IFI logo
Se flere bilder
Vegger med stemning og personlig stil

Foto: Green Apple

Vegger med stemning og personlig stil

Gult gir energi og varme. Og med tapet får du stemning og personlig stil. Akkurat det vi trenger som mest nå, når vi må oppholde oss mye hjemme og inne.

Bjørg Owren

Bjørg Owren
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg ifi.no på Facebook, TikTok og Instagram.

Annonse

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Gult er tilbake som en viktig interiørfarge. Vi lar oss inspirere av naturen, 70-, 80- og 90-tallet og er klar for gule vegger hjemme og andre steder vi ønsker god stemning. Det er ikke en bestemt nyanse som gjelder mer enn andre. Et dypdykk i de siste fargekartene og tapetkolleksjonene viser gult i alle varianter, fra det vinterbleke og visne til strålende solgult. Det spenner fra gulgrønt, gylne rødlige nyanser, grågult og brungult

Se flere bilder
Stue med tapet i gulfarger

Foto: Farveringen Wall Concept

MANGE NYANSER: Gulfargene som gjelder nå spenner fra gulgrønn, via solgult til gulbrun – blekt, mørkt og kulørt. Bruk de du liker best! Tapetene her er Symfoni fra Wall Concept.

Tapet skaper stemning

Du har sikkert lagt merke til at det brukes mye tapet i hoteller og restauranter. Det er flere grunner til det: tapet er holdbart, gir noe ekstra til veggene og skaper stil og stemning. Også i kontorinnredning brukes nå tapet, for å tilføre farge, varme og lunhet.

 

Uansett hvilken stemning eller stil du er ute etter, så finnes det både gulfarger og tapet som tar deg i riktig retning.

Se flere bilder
Gulaktig tapet med palmemønster

Foto: Farveringen Wall Concept

STEMNING: En av grunnene til at det brukes mye tapet på hoteller og restauranter, er en unik egenskap til å lage stil og stemning. Du gjør det med farger, mønster og tekstur. Tapetet her er Symfoni fra Wall Concept.

Energisk og vitalt

I rom vi ikke oppholder oss lenge, kan vi virkelig gønne på. Tenk deg et knallgult tapet i gangen! Da har vi solskinn hele året, uansett vær og føre. Det er umulig å ikke bli i godt humør av en slik estetisk C-vitamindose.

Se flere bilder
Solgult tapet med preget mønster

Foto: Green Apple

WOW! I tapetkolleksjonen Extinct Animals fra Arte er det flere skikkelig gode wow-tapeter. Her tar vi med en ensfarget gul med preget mønster. Tapetet føres av Green Apple.

Blomster på tapetet

Blomster går aldri av moten. Det er noe tidløst og harmonisk over tapet med blomstermotiv. Dette er tapet som varer. Designerne tar stadig fram gamle mønstre redesigner dem med aktuelle farger. Slike tapet ankrer oss til historien – og minner litt om sommer kanskje? Eller en bestemor? God stemning uansett!

Se flere bilder
Tapet med syrinblomster

Foto: Intag

KLASSIKER: I Sandersons kolleksjoner er det mange gode design, som er evig aktuelle. Denne fant vi i kolleksjonen One Sixty. Sanderson tapet og tekstiler føres av Intag.


Se flere bilder
Tapet med bugnende roser på mørk grønn bunn

Foto: Storeys

ROSEDUFT: Går du for litt mer tyngde og en varm, atmosfære, så ta en titt og kjenn litt på dette tapetet. Det er nesten så vi hører humlesurr og kjenner roseduft strømme ut av veggen. Tapetet heter Metropolitan Stories og føres av Storeys.


Se flere bilder
Tapet meg gule blomster på hvit bunn

Foto: Green Apple

SOMMERLIG: Gule blomster mot hvit bunn virker sommerlig friskt og lett. Dette tapet er fra Thibaut, kolleksjon Ceylon. Det føres av Green Apple.

Det ser håndvevet ut

Tapet med tydelig vevet struktur skaper en helt særegen atmosfære. Uten at du tenker over det, settes hele sanseapparatet i sving. Tapetet kan være vevet av papir, strå, gress eller andre grove fiber, og de er en fryd både for øyet og øret. Spennende å se på og demper akustikk. I tillegg kjenner du det krible i fingrene av lyst til å ta på overflaten. Mange av tapetene ser nesten håndvevet ut!

Se flere bilder
Omexco tapet vevet av papir

Foto: Intag

HÅNDVEVET LOOK: Dette er vevet tapet fra Omexco. Materialet er tråder laget av papir, designet er inspirert av gamle japanske teknikker og mønstre. Kolleksjonen heter Tribu. Omexco-tapeter føres av Intag.


Se flere bilder
Tapet vevet av naturfiber

Foto: Green Apple

PLANTEFIBER: Tapetet Grasscloth fra Thibaut finnes i mange forskjellige nyanser fra lyse naturfarger til heftig og gult. Tapetet føres av Green Apple.

Fugler og mange farger

Når vi ser på tapet, må vi også innom fugler og eksotiske planter. Dette er populære motiv som sender tankene rett mot varmere strøk. Enten de tangerer minner av solfylte, late feriedager fra før-koronatid eller drømmen om framtidige reiser, så setter de an en behagelig stemning.

Se flere bilder
Gult tapet med eksotiske fugler og planter

Foto: Fantasi Interiør

POPULÆRT: Fugler og eksotiske planter er populære mønster. Her har vi tatt med tapetet Embellish fra Fantasi Interiør med aktuelle farger: nyanser av grått i kombinasjon med teal, umbra, turkis, rød, gult og gull. Mønsteret bringer tankene mot fjerne strøk og en tid etter korona.       

Moderne og dynamisk

Sirkler, buer og andre organiske former er viktige i dagens mønsterbilde. På samme måte som abstrakt kunst, skaper tapet med slike mønster et moderne preg. Her er vi langt unna småblomstret og koselig. Røft, moderne og dynamisk framme i skoene, vi er i nærheten av noe her!

Se flere bilder
Tapet med abstrakt mønster

Foto: Fantasi Interiør

MODERNE: I kolleksjonen Elle Decoration fra Fantasi interiør, er det uttrykksfulle design for en elegant og moderne stil. Her skapes stemningen med tredimensjonale stiliserte linjer og kunstnerisk arrangerte motiv.

Gult passer godt med hvitt og grått

Hvitt og grått er trygge farger, men det kan bli litt kjedelig og livløst. Med en liten dose gult, begynner interiøret å leve. Gult er flott til hvitt og grått. Finn et tapet med lys bunn og litt gult mønster, så er du i gang. Prøv på en vegg! Plutselig, tenker du «Wow, det må bli tapet på flere vegger! For det er ikke bare farge og mønster, det blir et annet liv som er vanskelig å beskrive med ord!

Se flere bilder
Tapet med gult og grått mønster på hvit bunn

Foto: Storeys

SKAPER LIV: Litt gult inn i det grå og hvite rommet vil gjøre interiøret mer spennende og levende. Dette tapetet med lys bunn vil få det til å svinge. Tapetet føres av Storeys og er en av nyhetene som kommer i januar.

Lyst og nordisk med tapet

Gult og tapet er absolutt verdt å sjekke ut dersom du har mest sans for den enkle og lyse nordiske stilen. Med et innslag av tapet i for eksempel soverommet, skapes med en gang et litt mer personlig uttrykk. For ikke å bryte for mye med det stille, enkle og rolige uttrykket som preger stilen så gjelder det å finne et tapet med duse farger og enkelt formspråk.

Se flere bilder
Tapet med stilisert blomst på lys bunn

Foto: Flügger

ROLIG OG DEMPET: Et stilisert enkelt blomstermotiv i dempede farger, vil passe fint til den nordiske stilen og dra uttrykket litt mot retro. Tapetet Fiona Wild Bouquet føres av Flügger.

Lunt eller svalt

Selv om gult defineres som en varm farge, finnes den i både kjølige og varme nyanser. Jo mer fargen heller mot rødt, dess varmere oppleves den. Hvordan fargen oppleves påvirkes også av hva den brukes sammen med.  Blankt, hardt og kantet virker kaldere/strengere enn matt, mykt og organisk.       

Se flere bilder
Tapet med solmotiv på hvit bunn

Foto: Green Apple

SVALT: Solfylt og sommerlig atmosfære med gult mønster på hvit bunn. I kombinasjon med hvitmalte blanke dører og listverk blir helheten sval og luftig. Tapet fra Thibaut, føres av Green Apple.


Se flere bilder
Gule tapet

Foto: Storeys

LUNT: Gult som heller mot rødt i kombinasjon med lyse, matte naturmaterialer gir en lun atmosfære. Tapetet Waterfront fra Eijffinger føres av tapetleverandøren Storeys.        

Finn din nærmeste
Mest lest
Annonse
Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.