Nettstedet benytter cookies (også betegnet som informasjonskapsler) som kan brukes av oss og våre partnere til å huske innstillingene dine, til statistikk og til å vise målrettede annonser til deg.   Les Mer Jeg aksepterer!

Tarkett annons
Rørkjøp annons
Bli inspirert - Se galleri her
I DAG
  °
I MORGEN
  °
Offentlig miljø

Slik får du arbeidslysten tilbake

  •  
  •   Publisert:
  Robert Walmann/ifi.no, Chera Westman/ifi.no, Mari Rosenberg/ifi.no
Farger og tapet på kontorveggen kan gi deg mer energi. − Vi er ikke skapt for å jobbe inne i hvite bokser, sier fargeekspert.

Hvite kontorer. De er overalt. Vi sitter åtte timer hver dag i et sterilt rom uten impulser fra fargene fra naturen. Noen får vondt i hodet. Andre mister konsentrasjonen før lunsj. Slik vil vi ikke ha det.

Nei til hvite bokser

Dagny Thurmann-Moe
BORT MED HVITT: − Vi skal ikke ha hvite rom, hverken på jobb eller skole, sier fargeekspert og forfatter Dagny Thurmann-Moe. Hun mener vi vil jobbe mer effektivt med farger på veggene. Mari Rosenberg/ifi.no

− Øynene våre er ikke bygget for å sitte inne i hvite bokser. Det blir for lyst for oss. Hvite vegger reflekterer 96 prosent av alt lys. Det som skjer er at øynene sender stress- og smertesignaler til hjernen. Vi blir fort slitne, mister fokus og hodepinen kommer. Noen får også migreneanfall. Vi skal ikke ha hvite rom, hverken på jobb, skole eller på sykehus, sier Dagny Thurmann-Moe. Hun driver Dagny Fargestudio og er ekspert på fargevalg.

Tapet på kontor
FØR OG NÅ: Før var det hvitt og hardt. Nå er kontoret blitt et kreativt senter. Robert Walmann/ifi.no

Farge på veggen

Fargerik tapet på kontoret
LEKEROM: Det er gøy å komme på jobb når veggene innbyr til lek og kreative tanker. Chera Westman/ifi.no

Hennes råd er å få farger eller tapet på de hvite veggene fortere enn svint.

− Hvis du ikke kan tapetsere rommet, så mal veggene i en dus og støvete grønn eller blå tone. Eller blågrønt. Det er hovedfargene fra naturen. Hvis du ikke kan behandle veggene, så heng opp store, fargerike bilder. Og sørg for å ha mange grønne planter i rommet. Det gjør godt for konsentrasjonen, sier hun.

Fargerikt kontor
VENN MED VEGGEN: Utvalget innen tapet er stort. – Skap din favorittvegg på jobben, oppfordrer Tom Rune Bergestuen fra tapetleverandøren Borge. Robert Walmann/ifi.no

Enkelt å henge opp

Sette opp tapet
ENKLERE ENN DU TROR: Det er ikke så vanskelig å henge opp tapet. − Rene, slette vegger, riktig verktøy og god tid er løsningen, sier teknisk fagsjef hos Borge, Tom Rune Bergestuen. Robert Walmann/ifi.no

Tom Rune Bergestuen fra tapetleverandøren Borge mener det er en smal sak å henge opp tapet.

− Det viktigste er å ikke stresse. Bruk tid. Få nok lim på veggen og heng opp få lengder av gangen. Sørg for at underlaget er rent og slett. Når tapetet er hengt opp, er arbeidet gjort og du kan fortsette å jobbe. Og jeg skal love deg at energinivået stiger. Å jobbe i et tapetsert miljø gjør deg glad, sier han.

Elefanttapet på kontoret
ELEFANTEN I ROMMET: Det er aldri feil å snakke om elefanten i rommet, særlig på jobben. Robert Walmann/ifi.no
Les også Inn med hotellstil på jobben

Hold deg oppdatert   

Få siste nytt om interiør og oppussing fra ifi.no. Meld deg på vårt nyhetsbrev her.

Mer Offentlig miljø

Nyeste artikler

Nyhetsbrev

Hold deg oppdatert. Motta nye artikler om nyheter, trender og tips fra ifi.no.
Registrer din e-postadresse her: