Kategorier

Meny

Konto

En sanselig affære

En nyoppusset leilighet, der materialene i stor grad har fått bestemme, og påvirket både stil og farger. Motsetninger er spennende, og er det gjort med stø hånd, som her, blir resultatet både nydelig og lekkert!

av   |   Oppdatert   |   Publisert

Dele på Pinterest
Se flere bilder
En sanselig affære

Foto: Anne Manglerud/ifi.no

Da salgssjefen hos tekstil- og tapetleverandøren Green Apple pusset opp sin egen leilighet, skulle man tro at det ville være en smal sak for nettopp henne å bestemme interiøret. Så feil kan man ta.

– Jeg jobber jo med dette, og vet at det til enhver tid venter noe nytt og spennende like rundt hjørnet, og det kan være en hemsko. Det er viktig å avgrense mulighetene, bestemme seg for noe og være tro mot egne avgjørelser. Jeg vet hva jeg liker, og min samboer og jeg hadde en klar mening om hvilken atmosfære vi ønsket å skape, forteller Åse Jerrhag. 

Dele på Pinterest VELURSKJØRT Sidegardinene i stuen er i lin og har fått et skjørt av silkevelur, som tilfører gardinene tyngde og faller elegant mot gulvet.

VELURSKJØRT Sidegardinene i stuen er i lin og har fått et skjørt av silkevelur, som tilfører gardinene tyngde og faller elegant mot gulvet.

Leiligheten ligger i en trekkfull sveitservilla, noe som i stor grad har påvirket material- og fargevalgene.

– Vi har etterstrebet å få til balansen mellom det hjemmekoselige og det estetiske uten at det blir upersonlig, en slags hulefølelse. Hjemmet skal være et trygt, lunt sted. Man skal både kunne slappe av, gå i dekning og ha gjester. Vi har jo lange vintrer og tilbringer mye tid innendørs. Derfor lot vi den kalde årstiden bestemme mye, som materialene, de mørke fargene og den varme atmosfæren, fortsetter hun.

Dele på Pinterest HERSKAPELIG Fete tapetstriper i møte med stramme loungemøbler og et antikt skap – hvilken atmosfære! Fargen på det kinesiske skapet påvirket fargevalgene. Det er rødgult i tonen, som ble dempet med burgunderrødt og blåfarger og freshet opp med surgrønt.

HERSKAPELIG Fete tapetstriper i møte med stramme loungemøbler og et antikt skap – hvilken atmosfære! Fargen på det kinesiske skapet påvirket fargevalgene. Det er rødgult i tonen, som ble dempet med burgunderrødt og blåfarger og freshet opp med surgrønt.

Dele på Pinterest GODT FOR SANSENE Her det mye pent å hvile øyet på. Rolige, avstemte farger, og en spennende miks av matte og blanke, grove og fine materialer.

GODT FOR SANSENE Her det mye pent å hvile øyet på. Rolige, avstemte farger, og en spennende miks av matte og blanke, grove og fine materialer.

Velkledd spisestue

Her nytes måltider i lekre omgivelser, med et mørkt, gråmønstret tapet på alle vegger, og skap malt i samme varme gråfarge som veggen i entréen; S 6502-Y. Stolene er laget på bestilling, og trukket med vaskbar bomull i en vinrød farge, som setter prikken over i-en i fargepaletten, mens fotside gardiner understreker den sofistikerte stilen.

– Speilet forstørrer rommet, og sprer lyset fra vinduet. Dette er særlig heldig når man har mørke farger i et lite rom, påpeker Åse.

Dele på Pinterest STILFULLT Stolene er laget etter mål, og har fått et praktisk tekstil i en vakker, vinrød farge.

STILFULLT Stolene er laget etter mål, og har fått et praktisk tekstil i en vakker, vinrød farge.

Dele på Pinterest FARGER FOR APPETITTEN Her er det kun en ting som gjelder: å nyte!

FARGER FOR APPETITTEN Her er det kun en ting som gjelder: å nyte!

Smakelig

Kjøkkenet er holdt i dempede farger,og til tross for at tapetet har mye mønster, er fargene rolige. Den lyse veggen er malt i farge S 1005-R10B og skapfrontene i S 5005-Y20R. Liftgardinen tar opp nyansene i tapetet – et blandingstekstil kantet med sateng.

Dele på Pinterest ELEGANT BAKGRUNN Veggene er i en dempet rosanyanse  – en nydelig bakgrunn for innredning og gardiner.

ELEGANT BAKGRUNN Veggene er i en dempet rosanyanse – en nydelig bakgrunn for innredning og gardiner.

Materialene

Åse er lidenskapelig opptatt av teksturer. Tapeter og tekstiler spiller en avgjørende rolle for resultat og trivsel – hvordan de ulike overflatene og fargene spiller sammen 

– Vi har mikset materialer, synes det skaper de mest interessante løsningene. Det er en utrolig spennende del av prosessen å finne ut hvordan de ulike teksturene oppfører seg sammen, som for eksempel glatt silke mot grov ull. Man får like stort utslag ved å leke seg med materialer som med farger, og det er gøy!, sier en entusiastisk Åse.

Dele på Pinterest STILMIKS Et gammelt skap med varm lød er fint balansert mot det raffinerte interiøret i varme gråfarger, og kan sees fra stuen. Huseieren liker å blande gammelt og nytt for å skape en spennende atmosfære.

STILMIKS Et gammelt skap med varm lød er fint balansert mot det raffinerte interiøret i varme gråfarger, og kan sees fra stuen. Huseieren liker å blande gammelt og nytt for å skape en spennende atmosfære.

Dele på Pinterest LEKKER VELKOMST Standarden settes allerede i entréen, hvor en lun, varm stemning råder. Et smakfullt, rutete tapet møter en varmgrå, mattmalt vegg. Eikegulvet er et gyllent innslag. Og lekre interiørdetaljer trekker ikke akkurat ned inntrykket!

LEKKER VELKOMST Standarden settes allerede i entréen, hvor en lun, varm stemning råder. Et smakfullt, rutete tapet møter en varmgrå, mattmalt vegg. Eikegulvet er et gyllent innslag. Og lekre interiørdetaljer trekker ikke akkurat ned inntrykket!

Fargene

Den kinesiske vintage-serien med møbler satte i stor grad standarden for fargepaletten. De er ganske gule i løden, så gultonen i møblene ble dempet med burgunderrødt og blåfarger, deriblant dueblått, pimpet opp med surgrønne nyanser.

– Det er gjennomgående tenkt helhet, så løse elementer som puter og pledd kan flyttes rundt og brukes på tvers av de ulike rommene, understreker Åse.

Dele på Pinterest NOBELT KONTOR Et hjørne av soverommet, er viet kontorarbeid, med et antikt skrivebord i nydelig samspill  med en ny stol. Teppet bringer inn tekstur og luner i rommet.

NOBELT KONTOR Et hjørne av soverommet, er viet kontorarbeid, med et antikt skrivebord i nydelig samspill med en ny stol. Teppet bringer inn tekstur og luner i rommet.

Dele på Pinterest SKJULT GARDEROBE I motsatt ende av soverommet skjuler en fotsid gardin en nisje med et walk-in closet. Rolige, mørkladne farger i selskap med en gammel, gyllen, afrikansk krakk, som fungerer som bord og tilfører en varm farge.

SKJULT GARDEROBE I motsatt ende av soverommet skjuler en fotsid gardin en nisje med et walk-in closet. Rolige, mørkladne farger i selskap med en gammel, gyllen, afrikansk krakk, som fungerer som bord og tilfører en varm farge.

Royal eleganse på soverommet

Panelet på soverommet er beholdt og malt (S 4005-Y50R), og danner en fin bakgrunn for den tekstiltrukne sengegavlen. En riktig finesse: gavlen er trukket helt opp og høyner med det opplevelsen av takhøyden. Puter i ymse materialer og med blanke og matte overflater, og sengeteppe av lin og velur utgjør spennende motstykker til det stramme panelet. 

Dele på Pinterest STASELIG En seng en dronning verdig...

STASELIG En seng en dronning verdig...

Heldige gjester

Med dempet, mellomgrått tapet, liftgardin i matchende farger, puter i materialer som sateng og velur, i fargene som er gjennomgående i leiligheten, ligger det vel til rette for at gjestene vil trives. Gulvteppet tar opp gråfargene, ispedd den burgunderrøde nyansen.

Dele på Pinterest ARVESTYKKE En sjarmerende, liten stol med mye historie i stoppen. Den har fått nytt trekk i grå, matt velur og tilfører en touch av svunnen tid til gjesterommet.

ARVESTYKKE En sjarmerende, liten stol med mye historie i stoppen. Den har fått nytt trekk i grå, matt velur og tilfører en touch av svunnen tid til gjesterommet.

Dele på Pinterest VELKOMMEN Heldig er den som får campere her...

VELKOMMEN Heldig er den som får campere her...

Mer informasjon

Green Apple

Åse om materialene

  • Vi har brukt en miks av materialer, som ymse utgaver av sateng, silke, bomullsvelur, ull, silkevelur og lin. 
  • På samme måte som med malingens glansgrader, kan man spille tekstilenes teksturer opp mot hverandre. Miks blank mot matt, grov mot fin, struktur mot glatt; matt bomullsvelur mot blank sateng, ull mot silke, velur mot bomull. Ikke vær redd for å blande!

  • Vi endrer noe på tekstilene i sommerhalvåret, som å ta ned liftgardinene og sette til noen puter i lettere stoffer, tilpasset årstiden.

  • Gardinene er montert utenfor vinduets bredde. Dette illuderer at vinduene er bredere enn hva de er, og vinduslyset blir utnyttet til fulle.

  • Samtlige gardiner er også hengt nærmere taket enn vinduene. På denne måten «strekkes» veggen, man unngår at liftgardinene stjeler lys fra vinduene, pluss at man tilfører rommet mer tekstil.

  • De fleste veggene har tapet, primært i varme gråfarger med mye sort i. Jeg liker følelsen av tapetenes struktur og tekstur, og det rolige bakteppet de danner for interiøret og de øvrige fargene.

  • Er man flink med materialer, kan man skape utrolig spennende løsninger, selv i nedtonede varianter. Teksturene bestemmer!  

Boktips!

For mer inspirasjon på materialer og farger i interiører, se boken «40 år med interiørdesign» fra Green Apple.

Dette ble brukt

Stue

Vegger: tapet fra Flamant – GREEN APPLE

Sofa: to moduler – GREEN APPLE

Gardin: tekstil i lin med skjørt i silkevelur – GREEN APPLE

Liftgardin og puter: tekstiler fra GREEN APPLE

Bord, lampe, teppe, vase, bøker, stol, skammel, pledd og annet løsøre: PRIVAT

Spisestue

Vegger: tapet fra Arte – GREEN APPLE

Skap: farge S 6502-Y

Stoler: laget etter mål – GREEN APPLE

Stoltrekk: vaskbar bomull – GREEN APPLE

Gardiner: tekstiler fra GREEN APPLE

Gulvteppe: GREEN APPLE

Bord: IKEA

Speil, lampe og annet løsøre: PRIVAT

Kjøkken

Malte vegger: farge S 1005-R10B

Tapetsert vegg: vinyltapet fra Casamance – GREEN APPLE

Kjøkkeninnredning: farge S 5005-Y20R

Liftgardin: tekstil fra Casamance, kantet med sateng fra Güell Lamadrid – GREEN APPLE

Annet løsøre: PRIVAT

Entré

Tapetserte vegger: tapet fra Flamant – GREEN APPLE

Malt vegg: farge S 6502-Y

Bord og puff: GREEN APPLE

Speil, lampe, skap, knagger og annet løsøre: PRIVAT

Soverom

Vegger: farge S 4005-Y50R

Sengegavl: GREEN APPLE

Gardin, puter og sengeteppe: tekstiler fra GREEN APPLE

Stol v/skrivebord: Belle – GREEN APPLE

Grå lenestol: GREEN APPLE

Bokhyller: Billy – IKEA

Skrivebord, teppe, bord, lamper, nattbord og annet løsøre: PRIVAT

Gjesterom

Vegger: tapet fra Arte – GREEN APPLE

Liftgardin, puter og sengeteppe: tekstiler fra GREEN APPLE

Teppe: GREEN APPLE

Stol, bord, lampe og annet løsøre: PRIVAT

LES OGSÅ

Finn din nærmeste

POPULAERT NU
SISTE ARTIKLER
[Some text some message]