Porsgrund Bad annons
Bli inspirert - Se galleri her
I DAG
  °
I MORGEN
  °

Lysne/farge panel

Artikler

Tradisjonen tro er vi nok mange som skal tilbringe påsken på hytta, med ski på bena og kakao i hånden. Hva med å ta et lite avbrekk og bruke litt tid på oppussingen som aldri blir noe av?

Går du med en tanke om å endelig få malt det mørke, gulnede, gamle panelet i en sprekere eller lysere farge? Da er tiden kommet nå. Senvinteren er nemlig et optimalt tidspunkt for å male treverk.

Et rom med gulnet panel rund baut kan virke som et uoverkommelig oppussingsprosjekt. Det er det langt ifra; nå finnes endelig en behandling som lar deg fornye veggene med både lysning og farging med kun ett strøk!

Følelsen når det nymalte panelet blir fullt av gulbrune flekker, overalt der det er kvist i treverket, kan langt på vei unngås. Med enkle midler sperres stoffene som trenger gjennom og misfarger malingen inne. En smart løsning er kvistbehandling og sperregrunning i en og samme boks.

Rekkefølgen kan bety forskjellen mellom et godt og et dårlig maleresultat. Her er de viktigste momentene du ikke må glemme når du skal male en vegg eller et møbel!

Selv om det gjerne er furu som gjelder i badstuen, har også treverket her inne godt av overflatebehandling. Var du klar over at du med enkle grep kan endre fargen på treverket?

Når vi tenker oppussing tenker vi som regel vegger og gulv: maling, tapet, parkett, teppe eller belegg, farger, mønstre og design. Men om du løfter blikket litt. Hva med det innvendige taket - eller rettere sagt himlingen?

Malte tremøbler og panel kan få et vakkert og antikk preg ved å slipe vekk litt av malingen slik at treverket under kommer til syne.

Sparer du på gammel maling for å bruke den til grunning? Kast den. Produsentene har ikke laget heftgrunn bare for å selge mer maling.

Ubehandlede panelte tak og vegger blir etter noen år som regel gult eller brunt, uansett behandling eller ikke. Dette skyldes at pigmentene i treoverflaten misfarges av sollyset. Treverket får etter hvert en brunaktig teint, akkurat som vi selv i sommersolen.

Finn din nærmeste  

Tarkett annons