Porsgrund Bad annons
Inspirasjon - Rom for rom nr. 1/16 Inspirasjon - Rom for rom nr. 1/15 Inspirasjon nr. 2/14
I DAG
  °
I MORGEN
  °

Dropp kvistlakken!

Galleri
Nå kan du slippe slitet med å flekke på den ene kvisten etter den andre ved maling av nytt og gammelt panel. Med Jotun Kvist- og sperregrunning går malerjobben både lettere og raskere. Og dette uten at flaten får stygge gule flekker!

Kvistene som finnes i nært sagt alt treverk i norske hjem vil aldri tørke ut og dø. Både på nytt og gammelt treverk må kvistene forsegles før overmaling, også om panelet har sittet på veggen i 40 år. Fukten i malingen vil ellers få harpiksen i ubehandlede kvister til å svette ut, med misfarging og gulning som resultat i løpet av kort tid. Spesielt ergerlig er det med gule kvistmerker på lyst, nymalt panel og listverk! 

Frem til nå er dette blitt utført med to strøk kvistlakk, før heftgrunn eller sperregrunn påføres. Men nå kan kvistlakken droppes og et helt arbeidsmoment sløyfes! 

- Jotun Kvist- og sperregrunning er like godt som dagens system, men innebærer en vesentlig forenkling for forbruker, sier Ingrid H. Karstensen, Marketing Koordinator i Jotun Dekorativ.

To i ett

Siden Jotun Kvist- og sperregrunning er to produkter i ett, reduseres antallet behandlinger, og terskelen for å fornye panelet blir lavere. 

Kombinasjonen av kvistlakk og grunning isolerer eksisterende misfarginger, slik som sot, nikotinflekker, vannskader, tusj og gammel gulnet furu. Dessuten begrenses gjennomblødningen fra kvistene. Grunningen hefter godt på ulike overflater, og gir god vedheft for mellom- og toppstrøk. 

Jotun Kvist- og sperregrunning skal brukes innendørs og er et vanntynnet produkt, basert på et modifisert epoksyharpiks. 

- Vi har brukt god tid på å utvikle det kombinerte produktet, og uavhengige testresultater viser at Jotun Kvist- og sperregrunning er best i test, sier Ingrid H. Karstensen.

Best i test

SP Sveriges Tekniska Forskningsinstitut har utført en test på oppdrag fra Jotun. Preparering av paneler følger en europeisk standard EN 927-7 (modifisert) og eksponering av panelene i et kunstig værkammer (WOM) ble gjort i henhold til EN-ISO 4892. 

Fire ulike malingssystemer er testet med 20 paneler per system, og grunning og toppstrøk ble påført i den mengde forbruk produsenten anbefaler. Panelene ble eksponert for omvekslende fukt og UV-lys. Etterpå ble fargeforskjellene mellom flater med kvist og områder uten, målt med et spektrofotometer. Fargeavstanden sier noe om systemets evne til å hindre gjennomslag fra kvist. Jo mindre fargeavstand jo bedre isolerende effekt. 

Jotun Kvist- og sperregrunning klarte prøven klart best av de testede systemene, og fremviste meget gode isolerende evner, ifølge rapporten fra SP. 

- Dette er meget gode resultater og en klar forenkling for forbruker, sier Kari Anne Lystad, Labsjef Interiørprodukter, Jotun Dekorativ.

Beckers annons

Hold deg oppdatert  

Få siste nytt om interiør og oppussing fra ifi.no. Meld deg på vårt nyhetsbrev her.

Kommentarer

Se mer

Jotun

Les også

Mest lest

Anbefalt for deg

Nyeste artikler

Krefting annons