Kategorier

Meny

Konto

Annonse
Annonse

Interiørmesse med mange uttrykk

Oslo Design Fair er den store innkjøpsmessen for de som driver interiørbutikker her i landet. Vi besøkte høstmessen for noen dager siden, og her er noen smakebiter på hva vi kan vente å se i butikkene framover.

 • Interiørmesse med mange uttrykk

  Foto: Chera Westman/ifi.no, Inger Marie Grini/ODF, Margaret deLange/ODF

 • <b>GYLNE TIDER:</b> Ygg&Lyng bød på godt med gylne ton-i-ton nyanser og myk velur i kombinasjon med god design.

  Foto: Chera Westman/ifi.no

 • <b>OKER KONTRAST:</b> MENU var blant mange utstillere som brukte oker som kontrast mot grått, og det gjelder å kombinere ulike tekstiler.

  Foto: Chera Westman/ifi.no

 • <b>OKER KONTRAST 2:</b> Svenske Fondaco satset på en frodig miks av gråtoner og oker. Velur og grov strikk er fortsatt aktuelt.

  Foto: Chera Westman/ifi.no

 • <b>PELS:</b> En rund, raggete pute skaper liv i sofaen. På messen så vi dem i mange varianter. Denne er fra Bloomingville.

  Foto: Chera Westman/ifi.no

 • <b>DETALJER:</b> Dusker, broderier og taktile tekstiler er detaljer som kan skape det lille ekstra. Vi så det hos Bloomingville.

  Foto: Chera Westman/ifi.no

 • <b>BAMSEKLEM:</b> For en sliten kropp er danske By Lassens klassiker The Tired Man fra 1935 et fristende kjøp. Stolen er som å sitte i en isbjørnmors favn.

  Foto: Chera Westman/ifi.no

Annonse
Annonse

Med bredden som ble vist både av farger, stiluttrykk og kvalitet, er det ingen grunn til å frykte at interiørbutikkene framover skal bli kjedelig like.

Lite helt nytt

Kontrast oker grått

OKER KONTRAST: MENU var blant mange utstillere som brukte oker som kontrast mot grått, og det gjelder å kombinere ulike tekstiler.
(Chera Westman/ifi.no)

Foruten å være en handelsplass, er messen en arena der det filosoferes over tidsånd, design- og interiørtrender. Ro og stillhet er mangelvare for mange i dag. Og det tenkes at ønsket om mer ro vil prege interiørtrendene framover, og påvirke oss i hva vi kjøper av ting og tang.

Vi har ulik smak og forskjellige behov, og søker mer individuelle løsninger. Økt fokus på miljø og bærekraftige materialer og løsninger er også en del av bildet. Uavhengig av stilretninger er lunhet, materialitet, varme farger og kvalitet, stikkord som går igjen som noen fellesnevnere.

Ut fra det vi så og hørte er alt lov, og personlig smak trumfer kortsiktige trender.

LES OGSÅ: Vi skal innrede for eget ve og vel

Vegger med farge

Varm grårosa vegg

NOSTALGISK: Hos Svanefors slo de på nostalgiske strenger med et hav av myke tekstiler i dype farger. Veggfargen er dyp varm grårosa.
(Chera Westman/ifi.no)

Dette er en messe for saker og ting, møbler og belysning, tekstiler og annet tilbehør. Men siden alt interiør skal rammes inn av vegger er det også interessant å legge merke til hvilke farger utstillerne hadde valgt på veggen. Blant de mest populære var mørk blått, gråaktig rosa og dus varmgul.

Av fargekombinasjoner er det verdt å se opp for ton-i-ton nyanser uten store kontraster, med glidende overganger inspirert av naturen rundt oss.

Bærekraftig å satse på kvalitet

Skandinavisk design By Lassen

BAMSEKLEM: For en sliten kropp er danske By Lassens klassiker The Tired Man fra 1935 et fristende kjøp. Stolen er som å sitte i en isbjørnmors favn.
(Chera Westman/ifi.no)

Skandinavisk design får en stadig tydeligere stemme på messen, og det vare flere av de sterke merkevarene på plass enn før. Foruten den estetiske dimensjonen, har de også en historie å fortelle om at det er bærekraftig og miljøvennlig å investere i kvalitet. Og designklassikere presenteres i tidstypiske farger og tekstiler.

Myke former, farger og frynser

Frynser på puter

DETALJER: Dusker, broderier og taktile tekstiler er detaljer som kan skape det lille ekstra. Vi så det hos Bloomingville.
(Chera Westman/ifi.no)

For de som ikke er så opptatt av det varige, eller liker det mørkt og frodig, eller mer eklektisk var det flust av muligheter. De som liker å fornye interiøret med pledd og puter går en ny tid i møte. Nå er det fritt fram for farger, mønster, frynser, dusker, pels, plisse, broderier… Og smaken avgjør om du går for mye eller lite.

Japansk inspirasjon

Norsk-japansk stil

NORSK-JAPANSK: Kafeen på messen er et samarbeid mellom de norske designerne Anderssen & Voll og den japanske produsenten Ariake.
(Inger Marie Grini/ODF)

Messearrangørens trendteam overrasket litt med en trendutstilling der det var beskjedent med farger. Her sto materialitet i fokus i en japanskinspirert utstilling preget av nærmest sakral ro, der ulike materialer mot hverandre. Naturmaterialer i sin naturlige farger; tre, lin, lær, kork, og ull som skaper lunhet, mens stål, aluminium, stein og glass er harde kontraster.  Lyse gylne fargenyanser står for stillhet, ro og meditasjon. En reaksjon på samfunnets visuelle støy.

Stylist Kirsten Visdal, som hadde kuratert utstillingen, tror god kvalitet som tåler lang tids bruk vil bli viktigere for oss framover.

– Spesielt hos de yngre opplever vi en motreaksjon på bruk- og kast kulturen. Produkter som varer og endrer uttrykk gjennom årene vitner og vitner om levd liv skaper trygghet og tilhørighet og representerer noe som er jordnært og ekte, sier hun i et intervju i messekatalogen.

Et lite farge-obs!

Hovedtrekket er at alle fargene er dempet gråaktige. På grunn av vanskelig fotolys virker produktene mer fargesterke enn de faktisk er.

Oppdatert: 17.12.2019  
Annonse
Annonse

Finn din nærmeste

Annonse
Annonse
Annonse
interiorkupp annons
Annonse
interiorkupp annons
[Some text some message]