Kategorier

Meny

Konto

Annonse
Annonse

Gode arbeidsplasser med teppegulv

Gode miljøvalg og lavt energiforbruk stod i fokus når Storebrand omvandlet et gammelt kontorbygg til et moderne hovedkontor. En bevisst leting etter de beste og mest miljøvennlige produktene på markedet, førte blant annet til valg av Svanemerket maling og tepper laget av gjenbruksgarn.

 • Gode arbeidsplasser med teppegulv

  Foto: Kristian Owren/ifi.no

 • I egeteppers fabrikker produseres mer enn syv millioner kvadratmeter tepper hvert år. Av avfallsgarnet lages Barcode Econyl 70 modular, som det bla lagt 20 000 kvadratmeter av i Storebrands nye hovedkontor.

  Foto:

 • Ved installasjonsgulv er teppefliser å foredra, siden det er enkelt å gjøre luker som kan åpnes i gulvet. Stripene i Barcode-teppene skal minne om linjene i strekkoder. Kolleksjonen består av 12 ulike kombinasjoner av bakgrunns- og stripefarge, men til Storebrands kontorer ble det laget en egen fargekombinasjon.

  Foto:

 • I representasjonsvåningen og i gangarealer i kontoretasjene, ligger et industrigulv av småstav eik. Her lagt i et mosaikkmønster. Under konferansebordene er valgt myke avpassede flosstepper fra Eges kolleksjon Silky Contract.

  Foto:

 • Storebrands nye hovedkontor Lysaker Park er på ca. 55.000 kvadratmeter, fordelt på fem kjedede bygningsvolumer i inntil fire etasjer..Egetepper har levert 400 kvadratmeter Amtico gulvbelegg i servering og heiser med mer. Bygget har et beregnet energiforbruk på maksimalt 125 kWh/m2 år og et reelt forbruk på 140 kWh/m2 år.

  Foto:

 • Alt av fast inventar er spesialtegnet for Storebrand og skreddersydd etter behovene. LINK signatur har hatt ansvar for komplette interiørarbeider både for fast og løst inventar. Innfelt i himlingen ligger belysning som gir 300 lux. Belysningen er montert uryddig, men med et system i. Alle som vil får kompletterende lys opp til 500 lux, i form av arbeidsplassbelysning.

  Foto:

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Annonse
Annonse

Kan et gammelt, uoversiktlig lappeverk av et kontorkompleks forvandles til et moderne, estetisk tiltalende bygg, verdig å bli hovedkontoret til et uttalt miljøbevisst konsern.

Svaret må bli ja. Storebrand har vist at det er mulig, takket høyt stilte og tidlig uttalte krav, og en aktiv prosjektledelse med miljø- og energifokus.

Gjennom hele ombyggingen av Aker Kværners 80-tallskontorer på Lysaker i Bærum kommune, har lavt energiforbruk og lav miljøbelastning vært sentrale tema. En bevisst leting etter de mest miljøvennlige produktene tilgjengelige, førte til bruk Svanemerket maling og linoleum, vegg-til-vegg-tepper laget av gjenbruksfibre, og en ellers gjennomgående høy kvalitet på inngående materialer og produkter.  I tillegg er alle kjemiske produkter er blitt testet ut for helse- og miljøfarlige stoffer.

God akustikk med tepper

Kontorbygget Lysaker Park var før rehabiliteringen preget av høyt av energiforbruk, lav etasjehøyde, dårlige dagslysforhold og uoversiktlighet. Et opphevet datagolv stjal ytterligere fra romsligheten i kontorlandskapene, og valg av teppegulv og plater av mineralull bak himlingene med innfelt belysning, forbedret akustikken i arbeidssonene betraktelig.

- Det meste av 20.000 kvadratmeter teppefliser er installert på datagulv. Da er det viktig at teppet har en spesielt god akustisk demping, sier Erik Utne, distriktssjef hos Egetepper Norge AS.

- Teppe er et bevist akustisk materiale og ved et installasjonsgulv trengs fliser, slik at man kan løfte deler av gulvet, forteller interiørarkitekt Torunn Petersen interiørarkitekt i LINK signatur AS, som har hatt ansvar for arkitektur, interiørarkitektur og landskapsarkitektur.

Utover lydkravene, ble det stilt krav til dokumentert gode miljøegenskaper, og mulighet for kundetilpassede farger. Den valgte teppekvaliteten er laget av minst 70 prosent gjenbruksmateriale fra produksjonen, og baksiden ble spesielt tatt frem for dette prosjektet.

- Egeteppers Barcode med 750 g filtbakside, uten innehold av PVC og bitumen og med en trinnlydsdemping på hele 30 dB. Dette gir et behagelig "lydbilde" i lokalene, sier Erik Utne

Fargekombinasjonen ble tatt frem spesielt etter et ønske fra interiørarkitektene om en varmgrå farge som matchet gulvmaterialet i de horisontale kommunikasjonsårene der det er lagt småstavparkett av eik, en såkalt industriparkett.  Malermester Buer fikk maling- og byggtapetseroppdragene i prosjektet.

Gummi og Amtico ved kjøkken

Prosjektet Lysaker Park er en av syv nominerte til Statens byggeskikkspris 2010, og ble tidligere i år belønnet med Cityprisen 2010. Juryen begrunnet valget med at Storebrand har satt seg mål om at skape gode arbeidsplasser for de ansatte, oppnå et lavt energiforbruk med en nyskapende arkitektur.  Sentralt i kontorkomplekset er det bygget et nytt atrium med resepsjon, café, møtesenter, samt utstillingsarealer for konsernets kunstsamling.

- Ved serveringen og i heisene ligger et vinylbelegg "Amtico", som er et meget sterkt produkt som tåler hard belastning, søl fra mat, og med et fint mønster og farger fra standardsortimentet. Ved minikjøkkenene i kontordelen ligger gummigulv, Ebony fra Polyflor og i kommunikasjonsårene i første etasje er det brukt fliser i storformat, sier Torunn Petersen.

Spredt ut over kontorarbeidssonen er bygget stillerom og møterom, avdelt med glassvegger fra kontorlandskapene, og innredet i stil med omgivelsene. I øverste etasje ligger representasjonsavdelingen, med spesielle møterom som brukes ved styremøter og lignende. Der ligger samme type industriparkett av eik i ett mosaikkmønstre. Som komplement er lagt avpassede tepper i ulike farger. Kolleksjonen heter Silky Contract Wt og leveres av Egetepper.

Oppdatert: 18.06.2015  

Lysaker Park/Storebrand

PROSJEKT: Lysaker Park, nytt hovedkontor for Storebrand

BYGGEHERRE: Storebrand Livsforsikring v/Storebrand Eiendom AS

TYPE OPPDRAG: Rehabilitering av 80-tallskontorer         

ARKITEKT: Link Signatur AS

MALERMESTER: Malermester Buer AS

Mer informasjon

www.egecarpet.com

www.storebrand.no

Annonse
Annonse

Finn din nærmeste

Annonse
Annonse
Annonse
Tarkett annons
Annonse
Tarkett annons
[Some text some message]