Nettstedet benytter cookies (også betegnet som informasjonskapsler) som kan brukes av oss og våre partnere til å huske innstillingene dine, til statistikk og til å vise målrettede annonser til deg.   Les Mer Jeg aksepterer!

Rørkjøp annons
HappyHomes annons
Bli inspirert - Se galleri her
I DAG
  °
I MORGEN
  °

Myter om tepper og allergi

  •  
  •   Publisert:
Allergi er ofte et resultat av direkte kontakt med støv og farlige stoffer. Tepper binder støvet og forhindrer direkte kon...   Jon Halvorsen/ifi.no
Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.
Av redsel for støvallergi og dårlig inneklima har gulv etter gulv med teppebelegg blitt erstattet med andre materialer. Forskning viser imidlertid at teppegulv på enkelte områder er bedre enn harde gulv.

- Tepper kan fungere som samlingsplass for allergifremkallende stoffer, såkalte allergener. Dette er imidlertid ikke ensbetydende med at tepper gir allergi. Allergi er ofte et resultat av direkte kontakt med stoffer eller støv. Tepper binder støvet og hindrer direkte kontakt, sier Jens Mark hos Ege-tepper Norge.

Langt fra virkeligheten

Mange tror at tepper er vanskeligere å holde rene enn harde gulv, og at teppegulvene etter noen års bruk fungerer som kolonier for alskens ulumskheter. Jens Mark mener dette stemmer dårlig med virkeligheten.

- Med riktig utstyr er det lettere å rengjøre et teppegulv enn harde gulv. Støvsuging tar for eksempel langt kortere tid enn gulvvask. I tillegg til regelmessig støvsuging bør teppene våtrenses et par ganger årlig, sier han.

Ull eller syntetisk?

Naturmaterialer som ull har tradisjonelt blitt oppfattet som bedre enn tepper av syntetisk materiale. De sistnevnte er imidlertid best i forhold til inneklimaet.

- Ullteppene avgir mer fiber til omgivelsene. Dette stiller større krav til støvsuging. I tillegg er det en del mennesker som er allergiske mot ull, sier Mark.

Les også Flekkguide for tepper:

Hold deg oppdatert   

Få siste nytt om interiør og oppussing fra ifi.no. Meld deg på vårt nyhetsbrev her.

Mer

Nyeste artikler

Nyhetsbrev

Hold deg oppdatert. Motta nye artikler om nyheter, trender og tips fra ifi.no.
Registrer din e-postadresse her:
 
interiorkupp annons