Porsgrund Bad annons
I DAG
  °
I MORGEN
  °

Fornyelse av trapp

Artikler

Slik fjerner du det gamle teppet

Slik fjerner du det gamle teppet

Trappen er et viktig interiørelement i boligen. Da passer det seg kanskje ikke med et gammelt, slitt teppe. Vil du gjerne bytte ut det gamle med et nytt? Eller kanskje du ønsker å male trappen i stedet? Slik fjerner du det gamle teppet.

Tripper opp malte trapper

Tripper opp malte trapper

I mange boliger er trappen noe av det første du ser når du åpner inngangsdøren og går inn i entreen. Og med litt maling kan du gjøre den til litt av et syn!

Fra trakt til åpen trapp

Fra trakt til åpen trapp

Et trappegjerde kan fungere som et stengsel for romfølelsen. Et glassgjerde vil i stedet gi boligen et estetisk løft. En ny trappefarge kan dessuten enkelt endre følelsen av en svevende trapp til en godt forankret trapp.

Stilren klassiker til trappen

Stilren klassiker til trappen

Du har kanskje sett den, eller i hvert fall gått på den allerede! Du finner den inn til ankomsthallen på Gardermoen flyplass. Det stilfulle gulvet fra Artigo er perfekt til steder med mye trafikk - som trappetrinnet.

Sikker med sklisikring

Sikker med sklisikring

Det sies at de fleste ulykker skjer i hjemmet, og da er det godt det går an å redusere farene. En enkel måte for å unngå knall og fall er å sklisikre glatte overflater.

Tryll med trappen

Tryll med trappen

En gammel og sliten furutrapp trenger ikke byttes ut for å få forandring. Ved hjelp av trinnplater kan den bli som en ny trapp av eik, valnøtt, lønn eller skifer.

Legg teppe i trappen

Legg teppe i trappen

Å legge en løper i trappen gjør mye for sikkerheten, og i en rett trapp er ikke jobben altfor komplisert. Det er imidlertid viktig at det gjøres korrekt; er ikke teppet forsvarlig festet, kan det utvikle seg til å bli en livsfarlig rutsjebane.

Å flislegge trapper

Å flislegge trapper

Keramiske fliser i trapper er både praktisk og lekkert, men være oppmerksom på at det fins egen fliser som skal benyttes til dette.

Total forvandling med maling

Total forvandling med maling

Mange sliter med mørke, gulnede furutrapper som stjeler lys og tar uønsket oppmerksomhet. Ved hjelp av litt maling kan den bli lys, lekker og en integrert del av rommet!

Hva gjør man med gamle, flotte trapper?

Hva gjør man med gamle, flotte trapper?

I mange eldre hus er trappen som et smykke i interiøret. Den har vakker utforming, og slynger seg som en grasiøs korketrekker mellom etasjene. Slike trapper er ofte nydelig utført håndverk med detaljer i edle tresorter som mahogni, eik eller bjerk. Vi tok en prat med malermester Ole Andreas Klaveness som har lang erfaring med oppussing av slike trapper.

Trygt med teppe i trapp

Trygt med teppe i trapp

Norge er i verdenstoppen når det gjelder fall på glatte gulv og trapper. Alle har erfaring med fall i trapp, og konsekvensene av et fall kan være både farlige og smertefulle. En måte å minske sannsynligheten for fall i trappen er å dekke den med et lekkert teppebelegg.

Glass og grønn glede

Glass og grønn glede

Eierne av boligen syntes de var omgitt av umalt furupanel, og nå ønsket de å bli kvitt dette hyttepreget og få mer lys i rommene.

Tryll med maling!

Tryll med maling!

Eieren var lei både den massive furutrappen og gulfargen på veggene i entreen. Han ønsket et lysere rom og en mer moderne stil.

Lei knirk i trapp eller gulv?

Lei knirk i trapp eller gulv?

Det gjør ikke så mye første gangen, og andre gangen og kanskje tredje gangen.. Men etter hvert vil knirkingen i gulvet eller trappen bli et irritasjonsmoment.

Flere artikler

Finn din nærmeste