IFI logo
Se flere bilder
Nye fargekart med inspirasjon til gule og blå rom

Foto: Fargerike

Nye fargekart med inspirasjon til gule og blå rom

Nå kommer det to inspirerende fargekart fra Fargerike. I det ene presenterer de sine blå favoritter og i det andre løftes gult fram som ny veggfarge.

Bjørg Owren

Bjørg Owren
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg ifi.no på Facebook, TikTok og Instagram.

Annonse

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Farger er viktig for oss, spesielt nå etter et langt og tøft år. Og det er ikke tilfeldig at det er blått og gult som nå feier over det ganske land. Blått er fargen som de fleste nordmenn elsker, og en farge som inviterer til ro og hygge. Gult er fargen for glede og energi. Og nettopp glede og energi er det mange trenger nå, sier kreativ leder i Fargerike, Tale Henningsen i en pressemelding.

Se flere bilder
Blått interiør ton i ton. Fra Fargerikes blå fargekart 2021

Foto: Per Erik Jæger/Fargerike, styling Siv Brenne

KJØLIGE FAVORITTER: Å male veggene i en ny farge, er en rask å rimelig løsning som gir stor forandring. I det blå fargekartet er det masse tips og inspirasjon. Her finner du både lyse og mørke, duse og mer fargesterke varianter av blått. På bildet ser du fargene Dugg FR1344 på veggen foran, og August FR1372 på den bakerste veggen. 

Fra gråmalt til fargerik

Fargekartene er en videreføring av trenden de fanget opp i fargekartet «Myke nyanser», som kom ut i 2016.

– Da vi lanserte «Myke nyanser» hadde verden vært ganske så gråmalt i flere år. Nå har vi løftet fram nyansene på nytt og presenterer dem i en ny form, forteller Henningsen.

– Fargene er fortsatt de samme vakre, myke variantene, med bestselgere som Tåke FR1370 og Perlesukker FR1335. Prøvene i fargekartet er ekte maling, i matt utførelse. Det er superlekkert og har akkurat passe eksklusivt uttrykk som vi ønsker til denne litt monokrome verden, sier Henningsen.

Se flere bilder
Material- og fargekollage i blåtoner. fra Fargerikes blå fargekart 2021.

Foto: Fargerike

GOD BASISFARGE: Start gjerne oppussingen med å lage en collage, for å finne ut hvilke farger og materialer du synes gir det uttrykket du er på jakt etter. Blått er en god basisfarge i alle rom, og den er enkel å kombinere med ulike stiler. De nye fargekartene viser mange collager der fargene testes ut.
På bildet over er FR1370 Tåke brukt som basisfarge.

Kjølig blått og gyllent varmt

Hele ni av Fargerikes vakreste blå nyanser er tatt med i det blå fargekartet, etter en nøye utvelgelse.

– Det er mange mørke toner som passer perfekt til de lyse gulvene våre, sier Henningsen.

De gylne gule nyansene har vært fraværende en stund, men nå finner de myke, varme og delikate fargene igjen veien opp på veggene våre. Sammen med brune toner får vi en klassisk og sart undertone.

Se flere bilder
Gult interiør, fra Fargerikes gule fargekart 2021

Foto: Per Erik Jæger/Fargerike

GUL TREND: Gule farger er tilbake i trendbildet i 2021 og Fargerike har samlet sine favoritter i et nytt fargekart. Her finner du grågule nyanser, duse pasteller og kulørte gulfarger, nyanser som gir energi til rommet. 

Helt matt og mange muligheter

I fargekartene vises fargene i matt glans, men i Fargerikes fargestudio kan du se fargene med høyere glans. Om du vil ha matt eller silkematt til veggene og kanskje høyglans til detaljer, så er det mulig å se hvordan ulike glansgrader påvirker fargen.  

I fargekartene presenteres ni blå og ni gule farger. Meningen er å gi inspirasjon til sammensetninger av farge på vegg, gulv og ikke minst materialbruken og stilen i selve rommet. For å finne akkurat de fargenyansene du liker best, tar du turen til Fargerikes fargestudio.

Se flere bilder
skaper følelsen av sol og sommer,

Foto: Fargerike

DUFT AV SOMMER: Kombinasjonen gult og hvitt er en klassisk fargekombinasjon, Den er enkel og nedtonet, men likevel svært elegant. Med disse fargene skaper vi interiør som gir følelsen av sol og sommer, og assosiasjoner til solstråler på glitrende vannspeil. Gulfargen på det store lerretet er Fullmåne FR 1599, Det lille lerretet er malt med fargen Vårnatt FR1356.

Finn din nærmeste
Annonse
HappyHomes annons
Annonse
Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.