Kategorier

Meny

Konto

Tapet er mye mer enn dekor

- Trikset med tapet er å lage mønster uten at man opplever det som dekorasjon, sier Eero Koivisto, en av partnere i det internasjonalt kjente design- og arkitektkontoret Claesson Koivisto Rune.

av   |   Oppdatert   |   Publisert

De har fått et nytt syn på tapet etter at de jobbet med et oppdrag for Engblad & Co by Eco.

-Tapet er så mye mer enn mønster og dekor, det taktile gjør det til et materiale som kan brukes til å forme rom på en helt annen måte enn maling, sier de.

Som andre arkitekter har sett på tapet som et slags uttrykk for dårlig smak, en selvforsterkende innstilling som etter deres mening har ført til at mange har vegret seg for å bruke tapet.

La fordommene til side

I et intervju med eco.se forteller Mårten Claesson, Eero Koivisto og Ola Rune om sitt nye forhold til tapet.  De la alle fordommene til side da de startet arbeidet, og utforsket grundig det som for dem var et nytt designområde. 

Dypdykket i emnet ga ikke bare innsikt i at tapet burde være et selvfølgelig innslag i alle arkitekters verktøykasse, men også at mange muligheter har gått tapt i de årene som arkitektene kun har betraktet tapet som dekor.

- Det er kul å gjenoppdage tapetene, for vi har selv tidligere malt i stedet for å bruke tapet, sier Mårten Claesson. 

Dele på Pinterest Mårten Claesson, Eero Koivisto og Ola Rune er partnere i det velrennomerte design- og arkitektkontoret Claesson Koivisto Rune.

Mårten Claesson, Eero Koivisto og Ola Rune er partnere i det velrennomerte design- og arkitektkontoret Claesson Koivisto Rune.

Ikke dekorasjon

-Arkitekter begynner med volum og rommenes forhold til hverandre. Når det er klart setter vi fargen. Vi syntes ikke tapet er til noe hjelp, sier kollegaen Ola Rune.

Men der har de endret mening og materialiteten er det vesentlige; de opplevde at alt løsnet da de oppdaget at man med tapet kan lage mønster uten at det oppleves som dekorasjon. Og resultatet har blitt lagt merke til blant annet vant de Wallpaper Design Award 2015 for designet «Blur». 

Dele på Pinterest Designet «Blur».

Designet «Blur».

Mer informasjon

www.borge.no

LES OGSÅ

Finn din nærmeste

POPULAERT NU
SISTE ARTIKLER
[Some text some message]