Kategorier

Meny

Konto

menu
Annonse
Annonse

Et flaggskip for Redningsselskapet

Langs kyststien mellom Horten og fornminnene i Borreparken bygger Redningsselskapet opplæringssenter og hovedkontor for Region Syd. RS-tunet blir et åpent område, tilgjengelig for alle.

cloud_download
fullscreen
 • Et flaggskip for Redningsselskapet

  Foto: Chera Westman/ifi.no og YSA

 • <b>FARGERIK: </b>i kjernen av hotell- og administrasjonsbygget er fargerike toaletter plassert. Dørene er malt i samme farge som veggene har. (Foto: Chera Westman/ifi.no)

  Foto:

 • <b>BELEGG: </b>Baderommene i hotelldelen har våtromsvinyl på gulv og vegger. (Foto: Chera Westman/ifi.no)

  Foto:

 • <b>MØNSERFLIS: </b>Garderobene i fellesbygget har massivtrevegger og mønstermontert flis på veggene. (Foto: Chera Westman/ifi.no)

  Foto:

 • <b>ALENE PÅ DO: </b>YSA har laget artige dekorer på fellestoaletter. (Foto: YSA)

  Foto:

 • <b>FARGEFUGER:</b>Med fargede fuger laget vi effektfulle dusjrom med enkle grep. Flisene er ikke av de mest eksklusive, men med noen fargerike triks får hele rommet et løft. Alle var litt skeptiske først, men vi ser at farger har effekt, sier Catherine Smith-Kielland.

  Foto:

 • <B>TRYGGE FARGER: </b>Fargesettingen er inspirert av koblingen til sjøredning, sikkerhet og beredskap. I frivilligbygget markerer rødt inngangen til klasserom og andre brukssteder. (Foto: Chera Westman/ifi.no)

  Foto:

Annonse
Annonse
Stille gulv

STILLE: I korridorene brukes et PVC-fritt akustikkgulv. (Foto: Chera Westman/ifi.no)

Med ambisjonen om å lage Europas ledende kurs- og konferansesenter innen sjøsikkerhet, -redning og beredskap investerer Redningsselskapet over 100 millioner kroner i etableringen av RS-tunet i Horten. Til de tre byggene som ligger tilbaketrukket fra fjorden flytter regionhovedkontor med 55 arbeidsplasser, samt virksomheter i forbindelse med Sjøredningsskolen, leirskoler, utdanning, kurs og aktiviteter knyttet til sjøsikkerhet. Prosjektmagasinet besøker stedet når det fortsatt er under ferdigstillelse, før overtakelse og innflytting. RS-tunet ligger på Langgrunn på det tidligere området til havarivernskolen. Nærmest fjorden ligger driftsbygget, det midterste er frivilligbygget som inneholder lokaler for administrasjonen, restaurant, undervisningslokaler og et lite hotell i øverste etasje.

Massive bygg

MASSIVTRE

MASSIVT:Byggets massivtrevegger er så langt mulig eksponert og behandlet med transparent, hvitpigmentert hardvoksolje. Den hvite pigmenteringen gjør at treverket ikke vil gulne. (Foto: Chera Westman/ifi.no)

Husene er bygget i massivtre, med royalimpregnert kledning og ut-strakt bruk av synlig, hardvoksoljet massivtre i interiøret. Fra fjorden er det bygget en kanal inn til bygningene, og et indre havnebasseng.

– Her i Vestfold er det ikke tradisjon for prangende bygg i strandkanten. Vi valgte derfor å trekke byggene inn på området og lage en kanal etter inspirasjon fra Hortenkanalen. Hvis ikke byggene kan komme til fjorden, må fjorden komme til byggene, forklarer Gunnar Aaserud, arkitekt MNAL og partner i YSA Design AS.

Selskapet vant arkitekturkonkurransen og fikk i oppdrag å utforme RS-tunet. I separate konkurranser vant de også landskapsarkitektur- og interiørarkitekturoppdragene.

Oppdatert: 17.12.2019  

Faktaboks: RS-tunet

Er under oppføring da Prosjektmagasinet besøker stedet, og åpnes av kongen i 2018.

Byggherre: Redningsselskapet (70 prosent), Horten Industripark (30 prosent)

Byggherrens prosjektleder: Martin Fuhr Bolstad, Redningsselskapet

Hovedentreprenør: Betonmast

Kostnad: Entreprisen er på 110 millioner kroner

Fasadeenteprise: CM Entreprenør AS

Areal: 4 000 kvadratmeter kurs- og konferanselokaler med hotell for inntil 40 personer

Arkitekt: YSA Design

Landskapsarkitekt: YSA Design

Interiørarkitekt: YSA Design samt Asplan Viak (kontorer)

Maling og gulvlegging:Ivar Romøren Maler- og Byggtapetserfirma AS, ved prosjektleder Martin Romøren

Gulvmaterialer: Cirka 2000 kvadratmeter belegg: Estrad Plano/Ehrenborg i våtrom og toaletter (vegger og gulv), Upofloor Zero og Zero sound/Ehrenborg i korridorer og undervisningslokaler. Cirka 1500 kvadratmeter teppefliser fra Interface: Urban Retreat One, "Ash", "Stone" og "Lichen" i hotellrom, Net Effect One, “North Sea” og “Pacific” i hotellkorridorer samt Human Nature og Concrete Mix Brushed "Stonemark" i kontorer.  Terrazzo i storkjøkken/restaurant, parkett i innvendig trapp.

I frivilligbygget ble det brukt Dexorbond 2000/Ehrenborg som alkaliesperre under gulvbelegget.

Overflatebehandling massivtrevegger: Osmo  Dekorvoks, farge Snø og transparent, samt Teknos brannhemmende, transparent behandling i hotelldel.

Møblering: Deler av undervisningslokalene møbleres med gjenbrukte møbler. Annet er nyinnkjøpt til RS-tunet.

Mer informasjon:

Ehrenborg

Interface

YSA

Ivar Romøren Maler- og Byggtapetserfirma AS

Annonse
Annonse

Finn din nærmeste

Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
[Some text some message]