Kategorier

Meny

Konto

Hvordan få matt panelvegg?

På hytta vår er panelet behandlet med antikkfarget panellakk, og har gulnet. Vi vil nå gå over til en brunlig farge, og ønsker et matt resultat. Vi har prøvd både panellysner og panelbeis, men resultatet er blitt alt for blankt. Hva kan vi ellers teste?

av   |   Oppdatert   |   Publisert

Dele på Pinterest
Se flere bilder
Hvordan få matt panelvegg?

Foto: Kristian Owren/ifi.no, Nordsjö, Tyrilin

Det er ikke bare produktet som gir glans, men også underlaget. Jo blankere det er, dess blankere vil også sluttresultatet se ut. Når panelet blir behandlet flere ganger, vil naturlig tekstur og ådring i underlaget gradvis dekkes til og jevnes ut til et mer glatt sluttresultat.

Panellakk

Dele på Pinterest Panellakk

Foto: Nordsjö

PANELLAKK: Behandling med panellakk fremheves treverkets eget utseende, struktur, farge og mønster og motvirker naturlig gulning.

Matte malinger er blitt veldig populært, men med en dekkende behandling oppnår du noe helt annet enn når treverket er med på å sette preg på interiøret med sine kvister og ådringer. Det finnes også mer eller mindre matte behandlinger som lar treverket skinne gjennom.

Nordsjö Original panellakk er et produkt for transparent behandling som holder lav glans, og som finnes i flere fine brune farger. Denne holder omtrent glans 10.

Panelbeis og gulvlakk

Dele på Pinterest Interiørbeis

Foto: Tyrilin

INTERIØRBEIS: Oppleves glansen for høy i panelbeis og interiørbeis, kan veggene overlakkeres med en helmatt gulvlakk.

Et annet alternativ er å påføre en interiørbeis eller en panelbeis i ett eller to strøk til ønsket farge. Etter at behandlingen har fått tørke et par dager, kan veggene overlakkeres i ett strøk med en helmatt gulvlakk. En vanntynnet, matt gulvlakk slik som TreStjerner Gulvmatt kan også brukes på veggflater, og tar vekk glansen uten å gi farge eller gulning til underlaget.

Dekorvoks

Osmo har et omfattende utvalg av produkter for overflatebehandling, og produktene som heter Osmo dekorvoks transparente farger eller Osmo dekorvoks intense farger, finnes i både matt og silkematt utførelse. Kanskje kan den matte varianten fungere for din bruk?

Hos en godt utstyrt faghandel kan du kanskje finne oppstrøksprøver på de produktene du ønsker å vurdere. Du kan be om å få låne med deg prøvene hjem, for å sammenligne glansen og se om den blir lavere enn det du har prøvd og ikke liker.

LES OGSÅ

Finn din nærmeste

POPULAERT NU
SISTE ARTIKLER
[Some text some message]