IFI logo
Se flere bilder
Hjelp, kaffeflekk på teppet!

Foto: ifi.no

Hjelp, kaffeflekk på teppet!

En brun kaffeflekk er ikke pent på et lyst teppe. Hvordan kan man fjerne den?

Åshild Nyhus Tyssen

Åshild Nyhus Tyssen
Publisert

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg ifi.no på Facebook, TikTok og Instagram.

Dele
Annonse

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

- Varm kaffe er faktisk noe av det verste man kan søle på et lyst teppe fordi den raskt farger tekstilene, forteller Jens Mark i Ege Carpets. 

Fersk kaffeflekk

Oppdager man flekken med det samme bør man prøve å fjerne den så fort som mulig. Dypp da for eksempel litt hvit tørkerull i flekken, slik at den kan suge opp kaffen. Vask deretter med en ren klut med lunkent vann. Det er viktig å ikke gni, men heller klappe kluten på teppet. Gjør dette til det ikke lenger er farge igjen.

Inntørket kaffeflekk

Om det er en inntørket kaffeflekk som skal fjernes må man følge en annen fremgangsmåte. Det kan være lurt å myke opp flekken med vann først. Dette kan gjøres ved å bruke en ren, hvit klut med lunkent vann. Prøv å suge opp så mye som mulig.

Deretter må du bruke en spesiell teppeflekkfjerner eller kaffeflekkfjerner. Slike får man kjøpt hos forhandlere som selger tepper. Om teppet er av ull skal man være litt forsiktig med disse, spesielt med produktet spesielt beregnet på kaffeflekker. Følg anvisningen på produktet du har kjøpt.

For at flekken ikke skal spre seg eller trykkes lengre ned i teppet er det også her viktig å klappe, ikke gni. Husk å klappe over med en ren klut med vann for å fjerne rester av flekkfjerningsmiddelet. Det kan godt hende du blir nødt til å gjenta behandlingen flere ganger for å få et optimalt resultat.

Finn din nærmeste
Annonse
Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.