Nettstedet benytter cookies (også betegnet som informasjonskapsler) som kan brukes av oss og våre partnere til å huske innstillingene dine, til statistikk og til å vise målrettede annonser til deg.   Les Mer Jeg aksepterer!

Tarkett annons
Rørkjøp annons
Bli inspirert - Se galleri her
I DAG
  °
I MORGEN
  °
Offentlig miljø

Norsk på norsk hos bondelaget

  Chera Westman/ifi.no
For Norges Bondelag har det vært viktig å bruke norske produkter, materialer og norsk design så langt som mulig i interiøret i det nye Landbrukets Hus. Derfor har de saumfart landet etter norsk ull til tepper og interiørtekstiler, og møblert med norske møbler.
<b>TRAKTORFARGE: </b>Fra takterrassen har man fin utsikt over byen, og kan sitte godt i John Deere-grønne utemøbler.
TRAKTORFARGE: Fra takterrassen har man fin utsikt over byen, og kan sitte godt i John Deere-grønne utemøbler.

Landbrukets hus skal fungere som utstillingsvindu for norske bønder. Her er tolv organisasjoner med tilknytning til landbruket samlet under ett tak. Bygget, som består av 4.000 kvadratmeter med kontorer, møtelokaler, kantine og sosiale soner, har blitt grundig pusset opp.

– For eieren Norges Bondelag har det vært meget viktig så langt som mulig å bruke norske materialer, produkter og design, forteller interiørarkitekt MNIL Nina Stroda Olsen i Scenario arkitekter.

<b>MJØSUTSIKT:</b> I et av konferanserommet er et fototapet over landbruksarealer ved Mjøsas strand.
MJØSUTSIKT: I et av konferanserommet er et fototapet over landbruksarealer ved Mjøsas strand.

Norsk mat

<b>NORSK MAT:</b> Kantinen serverer norsk mat, med sesongaktuelle ingredienser.
NORSK MAT: Kantinen serverer norsk mat, med sesongaktuelle ingredienser.

Det nye Landbrukets Hus ligger i Hollendergata 5, i samme kvartal som det gamle. Huset ble bygget i 2003, og har seks etasjer, pluss kjeller med garasje. Bondelaget bruker selv de to øverste kontoretasjene, etasje 4 og 5. I 6. etasje er det styrerom og kantine som serverer norsk mat og drikke under mottoet «Kjærlighet til norsk mat». 1. etasje har resepsjon, mottak og møterom, mens 2. og 3. etasje er leid ut til andre organisasjoner. I kontorarealer og møterom brukes vegg-til-vegg-teppe, mens de sosiale sonene og kantinen har tregulv.

<b>HALMTAPET:</b> I utleielokalene har interiøret en annen karakter, men fremdeles med norske produkter og møbler. Enkelte fondvegger er kledd med Biritapet.
HALMTAPET: I utleielokalene har interiøret en annen karakter, men fremdeles med norske produkter og møbler. Enkelte fondvegger er kledd med Biritapet.

Norsk ull

<b>BONDELAGET SPESIAL: </b>Gulvteppet er lyst gråmelert med innslag av grønt, og laget av norsk ull. Bondelaget er stolt av å kunne fremme sine egne medlemmer og norsk saueproduksjon.
BONDELAGET SPESIAL: Gulvteppet er lyst gråmelert med innslag av grønt, og laget av norsk ull. Bondelaget er stolt av å kunne fremme sine egne medlemmer og norsk saueproduksjon.

Teppet kommer fra Desso som er en del av Tarkett, og heter opprinnelig Wilton Classic. Her er den laget som en spesialvare kun for Norges Bondelag. Fargen har Scenario tatt frem og den vanlige nyzealandske råvaren er byttet ut, og også de avpassede teppene er laget av den samme råvaren.

– Teppet er et spesialteppe som heter Norsk Bondelag spesial. Fargene har Nina Stroda Olsen tatt frem, og teppet er vevet med grå og grønne tråder, sier Lars Adrian Nilsson fra Tarkett.

– Teppet er laget av 80 prosent ren norsk ull, og 20 prosent polyamid. Det var en lang og spennende prosess, som lenge så ut som om den skulle mislykkes. Fibrene i den norske ullen er kortere enn fibrene i den nyzealandske, og ikke like godt egnet for teppeproduksjon som til tekstilproduksjon, sier Stroda Olsen.

<b>MØTEROM:</b> Alle møterom har fototapet og navn hentet fra landbruket.
MØTEROM: Alle møterom har fototapet og navn hentet fra landbruket.

Økt interesse

<b>BONDEHUMOR: </b>Også på dørene til rømingsveiene er landbrukskoblingen tydelig, og utført med humoristisk sans.
BONDEHUMOR: Også på dørene til rømingsveiene er landbrukskoblingen tydelig, og utført med humoristisk sans.

Interiørtekstil av ull til stoppmøbler er levert og designet av Gudbrandsdalens Uldvarefabrik, og det brukes norske kontormøbler. Tregulvene er laget av ask, og siden det ikke var mulig å få nok norsk råvare til disse, kommer de fra Danmark. Det er dog brukt norsk osp til trespiler i 1.etasje og i trappeoppgang. Denne kommer fra Svenneby sag og Høvleri AS.

– Teppet og spilene er resultat av samarbeid som Scenario har satt i gang. Vi har jobbet hardt for å få det til. Underveis i prosjektet har vi merket en økt interesse og etterspørsel etter norske råvarer. Stadig flere ønsker kortreiste produkter, sier interiørarkitekten.

Landbrukets hus

Bestiller/byggherre: Hollendergata 5 AS, Norges Bondelag

Ferdigstilt: 2016

Interiørarkitekt: AS Scenario interiørarkitekter ved, Interiørarkitekt MNIL Nina Stroda Olsen

Hovedentreprenør: Moderne byggfornyelse

Leverandør systemvegger: Modulvegger

Leverandør teppe: Desso (vegg-til-vegg), Lone Tepper (avpassede)

Leverandør interiørtekstil: GU, Gudbrandsdalens Uldvarefabrik

Leverandør tregulv: Wiking gulve, Danmark

Gulvlegger: Kjærnsmo AS

Fototapet og skilt: Focus Neon

 

Farger

Alle vegger: NCS S 0502-Y

Aksentfarger:

NCS 3005-G80Y (møterom og stillerom i 4.-5. etasje)

6802-G49Y (6. etasje supplement kjernefarge)

6108-B08G (2. etasje)

5502-Y (2. etasje, møterom og stillerom)

 

Mer informasjon

Desso

Tarkett

Les også Fornyelse og teppekvadrater

Hold deg oppdatert   

Få siste nytt om interiør og oppussing fra ifi.no. Meld deg på vårt nyhetsbrev her.

Mer Offentlig miljø

Nyeste artikler

Nyhetsbrev

Hold deg oppdatert. Motta nye artikler om nyheter, trender og tips fra ifi.no.
Registrer din e-postadresse her: