Nettstedet benytter cookies (også betegnet som informasjonskapsler) som kan brukes av oss og våre partnere til å huske innstillingene dine, til statistikk og til å vise målrettede annonser til deg.   Les Mer Jeg aksepterer!

Rørkjøp annons
Bli inspirert - Se galleri her
I DAG
  °
I MORGEN
  °

Sett farge på treverket og behold strukturen

  •  
  •   Publisert:
Sett farge på treverket og la samtidig strukturen skinne gjennom.   IBG
Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.
Nordmenn elsker tre, det være seg i form av tregulv, trehus eller tremøbler. Og nå som vi også er blitt mer glade i farger, kan vi kombinere behovet for å fargesette, med å pleie og ta vare på våre treinteriører.
IBG har videreutviklet det allerede populære produktet, Panelhvit, for å gi forbrukerne mer å velge mellom.
IBG har videreutviklet det allerede populære produktet, Panelhvit, for å gi forbrukerne mer å velge mellom.

Tre er et levende materiale, og som alle andre levende ting, trenger det kjærlighet og omsorg for å overleve. IBG pangstartet derfor det nye året med en helt ny trepleieserie ved navn Proff Woodcare. Produktserien omfatter de tradisjonelle trepleieproduktene, men kommer i tillegg med en spennende nyhet, Panel Cover. Det brukes til å sette farge på for eksempel tretak, veggpanel og karmer som med årene har gulnet.

- Vi har tatt tak i bestselgeren i serien, Panelhvit, og videreutviklet det i samarbeid med produsenten, Nowocoat Industrial. Forbrukerne utvikler seg stadig, og vi er nødt til å utvikle oss i takt med dem, sier Finn Robøle, daglig leder i IBG.

Nordmenn vil ha farger

Panel Cover finnes i seks farger: mellomgrå, blågrå, greige, lysegrå, mørkegrå og hvit.
Panel Cover finnes i seks farger: mellomgrå, blågrå, greige, lysegrå, mørkegrå og hvit.

Som mange andre, har også IBG sett at nordmenn endelig tørr å satse mer på farger, og vi er ikke lenger så redde for å legge farger på trehvite vegger.

- Nordmenn har blitt mer vågale når det kommer til bruk av farger, og vi er klare for å satse på noe annet enn hvite vegger. Derfor ønsker vi å komme med et bredere utvalg, for å bidra til denne utviklingen vi ser hos forbrukerne, og det er dette ønsket som har resultert i Panel Cover, forteller Robøle.

Panel Cover får du i fem ulike fargenyanser, i tillegg til den allerede eksisterende hvite, og det er lagt mye arbeid i å finne de rette fargene.

- Vi har jobbet mye med å identifisere hvilke farger kundene etterspør, og har sammen med produsent og IFI selv, klart å komme fram til de fargekombinasjonene vi har tro på, sier Robøle.

Treets struktur skal skinne gjennom

- Panel Cover vil bidra til å utvide fargespekteret innen renovering av behandlede og ubehandlede overflater i tre, samtidig som den naturlige trestrukturen skinner gjennom, forteller Robøle.

Vi er glade i tre som materiale av en grunn, og mange ønsker ikke at den originale trestrukturen skal bli borte, noe også IBG mener er viktig.

- Dette er ikke en maling, som gjemmer bort treverket. Mange ønsker jo muligheten til å beholde treets struktur, samtidig som man tilfører overflaten en farge. Tross fargen kan du fremdeles se strukturen i treet, forklarer Robøle.

Trepleie – fra begynnelse til slutt

Det er viktig å ta vare på treoverflatene, både med forbehandling og vedlikehold.
Det er viktig å ta vare på treoverflatene, både med forbehandling og vedlikehold.

God pleie er viktig i alle faser av treets levetid, og både forbehandling og vedlikehold er essensielt. Tre er også behandlet ulikt, og ulike overflatebehandlinger krever ulikt vedlikehold.

- Proff Woodcare-serien tilbyr både produkter for forbehandling og rengjøring, samt for vedlikehold av ulike treoverflater. Det er viktig for oss at vi er med fra begynnelse til slutt, sier Robøle.

- Sammen med Nowocoat ønsker vi å bidra til å videreutvikle det tradisjonelle produktspekteret som allerede finnes i dagens marked, avslutter han.

Mer informasjon

IBG

Les også Seks vaskefeil som ødelegger tregulvet

Hold deg oppdatert   

Få siste nytt om interiør og oppussing fra ifi.no. Meld deg på vårt nyhetsbrev her.

Mer

Nyeste artikler

Nyhetsbrev

Hold deg oppdatert. Motta nye artikler om nyheter, trender og tips fra ifi.no.
Registrer din e-postadresse her: