IFI logo
Se flere bilder
Historiefortelling til veggs

Foto: Fiona/Flügger

Historiefortelling til veggs

Nordic Compositions er en ny tapetkolleksjon fra Fiona Wall design. Den forteller historien om nye nordiske vegger.

Chera Westman

Chera Westman
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg ifi.no på Facebook, TikTok og Instagram.

Dele
Annonse

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Uansett om du skal skrive en roman, formgi en skulptur, regissere et teaterstykke eller designe en tapetkolleksjon, er sammenhengen  – idéen om hvordan verket skal henge sammen avgjørende.

For den svenske designeren Teija Bruhn er nettop komposisjon viktig. Hun har sine røtter i det nordligste Finland, og har arbeidet med tapet- og tekstildesign for blant annet Decor Maison og kunder i Japan gjennom snart 17 år.

Se flere bilder
DESIGNER

Foto: Fiona/Flügger

DESIGNER: Teija Bruhn har lang er erfaring med design av tapet og tekstil. Nå har hun laget en kolleksjon for Fiona wall design, inspirert av Norden.

Se flere bilder
SAMSTEMT

Foto: Fiona/Flügger

SAMSTEMT: Bruhn har lagt vekt på å sette sammen en fargeskala som er behagelig for øyet, og samtidig både avdempet og mer kraftfull.

40 ulike tapeter

Tapetkolleksjonen «Nordic Compositions», som Teija Bruhn har tatt frem for Fiona Wall design, forteller en historie om kontraster. Kolleksjonen består av seks designarbeider: «Delicate Fern», «Whispering Branch», «Diva», «Nordic Baroque», «Intermezzo», «In Bloom». I alt der det 40 tapeter i kolleksjonen.

Her er botaniske mønstre og design med industriell inspirasjon. Både detaljrike og enkle. Det myke og det rå, og det lyse og det mørke. Disse kontraster bindes sammen av spesielle farger som skaper assosiasjoner til vår nordiske arv. En arv som også er skapt på bakgrunn av kontraster.

Se flere bilder
KONTRASTER

Foto: Fiona/Függer

KONTRASTER: Kolleksjonen inneholder både botaniske motiver og mer industrielt inspirerte design.

Fortellingen om deg

– Med tapetene fra «Nordic Compositions» kan du lage din egne, personlige komposisjon. Og den må ikke være perfekt – det viktigste er at den uttrykker deg. Forteller din historie, skriver Fiona wall design i en pressemelding.  

Designeren Teija Bruhn har en spesiell lidenskap for den nordiske designarven, og stikkordet for arbeidet hennes er holdbarhet og ettertenksomhet. Fargene er hentet fra naturen,og de korte nordiske årstidene. Kjølige og myke farger som representere vinteren, deler plassen med vårens, sommerens og høstens eksplosive farger.

Bruhn har lagt vekt på å sette sammen en fargeskala som både er behagelig for øyet og samtidig både avdempet og mer kraftfull.

Se flere bilder
KJØLIG

Foto: Fiona/Flügger

KJØLIG: Fargene i boken er både kjølige og varme – dempede og eksplosive.

Finn din nærmeste
Mest lest
Annonse
Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.