Nettstedet benytter cookies (også betegnet som informasjonskapsler) som kan brukes av oss og våre partnere til å huske innstillingene dine, til statistikk og til å vise målrettede annonser til deg.   Les Mer Jeg aksepterer!

Rørkjøp annons
Bli inspirert - Se galleri her
I DAG
  °
I MORGEN
  °
Spørsmål og svar

Hvordan få matt panelvegg?

  Kristian Owren/ifi.no, Nordsjö, Tyrilin
På hytta vår er panelet behandlet med antikkfarget panellakk, og har gulnet. Vi vil nå gå over til en brunlig farge, og ønsker et matt resultat. Vi har prøvd både panellysner og panelbeis, men resultatet er blitt alt for blankt. Hva kan vi ellers teste?

Det er ikke bare produktet som gir glans, men også underlaget. Jo blankere det er, dess blankere vil også sluttresultatet se ut. Når panelet blir behandlet flere ganger, vil naturlig tekstur og ådring i underlaget gradvis dekkes til og jevnes ut til et mer glatt sluttresultat.

Panellakk

Panellakk
PANELLAKK: Behandling med panellakk fremheves treverkets eget utseende, struktur, farge og mønster og motvirker naturlig gulning. Nordsjö

Matte malinger er blitt veldig populært, men med en dekkende behandling oppnår du noe helt annet enn når treverket er med på å sette preg på interiøret med sine kvister og ådringer. Det finnes også mer eller mindre matte behandlinger som lar treverket skinne gjennom.

Nordsjö Original panellakk er et produkt for transparent behandling som holder lav glans, og som finnes i flere fine brune farger. Denne holder omtrent glans 10.

Panelbeis og gulvlakk

Interiørbeis
INTERIØRBEIS: Oppleves glansen for høy i panelbeis og interiørbeis, kan veggene overlakkeres med en helmatt gulvlakk. Tyrilin

Et annet alternativ er å påføre en interiørbeis eller en panelbeis i ett eller to strøk til ønsket farge. Etter at behandlingen har fått tørke et par dager, kan veggene overlakkeres i ett strøk med en helmatt gulvlakk. En vanntynnet, matt gulvlakk slik som TreStjerner Gulvmatt kan også brukes på veggflater, og tar vekk glansen uten å gi farge eller gulning til underlaget.

Dekorvoks

Osmo har et omfattende utvalg av produkter for overflatebehandling, og produktene som heter Osmo dekorvoks transparente farger eller Osmo dekorvoks intense farger, finnes i både matt og silkematt utførelse. Kanskje kan den matte varianten fungere for din bruk?

Hos en godt utstyrt faghandel kan du kanskje finne oppstrøksprøver på de produktene du ønsker å vurdere. Du kan be om å få låne med deg prøvene hjem, for å sammenligne glansen og se om den blir lavere enn det du har prøvd og ikke liker.

Les også Fra solbrunt til varmbrunt

Hold deg oppdatert   

Få siste nytt om interiør og oppussing fra ifi.no. Meld deg på vårt nyhetsbrev her.

Mer Spørsmål og svar

Nyeste artikler

Nyhetsbrev

Hold deg oppdatert. Motta nye artikler om nyheter, trender og tips fra ifi.no.
Registrer din e-postadresse her:
 
interiorkupp annons