Kategorier

Meny

Konto

Annonse
Annonse

Unngå grønn grunnmur

Der huset møter bakken er det ofte fuktig. Grunnmuren har lett for å bli skitten og befengt med alger. Med sopp- og algedreper holder den seg fin lengre.

 • <b>BORTVIST:</b> Lar du soppdreperen stå på uten å spyle den av, holder den sopp og alger fra å etablere seg i lang tid.

  Foto: Chera Westman/ifi.no

 • <b>ANTIBAC:</b> Biocider er desinfiserende og dreper sporer fra sopp og begynnende algevekst. Det gjør både at eksisterende begroing blir borte, og at den ikke kommer tilbake like raskt.

  Foto: Chera Westman/ifi.no

 • <b>ENKELT:</b> Stygge angrep av smuss og alger er enkelt å fjerne fra både fasade og grunnmur.

  Foto: Chera Westman/ifi.no

 • <b>FLERE MULIGHETER:</b> Sopp- og algedrepere kan brukes både sammen med vask, og som et rent vedlikeholdsprodukt som får stå på fasaden.

  Foto: Chera Westman/ifi.no

 • <b>FUKTFEIL: </b> – På overflater der det er lite sol og fukten ikke tørker opp så fort, gror det gjerne sopp og algevekster. Heldigvis er det enkelt å gjøre noe med, sier Roger Fridheim hos Flügger.

  Foto: Chera Westman/ifi.no

 • <b>UVELKOMMEN: </b>Alger og annen grønske gjør den hvite grunnmuren stripete og stygg.

  Foto: Chera Westman/ifi.no

Annonse
Annonse
Fuktfeil

FUKTFEIL: – På overflater der det er lite sol og fukten ikke tørker opp så fort, gror det gjerne sopp og algevekster, sier Roger Fridheim hos Flügger.
(Chera Westman/ifi.no)

Grunnmuren rundt huset og fasaden på husets skyggeside kan lett stå fuktig lenge. Her kan fukten gjøre at det gror av algevekster på overflaten. Hvis du desinfiserer overflaten, dreper du grønsken som er der, og forhindrer at den raskt kommer tilbake.

– På overflater der det er lite sol og fukten ikke tørker opp så fort, gror det gjerne sopp og algevekster. Heldigvis er det enkelt å gjøre noe med, sier Roger Fridheim, malermester og teknisk konsulent ved produktsupporten hos Flügger.

Vask jevnlig

Enkelt

ENKELT: Stygge angrep av smuss og alger er enkelt å fjerne fra både fasade og grunnmur.
(Chera Westman/ifi.no)

Grønske og stygge smussrender på fasade og grunnmur kan vaskes vekk. Hvilken type rengjøringsmiddel du bruker er avhengig av om du vasker for å male, eller om du kun skal gjøre rent. For også å forhindre dannelse av alger og annen grønske, brukes i tillegg et middel som dreper fasadesopp og algevekster.

– Vi malingprodusenter anbefaler alltid å vaske fasade og grunnmur jevnlig, og det kan oppleves som en byrde for folk. Men det er utrolig viktig. Før du maler, er det avgjørende å bruke et vaskemiddel som er egnet for det. Disse midlene både matter ned underlaget og får ut den skitten som er der, sier Fridheim.

Drep sopp og alger

Sopp- og algedreper desinfiserer fasaden og fungerer som en «Antibac» for huset. Den kan brukes på flere måter – både i forbindelse med vask før maling, ved vedlikeholdsvask og alene.

– Skal du male underlaget, vasker du først med et middel som rengjør og matter ned underlaget, og påfører deretter Facade Anti-Green uten å skylle det vekk. Etter at det har tørket kan du male over. Du kan også vaske fasaden, påføre Anti-Green og la det stå 1-4 dager før du fukter opp, bearbeider og skyller av. Etter tørk kan huset males, forklarer malermesteren.

Antibac

ANTIBAC: Biocider er desinfiserende og dreper sporer fra sopp og begynnende algevekst.
(Chera Westman/ifi.no)

Bedre føre var

Vaskeoppfordring

VASKEOPPFORDRING: Det er veldig viktig å vaske og matte ned fasaden før du maler. Skal du male, må du bruke et middel som både matter ned underlaget og som fjerner smuss og begroing. Skal du bare gjøre rent, brukes et mildere rengjøringsmiddel.
(Chera Westman/ifi.no)

Som en forsikring mot fremtidig påvekst, kan biocidene også brukes på ferdigmalt grunnmur og fasade.

– Har du en fasade eller en grunnmur som du har gjort fin og som er ferdig behandlet, kan sopp- og algedreperen brukes som vedlikeholdsprodukter. Da sprayer du på og lar tørke uten å skylle av. Det gjør at begroingen ikke kommer tilbake like raskt, avslutter han.

Flügger Anti-Green fungerer bedre ved temperaturer over 20 grader, enn ved kjølig utetemperatur. 

Bortvist

BORTVIST: Lar du soppdreperen stå på uten å spyle den av, holder den sopp og alger fra å etablere seg i lang tid.
(Chera Westman/ifi.no)

Oppdatert: 17.12.2019  

Tips!

Les bruksanvisningen og følg rådene om blandingsforhold på emballasjen. Resultatet blir ikke dobbelt så bra ved bruk av dobbelt så mye middel!

Dette ble brukt

Facade Anti-Green – FLÜGGER

Annonse
Annonse

Finn din nærmeste

Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
[Some text some message]