IFI logo
Se flere bilder
Sett farge på treverket og behold strukturen

Foto: IBG

Sett farge på treverket og behold strukturen

Nordmenn elsker tre, det være seg i form av tregulv, trehus eller tremøbler. Og nå som vi også er blitt mer glade i farger, kan vi kombinere behovet for å fargesette, med å pleie og ta vare på våre treinteriører.

IFI.NO

IFI.NO
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg ifi.no på Facebook, TikTok og Instagram.

Annonse

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Tre er et levende materiale, og som alle andre levende ting, trenger det kjærlighet og omsorg for å overleve. IBG pangstartet derfor det nye året med en helt ny trepleieserie ved navn Proff Woodcare. Produktserien omfatter de tradisjonelle trepleieproduktene, men kommer i tillegg med en spennende nyhet, Panel Cover. Det brukes til å sette farge på for eksempel tretak, veggpanel og karmer som med årene har gulnet.

- Vi har tatt tak i bestselgeren i serien, Panelhvit, og videreutviklet det i samarbeid med produsenten, Nowocoat Industrial. Forbrukerne utvikler seg stadig, og vi er nødt til å utvikle oss i takt med dem, sier Finn Robøle, daglig leder i IBG.

Se flere bilder
IBG har videreutviklet det allerede populære produktet, Panelhvit, for å gi forbrukerne mer å velge mellom.

Foto:

IBG har videreutviklet det allerede populære produktet, Panelhvit, for å gi forbrukerne mer å velge mellom.

Nordmenn vil ha farger

Som mange andre, har også IBG sett at nordmenn endelig tørr å satse mer på farger, og vi er ikke lenger så redde for å legge farger på trehvite vegger.

- Nordmenn har blitt mer vågale når det kommer til bruk av farger, og vi er klare for å satse på noe annet enn hvite vegger. Derfor ønsker vi å komme med et bredere utvalg, for å bidra til denne utviklingen vi ser hos forbrukerne, og det er dette ønsket som har resultert i Panel Cover, forteller Robøle.

Panel Cover får du i fem ulike fargenyanser, i tillegg til den allerede eksisterende hvite, og det er lagt mye arbeid i å finne de rette fargene.

- Vi har jobbet mye med å identifisere hvilke farger kundene etterspør, og har sammen med produsent og IFI selv, klart å komme fram til de fargekombinasjonene vi har tro på, sier Robøle.

Se flere bilder
Panel Cover finnes i seks farger: mellomgrå, blågrå, greige, lysegrå, mørkegrå og hvit.

Foto:

Panel Cover finnes i seks farger: mellomgrå, blågrå, greige, lysegrå, mørkegrå og hvit.

Treets struktur skal skinne gjennom

- Panel Cover vil bidra til å utvide fargespekteret innen renovering av behandlede og ubehandlede overflater i tre, samtidig som den naturlige trestrukturen skinner gjennom, forteller Robøle.

Vi er glade i tre som materiale av en grunn, og mange ønsker ikke at den originale trestrukturen skal bli borte, noe også IBG mener er viktig.

- Dette er ikke en maling, som gjemmer bort treverket. Mange ønsker jo muligheten til å beholde treets struktur, samtidig som man tilfører overflaten en farge. Tross fargen kan du fremdeles se strukturen i treet, forklarer Robøle.

Trepleie – fra begynnelse til slutt

God pleie er viktig i alle faser av treets levetid, og både forbehandling og vedlikehold er essensielt. Tre er også behandlet ulikt, og ulike overflatebehandlinger krever ulikt vedlikehold.

- Proff Woodcare-serien tilbyr både produkter for forbehandling og rengjøring, samt for vedlikehold av ulike treoverflater. Det er viktig for oss at vi er med fra begynnelse til slutt, sier Robøle.

- Sammen med Nowocoat ønsker vi å bidra til å videreutvikle det tradisjonelle produktspekteret som allerede finnes i dagens marked, avslutter han.

Se flere bilder
Det er viktig å ta vare på treoverflatene, både med forbehandling og vedlikehold.

Foto:

Det er viktig å ta vare på treoverflatene, både med forbehandling og vedlikehold.

Mer informasjon:

IBG

Finn din nærmeste
Annonse
Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.