Bli inspirert - Se galleri her
I DAG
  °
I MORGEN
  °

Tak og listverk

Få tips og inspirasjon til maling og fornying av tak, samt gode råd om valg av listverk og ulike egenskaper.

Artikler

Lei inn en maler for å ta hånd om taket i stuen. Da får du jobben gjort raskt, til en rimeligere penge enn du kanskje tror, og resultatet blir uten skjolder.

Det høres kanskje underlig ut, men faktum er at fargen i taket påvirker fargen på gulvet. Et mørkt tak får gulvet til å se mørkere ut enn det faktisk er.

Det er ingen regel som sier at listene må være hvite. Sett ditt personlige preg på rommet ved å male listene i en annen farge!

Taket på soverommet er nok det taket i boligen du ser mest av. Hadde det ikke vært deilig å kunne stirre inn i noe annet enn en hvit flate?

Harmonisk fargeskala, stilfull oppbevaring av bøker og sitteplasser til mange – huseierne formelig elsker sitt nye bibliotek!

Historisk sett er dekorerte himlinger med takmalerier og dekormaling langt ifra noe nytt. I dag er den tradisjonen nærmest borte, og de fleste norske tak er slette og hvitmalte. Hvorfor ikke gi taket et løft med tapet?

Listefritt er en trend, og spesielt ved bygging av hus i moderne stil ønsker mange rene linjer uten å bruke lister. I tak går dette rimelig greit, men rundt vinduer er listefri løsning forbundet med mye jobb og etterarbeidskostnader. Her er endelig en nyhet som løser problemet.

Listverk i tre som utsettes for mye vann vil flasse, sprekke og etter hvert råtne. Har du problemer med dette på badet, kan det være greit å vite at det finnes en annen type listverk som tåler vann svært godt.

Med mer farge på veggen oppstår en liten utfordring ved maling av tak - både "Bomull" og "Eggehvitt" kan fremstå som for gule. Spør derfor gjerne etter andre hvitfarger til tak og listverk.

Hvitt er ikke bare hvitt, og en hvitfarge som er perfekt ett sted kan se helt feil ut et annet sted. Så hvordan skal man egentlig finne riktig hvitfarge til taket?

Innovasjon og vekst er nøkkelbegreper for Södra Interiør. Selskapet, som er en ledende leverandør av interiørtre, har i Norge vokst fra å omsette 40 millioner kroner i 2003, til drøyt 480 millioner i år. - Til det norske markedet leverer vi årlig 29 millioner meter listverk, sier Truls Skaugen, sjef for Marketing og kommunikasjon.

De er gulvets finesser! De er smarte, koster ikke all verden, men er likevel prikken over i-en som sørger for en pen helhet i hjemmet. Her er tilbehøret du ikke visste at du trengte.

De er størst i landet på interiørlister, og var først med å tilby farge- og byggevarehandelen en listbar, med plass for de vanligste messing- og aluminiumlistene. IBG feirer i år 50-årsjubileum som gulvleggerens ledende diversehandel.

Nå kan du endelig få kjøpt heltre panel som du slipper å behandle med kvistlakk, du slipper å grunne og du slipper å male. Dette er bare ett av flere interessante produkter Södra Interiör presenterer nå i høst.

Flere artikler

Finn din nærmeste  

Krefting annons