IFI logo
Se flere bilder
Interiørmesse med mange uttrykk

Foto: Chera Westman/ifi.no, Inger Marie Grini/ODF, Margaret deLange/ODF

Interiørmesse med mange uttrykk

Oslo Design Fair er den store innkjøpsmessen for de som driver interiørbutikker her i landet. Vi besøkte høstmessen for noen dager siden, og her er noen smakebiter på hva vi kan vente å se i butikkene framover.

Bjørg Owren

Bjørg Owren
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg ifi.no på Facebook, TikTok og Instagram.

Annonse

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Med bredden som ble vist både av farger, stiluttrykk og kvalitet, er det ingen grunn til å frykte at interiørbutikkene framover skal bli kjedelig like.

Lite helt nytt

Foruten å være en handelsplass, er messen en arena der det filosoferes over tidsånd, design- og interiørtrender. Ro og stillhet er mangelvare for mange i dag. Og det tenkes at ønsket om mer ro vil prege interiørtrendene framover, og påvirke oss i hva vi kjøper av ting og tang.

Vi har ulik smak og forskjellige behov, og søker mer individuelle løsninger. Økt fokus på miljø og bærekraftige materialer og løsninger er også en del av bildet. Uavhengig av stilretninger er lunhet, materialitet, varme farger og kvalitet, stikkord som går igjen som noen fellesnevnere.

Ut fra det vi så og hørte er alt lov, og personlig smak trumfer kortsiktige trender.

LES OGSÅ: Vi skal innrede for eget ve og vel

Se flere bilder
Kontrast oker grått

Foto: Chera Westman/ifi.no

OKER KONTRAST: MENU var blant mange utstillere som brukte oker som kontrast mot grått, og det gjelder å kombinere ulike tekstiler.

Se flere bilder
Oker kontrast frodig

Foto: Chera Westman/ifi.no

OKER KONTRAST 2: Svenske Fondaco satset på en frodig miks av gråtoner og oker. Velur og grov strikk er fortsatt aktuelt.

Vegger med farge

Dette er en messe for saker og ting, møbler og belysning, tekstiler og annet tilbehør. Men siden alt interiør skal rammes inn av vegger er det også interessant å legge merke til hvilke farger utstillerne hadde valgt på veggen. Blant de mest populære var mørk blått, gråaktig rosa og dus varmgul.

Av fargekombinasjoner er det verdt å se opp for ton-i-ton nyanser uten store kontraster, med glidende overganger inspirert av naturen rundt oss.

Se flere bilder
Varm grårosa vegg

Foto: Chera Westman/ifi.no

NOSTALGISK: Hos Svanefors slo de på nostalgiske strenger med et hav av myke tekstiler i dype farger. Veggfargen er dyp varm grårosa.

Se flere bilder
Blå malt vegg

Foto: Chera Westman/ifi.no

BLÅ BAKGRUNN: Hos HK Living var det lunt med myk velur, kelim og frynseputer i brente rødtoner og oker mot en mørk blå vegg.

Se flere bilder
Ton-i-ton

Foto: Chera Westman/ifi.no

GYLNE TIDER: Ygg&Lyng bød på godt med gylne ton-i-ton nyanser og myk velur i kombinasjon med god design.

Bærekraftig å satse på kvalitet

Skandinavisk design får en stadig tydeligere stemme på messen, og det vare flere av de sterke merkevarene på plass enn før. Foruten den estetiske dimensjonen, har de også en historie å fortelle om at det er bærekraftig og miljøvennlig å investere i kvalitet. Og designklassikere presenteres i tidstypiske farger og tekstiler.

Se flere bilder
Skandinavisk design By Lassen

Foto: Chera Westman/ifi.no

BAMSEKLEM: For en sliten kropp er danske By Lassens klassiker The Tired Man fra 1935 et fristende kjøp. Stolen er som å sitte i en isbjørnmors favn.

Se flere bilder
Norsk design Kirsten Visdal

Foto: Margaret deLange/ODF

NORSK DESIGN: Naturlig treverk i herlig harmoni. Bord og stoler designet av Andreas Engesvik for Tonning & Stryn. Anderssen & Voll har designet lampen som er i glass. Krakken er fra Hay. Stylist Kirsten Visdal.

Myke former, farger og frynser

For de som ikke er så opptatt av det varige, eller liker det mørkt og frodig, eller mer eklektisk var det flust av muligheter. De som liker å fornye interiøret med pledd og puter går en ny tid i møte. Nå er det fritt fram for farger, mønster, frynser, dusker, pels, plisse, broderier… Og smaken avgjør om du går for mye eller lite.

Se flere bilder
Frynser på puter

Foto: Chera Westman/ifi.no

DETALJER: Dusker, broderier og taktile tekstiler er detaljer som kan skape det lille ekstra. Vi så det hos Bloomingville.

Se flere bilder
Puter i flust

Foto: Chera Westman/ifi.no

PUTEPYNT: Årets høstjakt på puter kan bli mangfoldig. Nordal frister med frynser, farger og plissé.

Se flere bilder
Rund, raggete pute

Foto: Chera Westman/ifi.no

PELS: En rund, raggete pute skaper liv i sofaen. På messen så vi dem i mange varianter. Denne er fra Bloomingville.

Japansk inspirasjon

Messearrangørens trendteam overrasket litt med en trendutstilling der det var beskjedent med farger. Her sto materialitet i fokus i en japanskinspirert utstilling preget av nærmest sakral ro, der ulike materialer mot hverandre. Naturmaterialer i sin naturlige farger; tre, lin, lær, kork, og ull som skaper lunhet, mens stål, aluminium, stein og glass er harde kontraster.  Lyse gylne fargenyanser står for stillhet, ro og meditasjon. En reaksjon på samfunnets visuelle støy.

Stylist Kirsten Visdal, som hadde kuratert utstillingen, tror god kvalitet som tåler lang tids bruk vil bli viktigere for oss framover.

– Spesielt hos de yngre opplever vi en motreaksjon på bruk- og kast kulturen. Produkter som varer og endrer uttrykk gjennom årene vitner og vitner om levd liv skaper trygghet og tilhørighet og representerer noe som er jordnært og ekte, sier hun i et intervju i messekatalogen.

Et lite farge-obs!

Hovedtrekket er at alle fargene er dempet gråaktige. På grunn av vanskelig fotolys virker produktene mer fargesterke enn de faktisk er.

Se flere bilder
Norsk-japansk stil

Foto: Inger Marie Grini/ODF

NORSK-JAPANSK: Kafeen på messen er et samarbeid mellom de norske designerne Anderssen & Voll og den japanske produsenten Ariake.

Se flere bilder
Trendutstilling ODF 2018

Foto: Chera Westman/ifi.no

TREND: I trendsonen ble det fokusert på ro og materialitet . Stylist Kirsten Visdal, som hadde kuratert utstillingen, mener at naturmaterialer blir en viktig del av interiørbildet framover.

Se flere bilder
Frynser på puter

Foto: Chera Westman/ifi.no

FRYNSER: De nye putene fra Lama har de riktige detaljene; frynser, velur med trykket mønster, og de er store og myke.

Se flere bilder
Klart glass

Foto: Chera Westman/ifi.no

GLASS: Klart glass er en sikker vinner, og gjerne i kontrast til grov lin og rustikt steingods og keramikk. Dette fra Broste Copenhagen.

Se flere bilder
Tekstur møbeltrekk

Foto: Chera Westman/ifi.no

TEKSTUR: Det enkle er ofte det beste; møbeltrekk i samme farge, men ulike vevteknikker, skaper sofistikerte kontraster.

Se flere bilder
Vaser interiør

Foto: Chera Westman/ifi.no

VASER: Stilleben av saker og ting hører til i en moderne stue, hos Broste Chopenhagen var det flust av tidsriktige vaser og brett.

Se flere bilder
Macrame knyteteknikk

Foto: Chera Westman/ifi.no

MACRAME: Den gamle knyteteknikken er på mote igjen. Hübsch viste veggdekor som passer inn blant andre naturmaterialer. Blågrønne vegger er aktuell bakgrunn.

Finn din nærmeste
Mest lest
Annonse
Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.