Bli inspirert - Se galleri her
I DAG
  °
I MORGEN
  °

Laminatgulv

Laminatgulv er en gulvfavoritt. Få de seneste nyhetene og trendene, og finn ut hvilke egenskaper laminatgulv har og i hvilke rom det egner seg.

Artikler

Kjøkkenet er for mange husets viktigste rom. Her trengs et gulv som tåler hverdagens utfordringer. Dette er ekspertenes tips til hva du bør tenke på når du skal velge gulv til kjøkkenet.

Moderne laminatgulv likner så mye på treverk at det nesten er umulig å se forskjell. Det er fordi det satses alt på kvalitet og dekor.

Å velge feil underlag til parketten eller laminatet er den største og vanligste feilen som en gulvkjøper gjør. En liten kostnadsbesparelse kan føre til store ulemper.

Å gi rommet et nytt gulv kan de fleste klare på en dag. Med klikksystem kan gulvleggingen utføres nesten uten verktøy, uten å rive det gamle gulvet og uten at dører og terskler må justeres i etterkant.

Langt fra alle gulvtyper er like godt egnet i alle boligens rom. Derfor bør du velge gulv til hvert enkelt rom ut fra egen familiesituasjon, hva rommet brukes til og gulvets egenskaper. Ikke lag et kompromiss der hele huset får samme gulv – også om det kan virke som det enkleste valget.

Vi er blitt mer trygge på å bruke farger og mønstre – også på gulvet. Fargene forvandler den store, bortglemte flaten til et sterkt interiørelement. Ett og samme rom endres totalt med ulike materialer på gulvet.

Norske gulv er inne i en krevende tid. Gulv i ganger, korridorer og butikker kjemper mot vekten av voksne mennesker med pigger under skoene. – Det ødelegges mye gulv i disse dager, sier Jan Erik Jørgensen hos Polyflor.

Laminatgulv er tilnærmet vedlikeholdsfrie, men kan bli matte av slitasje på utsatte steder. «Vaskeladden» har løsningen som får glansen tilbake.

Med det blotte øyet er det nesten umulig å se forskjell på et laminatgulv av god kvalitet og et tilsvarende parkettgulv. Men forskjellene i egenskaper kan være store, og gulvtypene er til dels egnet til ulik bruk.

Har du planer om å legge nytt gulv? Det er enklere enn du tror. Her er en oversikt over alle gulvtypene som enkelt kan klikkes på plass.

Valget mellom parkett og laminat kan være vanskelig. Hva er egentlig forskjellen? Og hva passer best for meg? Ylva Kleiven er produktsjef for Kronotex laminat og SAGA parkett, og gir i denne videoen en innføring i de to gulvtypenes egenskaper.

Flere artikler

Finn din nærmeste  

Norsol annons