Kategorier

Meny

Konto

Kreativt idérom for bankfolk

Alle vegger kan skrives på, og alle møbler kan flyttes på. Hos SpareBank 1 har de et rom som skiller seg vesentlig fra ordinære banklokaler.

av   |   Oppdatert   |   Publisert

Dele på Pinterest
Se flere bilder
Kreativt idérom for bankfolk

Foto: Chera Westman/ifi.no

En tidligere filialsone med snaue 1.000 kvadratmeter uten et eneste vindu, sto til overs etter at Spare- Bank 1 hadde pusset opp hovedkontoret i Oslo. Samtidig vokser en ny yrkesgruppe i banken, med til dels andre lokalitetsbehov og arbeidsmetoder enn de klassiske.

– I takt med at unge, kreative mennesker som jobber med interaksjonsdesign, nettbankløsninger og utvikling av andre digitale løsninger finner veien inn i bankmiljøet, oppsto et behov for en ny type arbeidslokale, forteller interiørarkitekt MNIL Anders Stenbeck- Askheim hos Iark.

Sammen med kollegene Nina Sperling og Pernille Akselsen fikk han i oppdrag å finne ut hvordan filiallokalet kunne utformes for å møte behovene hos utviklerne.

Dele på Pinterest MATERIALITET: Den bølgeformede midtdeleren er plassbygd, og laget av kryssfiner.

MATERIALITET: Den bølgeformede midtdeleren er plassbygd, og laget av kryssfiner.

Dele på Pinterest EPLESLANG: I stillerommet sitter man i skyggen av bugnende epletrær i gyngende rottingmøbler. Veggen er malt i grønnfargen NCS S 2030-G30Y. Den åpne, mørke himlingen gir økt romfølelse, og lokalet variert belysning.

EPLESLANG: I stillerommet sitter man i skyggen av bugnende epletrær i gyngende rottingmøbler. Veggen er malt i grønnfargen NCS S 2030-G30Y. Den åpne, mørke himlingen gir økt romfølelse, og lokalet variert belysning.

Bølgen

– Ønsket var mye veggplass til å skrive på, plass til prosjektstunting og et åpent og fleksibelt lokale som kan takle både store og småsamlinger. Og prosjektet ga oss rom til å spille med og leke litt med konsepter, og ga oss en sjanse til å «trøkke til» litt. Samtidig kom også brukerne med noen kraftige ideer. Dialogen har vært god og givende, sier Stenbeck-Askheim.

For at det avlange rommet ikke skulle ligne på et varelager, bygget de en bølgeformet, seksjonert midtdeler i lokalet. Her integreres ulike funksjoner – oppbevaring i åpne hyller, kaffebar og minikjøkken, samt tre «hubber» – små huleformede møterom uten dører.

På den ene siden er det en sosial sone med kaffemaskin, sofa og kafébord. På den andre, åpne prosjektsoner og mer lukkede workshop- rom bak glassdører og glassvegger.

Dele på Pinterest STRUKTUR: Midtdeleren har flere ulike, innebygde funksjoner, som oppbevaring, kjøkken og kaffebar, samt små møterom.

STRUKTUR: Midtdeleren har flere ulike, innebygde funksjoner, som oppbevaring, kjøkken og kaffebar, samt små møterom.

Dele på Pinterest FARGERIKT: Enkelte steder stikker seg litt ut, som i kafékroken med fargen NCS S 3030-B90G. Malearbeidene i tak og vegger, med unntak av spesialveggene som kan skrives på, er utført av To Malere AS.

FARGERIKT: Enkelte steder stikker seg litt ut, som i kafékroken med fargen NCS S 3030-B90G. Malearbeidene i tak og vegger, med unntak av spesialveggene som kan skrives på, er utført av To Malere AS.

Åpen himling

Teppegulvet, en melert teppeflis fra kolleksjonen Net Effect fra Interface, er valgt i to fargekombinasjoner som er brukt for å underbygge kontraster i lokalet.

– Det mørkere gulvet ligger i prosjektsonene, mens den lysere varianten brukes i sosiale soner, forteller interiørarkitekten.

Teppet følger også den bølgeformede midtdeleren, og er lagt av raske og flinke gulvleggere fra Oslo Tapet og Gulvbelegg. At rommet ikke har vinduer var en utfordring som ble løst ved å åpne himlingen og jobbe aktivt med lyssettingen.

Dele på Pinterest ADSKILT: Tre små «hubber» er plassert i den bølgeformede midtseksjonen. Veggene i denne «hubben» er malt i fargen NCS S 4030-B10G.

ADSKILT: Tre små «hubber» er plassert i den bølgeformede midtseksjonen. Veggene i denne «hubben» er malt i fargen NCS S 4030-B10G.

Dele på Pinterest SPENNENDE LYS: At det ikke er fullt lys overalt, men at funksjonssonene er korrekt opplyst, mens bevegelsessoner har en roligere belysning, bidrar til å gi kontraster, spenning og dynamikk i lokalet.

SPENNENDE LYS: At det ikke er fullt lys overalt, men at funksjonssonene er korrekt opplyst, mens bevegelsessoner har en roligere belysning, bidrar til å gi kontraster, spenning og dynamikk i lokalet.

Skriblevegger

– Interiøret er optimalisert etter brukernes behov. Nesten alle vegger kan skrives på; vi har korktavler, Whiteboard-maling over en magnetisk gipssparkel og en krittvegg. Møblene – både stoler og bord – er mobile og kan flyttes på etter behov, sier han.

Prosjektleder i SpareBank 1, Magne Braaten, er fornøyd med resultatet, og lokalet som blir kalt Kreativ sone er flittig brukt:

– Vi har dessuten det kuleste stillerommet i byen, sier han og peker til «Eplehagen», et lite rom med kurvstoler som henger fra taket og en fondvegg dekorert med et fototapet med epletrær.

Dele på Pinterest SPESIALVEGGER: Deler av alle vegger – både i sosial sone og i prosjektsonen – kan skrives på med Whiteboard-tusj eller kritt. Der er det også brukt en metallisk gipssparkel som gjør veggen til en magnetisk oppslagstavle.

SPESIALVEGGER: Deler av alle vegger – både i sosial sone og i prosjektsonen – kan skrives på med Whiteboard-tusj eller kritt. Der er det også brukt en metallisk gipssparkel som gjør veggen til en magnetisk oppslagstavle.

Dele på Pinterest SUBTIL: – Kryssfiner er et spennende, holdbart og anvendelig materiale som bringer inn materialitet og taktile, følsomme og subtile egenskaper til lokalet, sier interiørarkitekt MNIL Anders Stenbeck-Askheim hos Iark.

SUBTIL: – Kryssfiner er et spennende, holdbart og anvendelig materiale som bringer inn materialitet og taktile, følsomme og subtile egenskaper til lokalet, sier interiørarkitekt MNIL Anders Stenbeck-Askheim hos Iark.

KREATIV SONE, SPAREBANK 1

Byggherre/bestiller: SpareBank 1, ved Magne Braaten, Leder Fellestjenester, SpareBank 1 Forsikring AS

Byggeår: 2016

Interiørarkitekt: Iark, ved int. ark. MNIL Anders Stenbeck-Askheim, int. ark. MNIL Nina Sperling og int. ark. MNIL Pernille Akselsen

Gulvleverandør: Interface (Net Effect)

Gulvlegger: Oslo Tapet og Gulvbelegg AS

Lysdesigner: Belysningsdesigner AS

Leverandør maling spesialvegger: Ideflater Norge

Leverandør maling øvrige malte flater: Nordsjö, Professional 10

Malearbeider utført av: To Malere AS, prosjektleder Marlene Nybo

 

Farger i prosjektet (NCS-koder)

Åpen himling: S 8010-R70B

Pentry: S 3030-B90G

Projektorsone: S 1005-B

Alle tette dører: S 3505-B

Hub 1 - vegg og himling: S 2030-G30Y

Hub 2 - vegg og himling: S 3030-B90G

Hub 3 - vegg og himling: S 4030-B10G

Hub 4: 2040-G80Y

Stillerom: S 2030-G30Y

Glasstavler/Hub:

S 1030-G30Y, 2030-B90G, 2030-B10G, 1040-G80Y

Øvrig: 

sort tavlemaling, hvit whiteboardmaling, korktavle, fototapet

 

LES OGSÅ

Finn din nærmeste

POPULAERT NU
SISTE ARTIKLER
[Some text some message]