Kategorier

Meny

Konto

Urban trestil

Vegger med synlige kvister og årringer inne har blitt urbant og trendy. Hos Tyrilin møter de trenden med nye farger og inspirasjonsmateriell.

av   |   Oppdatert   |   Publisert

Dele på Pinterest
Se flere bilder
Urban trestil

Foto: Bjørg Owren/ifi.no, Kristian Owren/ifi.no og Tyrilin

– Beiset treverk er aktuelt overalt der folk skal trives, enten det er i en moderne leilighet, på en hytte, et kontor eller andre steder, sier Christina Hanevold.

Hun har jobbet med beis og trepanel i mange år, og har opplevd at furua gikk fra himmel til det motsatte. Nå er den tilbake, men på ingen måte slik som den var; nå er det nye typer panel og finérplater som er mest i vinden.

SE OGSÅ: Slik beiser du trepanelet inne (video)

Dele på Pinterest Varmgrå beis

Foto: Tyrilin

SKIGARD: Den gamle skigarden har lånt navnet til denne fargen som utstråler ro og noe som skal vare.

Nostalgiske og moderne

– Opplevelsen av ekte natur med mønster og struktur fra årringer og kvister tiltaler stadig flere. Stilen har også nådd urbane miljø, der trematerialer brukes for å skape en lunende effekt i et moderne miljø, sier hun.

Bildene i Tyrilins nye inspirasjonsbrosjyren appellerer til det todelte i oss; vi liker det nostalgiske og ekte, men vil ikke være gammeldagse og tradisjonelle.

Dele på Pinterest Tyrilin beis

Foto: Bjørg Owren/ifi.no

NATUR: Beiset treverk er aktuelt overalt, og kan bringe en touch av natur inn i alle typer rom.

Moderne materialer

Trepanel med profiler er for spesielt interesserte, nå er det finérplater med en litt svakere trestruktur som er i vinden. Det samme er smale paneler og trespiler. Mange setter også sammen bord i ulike bredder for å få et mer personlig uttrykk, og her er det glattkant som gjelder.

– Jeg tror dette er en motreaksjon mot de kalde fargene og mangel på struktur som har preget interiørbildet lenge, sier Hanevold.

Hyttekos med aktuelle farger og lysning og beising av gammelt trepanel har vært Tyrilinteamets fokusområde i mange år.

– Nå ser vi at naturlige materialer, stilen og fargene blir mer populære i ny drakt og ønsker også å vise muligheter med finérplater og moderne paneler, sier hun.

Dele på Pinterest Brunbeiset panel

Foto: Tyrilin

STØLSBRUN: Fargene med navn godt forankret i norsk natur passer like godt på finér som tømmer.

Varmere farger

At trematerialene gulner er ikke så populært, derfor behandles både ny panel og finérplater mot uønsket gulning. Og de farges for å få en ønsket helhet og bevare trestrukturen.

– De beises i ulike farger for å passe inn i et stilrent, minimalistisk eller lunt miljø, sier Hanevold.

Hun forteller at det fortsatt går mye gråtoner, men de er gjennomgående varmere enn før. Bruntonene er på vei tilbake på møbler og innbo, vegger og tak. Blant fargene som lanseres nå er det gode kombinasjoner for vegger, tak og møbler. Mange velger en lysere nyanse av veggfargen i taket for å få et lunt og harmonisk rom.

– Vi vil helst være i forkant, og gjør ofte justeringer på fargene våre, sier Christina Hanevold.

Hun opplever at folk jakter på mer lunhet og farger. At vi vil ha litt mer glede og varme, ikke bare det strenge litt upersonlige.

– Det er spennende med slike endringer, jeg tror det gjør at vi trenger endringer for å føle oss levende. Vi påvirkes av der vi bor, og må da ha litt endring for ikke å bli sittende fast mentalt også, sier hun.

Dele på Pinterest Gråtonet beiset panel

Foto: Tyrilin

GRÅTONET: De nye gråtonene er varme, og på moderne smale panel passer det like godt på et kontor som på en hytte.

Dele på Pinterest Lunt med beiset trepanel

Foto: Kristian Owren/ifi.no

LUNT: Stadig flere beiser tak og vegger i to nyanser som harmonerer, som her på en av Bolig Partners utstillingshytter på Hellerudsletta.

LES OGSÅ

Finn din nærmeste

POPULAERT NU
SISTE ARTIKLER
[Some text some message]