Nettstedet benytter cookies (også betegnet som informasjonskapsler) som kan brukes av oss og våre partnere til å huske innstillingene dine, til statistikk og til å vise målrettede annonser til deg.   Les Mer Jeg aksepterer!

Rørkjøp annons
Bli inspirert - Se galleri her
I DAG
  °
I MORGEN
  °
Utendørs

Tre gode grunner til å vaske fasaden

SMART TIDSBRUK: En årlig vask holder fasaden ren, og utsetter større vedlikeholdsarbeid. Ikke nok med at huset får tilbake...   Chera Westman/ifi.no
Den som vasker utsiden av huset jevnlig kan spare både tid og penger. Vedlikeholdet blir enklere og det går lengre tid mellom hver gang huset må males om. Det finnes også flere gode grunner til en grundig rengjøring hvert år.

Fasademalinger har aldri vært så holdbare som nå. Det kan gå alt fra 10 til 20 år mellom hver gang fasaden må males! Forutsetningen er at malingen påføres og fasaden vedlikeholdes etter anbefalingene. I dette inngår blant annet å vaske huset årlig.

– Hvis du vasker huset hvert år, er det ikke store jobben å gjøre heller, sier Lars Petter Rustan, salgssjef håndverk i Jordan. 

<b>UHUMSKHETER: </b>En god vask fjerner både forurensninger, grønske og svertesopp, og huset kan bli overraskende fint etterpå!
UHUMSKHETER: En god vask fjerner både forurensninger, grønske og svertesopp, og huset kan bli overraskende fint etterpå!

1. Bruk litt tid – spar mange år

<b>DETTE TRENGS: </b>Med rengjøringsmidlet blandet ut i en trykksprøyte og vaskekosten montert på forlengerskaft er fasadevasken unnagjort på kort tid. En skurepad fjerner gjenstridig skitt, og løs maling og død ved fjernes med skrape eller stålbørste
DETTE TRENGS: Med rengjøringsmidlet blandet ut i en trykksprøyte og vaskekosten montert på forlengerskaft er fasadevasken unnagjort på kort tid. En skurepad fjerner gjenstridig skitt, og løs maling og død ved fjernes med skrape eller stålbørste

Med en grundig vask forlenger du tiden som kan gå mellom hver gang huset må males. Forurensing som sitter på fasaden gir glimrende vekstbetingelser for svertesopp og alger. Soppen kan trenge gjennom malingsfilmen og føre til at trevirket råtner.

En vedlikeholdsvask er et lavintensivt arbeid som er unnagjort på noen timer. Deretter kan det gå mange år til huset trenger å males.

2. Få tilbake fordums glans

<b>STYGT: </b>Eksos, sur nedbør, pollen og støv som setter seg på fasaden, binder fukt til kledningen. Dette gir grobunn for alger og svertesopp, som svekker og på sikt ødelegger overflaten på maling og beis. Dessuten ser huset stygt og slitt ut.
STYGT: Eksos, sur nedbør, pollen og støv som setter seg på fasaden, binder fukt til kledningen. Dette gir grobunn for alger og svertesopp, som svekker og på sikt ødelegger overflaten på maling og beis. Dessuten ser huset stygt og slitt ut.

Støv og pollen binder fuktighet til malingen, og det er starten på alt av begroing. Om du ikke bruker sterke kjemikalier, så i det minste spyl av veggen en gang iblant mens du vanner blomsterbedene.

Faktum er at mange faktisk maler huset sitt for ofte. Noen ganger holder det med en god vask. Etter en grundig rengjøring kan huset nemlig fremstå som nymalt igjen! 

3. Lær huset å kjenne

Håndvask av fasade er en glimrende sjanse til å saumfare kledningen og se etter skader: flassing, slitasje, nedmatting, sprekker nederst på bordene, alger, svertesopp og ujevn falming er tegn på behov for utbedring. Ved å oppdage skader og skavanker i tidlig, får du sjansen til å utbedre flekkvis før det sprer seg. Derved kan følgene begrenses og vedlikeholdet bli mindre omfattende.

– Når du vasker huset, kommer du tettere på fasaden enn ellers. Du lærer huset å kjenne, og får bedre kunnskap om tilstanden. Jo mer du vet når du kommer til butikken der du skal kjøpe maling og verktøy, dess mer treffsikre råd kan du få, sier Jostein Brekka, kategori- og produktutviklingsansvarlig i Jordan. 

Mer informasjon

Jordan

 

Beckers

Flügger

Nordsjö

Butinox

Miljømal

Les også Gi huset en real sjekk

Hold deg oppdatert   

Få siste nytt om interiør og oppussing fra ifi.no. Meld deg på vårt nyhetsbrev her.

Mer Utendørs

Nyeste artikler

Nyhetsbrev

Hold deg oppdatert. Motta nye artikler om nyheter, trender og tips fra ifi.no.
Registrer din e-postadresse her:
 
Tarkett annons