er våt. Les mer om sikkerhetstips på malingleverandørens nettsider.

Oppdatert: 17.12.2019  
Annonse
Annonse

Finn din nærmeste

Annonse
Annonse
Annonse
interiorkupp annons
Annonse
interiorkupp annons
[Some text some message]