IFI logoTil ifi.no AnnonseAnnonse
IFI logo
Se flere bilder
Årets Farge 2021 fra Fargerike heter Himmelkyss

Foto: Per Erik Jæger/Fargerike. Styling: Siv Brenne.

Årets Farge 2021 fra Fargerike heter Himmelkyss

Fargerike har kikket mot himmelen og hentet inspirasjon til årets farge 2021. I overgangen mellom natt og dag har de fanget en mild og rolig rosanyanse, og døpt den Himmelkyss.

Bjørg Owren

Bjørg Owren
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg ifi.no på Facebook, TikTok og Instagram.

Dele
Annonse

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Kreativ leder i Fargerike Tale Olivia Henningsen presenterte Himmelkyss, sammen med hel palett himmelfarger, under lanseringen av årets farge 2021, i dag. Lanseringen skjedde digitalt, og hun mener dette er farger som vil gjøre oss godt i den tiden vi er inne i nå.

 

– Vi har sett mot himmelen og hentet ned en vakker og varm fargepalett. Under vår felles himmel deler vi følelsen av å være omsluttet av noe uendelig vakkert og trygt i en urolig hverdag. Vi har latt oss begeistre og berøre i en tid hvor man ikke kan ta på hverandre. Ta imot et kyss likevel. Et kyss av farge som vekker deg til en ny dag og ønsker deg en riktig god natt, sier hun.

Se flere bilder
himmelkyss fra fargerike

Foto: Fargerike

HIMMELKYSS: Den ble beskrevet som fløyel, deilig og dempet. Nøytral og rolig under lanseringen. Og kanskje Årets Farge vil oppleves som en god klem i disse koronatider. Foruten navnet Himmelkyss bærer den koden FR2160.    

Syv nye farger

– Fargene solen skaper fascinerer og betar oss. Vi lar oss fengsle av øyeblikkene når himmelen forsiktig rødmer og når den kraftfullt står i brann. Himmelen følger tiden vi lever i, og er i stadig forandring. Tale maler bilder fram med ord.

 

Fargerike har fanget to av døgnets øyeblikk; rett før solen står opp og når den forsvinner bak horisonten. Det er sarte og spinkle farger om morgenen og kraftige og vitale på kvelden. Den fargen som utpekte seg både tidlig morgen og sent på kvelden, fikk navnet Himmelkyss. I tillegg til denne fanget de seks andre farger, og laget en palett med syv nye farger.

Se flere bilder
beroligende farger

Foto: Per Erik Jæger/Fargerike. Styling: Siv Brenne

BEROLIGENDE: Lette, beroligende farger som reflekterer lyset og bevarer dagen lenger. Supplert med lyse, naturlige materialer og speil, fremhever de en behagelig og skandinavisk stil.     

Nytt fargekart

Fargene presenteres i et nytt fargekart, som er å få i Fargerikes butikker fra i dag. Her er stemningene fra solen, som kysser den mørke himmelen, gjenskapt i ulike interiør. Kartet er fullt av inspirerende bilder og ideer til hvordan fargene kan brukes i stue, soverom, kjøkken og andre rom.

 

– Disse fargene passer i alle typer rom. Finn din favoritt og jobb ut fra den, tipser den kreative lederen.

Se flere bilder
eksotiske asia farge

Foto: Per Erik Jæger/Fargerike. Styling: Siv Brenne

EKSOTISKE ASIA: Her er det modige farger og stramme former i vakkert skyggespill. Klare, grafiske skiller, kontrollerte penselstrøk og detaljer opp mot det minimalistiske.     

Farger vi trenger

Henningsen peker på at hvilke farger vi like å omgi oss med påvirkes av tiden vi lever i.

 farger som skaper ro, og farger som gir energi. Her er også inspirasjon fra alle verdens kontinenter. For selv om vi er hjemme og verden er snudd på hodet, håper hun vi vil la oss inspirere til å gjøre noe nytt.

 

– Vi må glede oss over de nære tingene og gjøre endringer der vi kan. Og det er mye glede i nye farger, tipser hun.

Se flere bilder
møte i antarktis farge

Foto: Per Erik Jæger/Fargerike. Styling: Siv Brenne

MØTE I ANTARKTIS: Fra iståken i Antarktis er det hentet hvite, grå og rosa nyanser ton i ton. De akkompagneres av en deilig aksentfarge og noen mørke detaljer, slik som de fremstår gjennom himmelens dugg.         


Se flere bilder
brennende sol farge

Foto: Per Erik Jæger/Fargerike. Styling: Siv Brenne

BRENNENDE SOL: Her møtes urbefolkningens fantastiske kunsthåndverk i samspill med et ungt folks lekenhet. Støvete og brente jordfarger med klare, etniske innslag – vellykket blandet med rene, lyse flater.    

Finn din nærmeste
Mest lest
Ny farge til soverommet i 2022
Innendørs

Planlegger du å pusse opp soverommet i 2022 og leter etter farger som passer? Her er en sikker metode til å finne fargen som gir deg ro og du ikke blir lei. Trikset er å stole på magefølelsen...

Bjørg Owren  | 
Koden til farger som funker sammen
Innendørs

Dersom du ikke finner fargene du ønsker i fargekart eller i fargebaren, så be om hjelp i butikken. Fargene finnes, og i fargehandelen har de verktøy og teknikker som forenkler leteprosessen.

Bjørg Owren  | 
Denne fargen velger du på maling i 2022
Innendørs

Gult er fargen som har gått fra å være et lunt innslag på puter i sofaen, til å bli den nye store basisfargen til vegger og tak. I høst kjøper vi maling med varm farge for å få det...

Bjørg Owren  | 
Hardvoksolje – oljen som blir som en lakk
Innendørs

Hardvoksolje er ikke noe nytt, men bruken av produktet har i senere tid økt kraftig på møbler og gulv. Behandlingen forsegler porene i treet, og gir samtidig en beskyttende overflate....

Chera Westman  | 
Godt følge til brunt
Innendørs

Brunt har blitt populært som interiørfarge. Men hvilke farger skal vi velge til hvis vi ikke vil ha et ensfarget brunt interiør?

Bjørg Owren  | 
Annonse
Annonse
Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.