Veggfarger i tiden

Nå legges det lokk på det hvite og nøytrale. Dagens interiørtrender utfordrer deg til å sette sammen møbler og farger på nye måter. Her har seks vegger fått hver sin trendfarge.

La deg inspirere!

Lys gråtone - S 1502-Y50R

stol_gardin_IFI-1
stol_gardin_IFI-1

Denne lyse gråfargen gir assosiasjoner til myk saueull. Med sin rolige karakter egner den seg godt i de fleste rom. Den varme tonen gjør at fargen passer bra både med beige og brunt. I kombinasjon med hvitt listverk og hvite dører fremstår den enda renere og tyngre. I tillegg matcher den sterke farger godt. Til denne fargen står man ganske fritt til valg av gulv. 

Farger som kan ligne fra  ulike produsenter:

Nordsjö: Powder Step

Jotun: 9904 Skumring

Scanox: 5768 Hvile

Gulgrønn - S 2020-G90Y

IFI_trend_hoyoppl-8
IFI_trend_hoyoppl-8

På lik linje med Norges minste fugl, "fuglekongen", bærer denne veggen den gulgrønne fargen med stil! Den er klar, men likevel varm. Mange vil nok tenke at det er en utfordring å innrede med denne fargen, men den kan med hell kombineres både med svake og sterke farger. Kontrastfarger som rødt og oransje bør man derimot styre unna, da blir det kamp om oppmerksomheten. Blanke, hvite lister og dører vil fremheve fargen på sitt beste. Egner seg like godt til mørke som lyse gulv. 

Farger som kan ligne fra ulike produsenter:

Nordsjö: Strømmen

Jotun: 10246 Velvet

Scanox: 5757 Fri

Beckers: 0923 Sven

Flügger: Lemon Chiffon

Bergen Malingfabrikk: Empire

Lun beige - S 3005-Y50R

IFI_trend_hoyoppl-3
IFI_trend_hoyoppl-3

Akkurat som haren er denne fargen verken lys eller mørk, men befinner seg i mellomsjiktet med mye varme. Fargen er fin både til lyse naturtoner og mørke tekstiler i mørkebrunt og sort. Spesielt vil ulike tresorter komme til sin rett. Mørke gulv gjør fargen tyngre, men alt kler den smukke. Ønsker man et lysere inntrykk, velger man møbler og tekstiler i lyse naturtoner. Fargen krever god belysning for å gi rommet riktig karakter. 

Farger som kan ligne fra ulike produsenter:

Nordsjö: Natural Dream

Jotun: 1233 Mohair

Scanox: 5674 Lun

Flügger: IN-587 Fløyelsgress

Dyp gråbrun - S6005-Y20R

IFI_trend_hoyoppl-28
IFI_trend_hoyoppl-28

Denne tørre, men varme fargen minner litt om pelsen til elgen. Det er en dyp gråbrun farge som står godt sammen med naturtoner og dempede sortaktige blåtoner. Vegger malt i denne fargen kler både rustikt og mer klassisk tilbehør. Den er også flott til bredt, lyst listverk. Egner seg like godt som fondvegg som til en spennende farge i større rom med god takhøyde og mye lys. Lyse gulv er å anbefale til denne fargen. 

Farger som kan ligne fra ulike produsenter:

Nordsjö: Gylden brun

Jotun: 10249 Sober

Flügger: IN-514 Tundra Skygge

Sval gråtone - S 2502-Y

IFI_trend_hoyoppl-19
IFI_trend_hoyoppl-19

Her er den varme nyansen i S 1502-Y50R erstattet med en kjøligere og mørkere gråfarge som minner litt om ulvepels. Fordelen er at den passer like godt til varme som kalde farger. I et interiør med fargerike tekstiler og møbler er denne fargen et godt alternativ for å unngå at det blir for lummert. Den svale gråtonen er fin til klare farger og kler både lyse og mørke gulv. 

Farger som kan ligne fra ulike produsenter:

Nordsjö: Dusty Dream

Jotun: 9915 Morgendis

Scanox: 5775 Fjær

Beckers: 202 Tåke

Flügger: W06 Lys Askegrå

Dyp, grålig blå - S6010-R90B

IFI_trend_hoyoppl-32
IFI_trend_hoyoppl-32

Blåskjell kan man nyte hele året. Det kan man også med denne dype, grålig blå som passer like godt til hytta på fjellet som hytta ved sjøen. Assosiasjoner til havet gir rom i denne fargen en dempet og behagelig atmosfære. Fargen gjør det enkelt å skifte stil med årstidene: med tyngre tilbehør skaper man en lun vinterstemning mens lett lin og lyse gulv gir sommerstemning. Klassisk stil som kler alt fra blank mahogni og mørk eik til kirsebær og ulltekstiler. Flott som fondvegg! 

Farger som kan ligne fra ulike produsenter:

Nordsjö: Blygrå

Jotun: 4619 Denim Blå

Scanox: 5759 Harmoni

Beckers: 3791 Else

Flügger: Dark Thunder

  Produkter på bildene:

LYS GRÅTONE
  GULGRØNN
  LUN BEIGE
  DYP GRÅBRUN
  SVAL GRÅTONE
  DYP GRÅLIG BLÅ
   Min huskeliste

Les også: