Kategorier

Meny

Konto

Annonse
Annonse

Blått som nordlyset

Liker du å bo med blått, er dette din tid. Markedet bugner av blå muligheter i mange nyanser, og det er trygt å slippe dem inn, for trenden er ingen døgnflue.

 • <b>ISBLÅ:</b> Tapetet Allegro fra Borge kan skape en lett og luftig atmosfære med et svalt anslag. (Foto: Borge)

  Foto:

 • <b>MELLOMTONE:</b> Fra kolleksjonen Beautiful Traditions fra Boråstapeter/Borge. (Foto: Borge)

  Foto:

 • <b>VARMT OG KALDT:</b> Walls4You er ferdigtapetserte veggplater. Her i blå og offwhite striper kombinert med gylne naturmaterialer. (Foto: Forestia)

  Foto:

 • <b>TEPPE:</b> Også på gulvet kan det passe med blått. Her et teppe fra Danfloor med vinterlige blåtoner. (Foto: Danfloor)

  Foto:

 • <b>KRAFTIG:</b> Tapetet Sevilla fra Fantasi Interiør er friskt i kuløren, med en fint spill i fargen på grunn av teksturen i tapetet. (Foto: Fantasi Interiør)

  Foto:

 • <b>HIMMEL:</b> Hvis rommet til poden skal fornyes, kan kanskje dette tapetet fra Fiona/Flügger friste? (Foto: Flügger/Fiona)

  Foto:

Annonse
Annonse
Boråstapeter Borge

MELLOMTONE: Fra kolleksjonen Beautiful Traditions fra Boråstapeter/Borge. (Foto: Borge)

Sakte, men sikkert har blått vunnet innpass som en hovedfarge for interiør. Og den omtales ofte som en ny nøytral. Ikke nøytral i betydningen kjedelig og intetsigende, men som et trygt valg og en farge som kan kombineres med mange andre farger.

LES OGSÅ: Blått er det nye grått.

Natur på himmelen

Nyansene er hentet fra naturen, det er særlig nordlyset som fasinerer og inspirerer mange. Turistene valfarter nordover for å oppleve fargespillet, og designere inspireres og omsetter det til fargekart, tekstiler og tapet. For den som ønsker noe blått å gå på, så har også gulvprodusentene noe å friste med.

Ifølge den danske pej-gruppen vil fargetrenden holde seg lenge. I deres fargeprognoser for sesongen høst og vinter 2018/19 er blått fortsatt en av hovedgruppene, og det er nordlyset slår an tonen med hele spekteret fra lyse isblå toner til mystiske midnattsblå nyanser.

Blått lintapet

LIN: Lintapetet Flamant Les Unis fra Green Apple skaper lun eleganse. (Foto: Green Apple)

Lyst eller mørkt

Mørkeblått tapet

DYBDE: Søker du mørkeblått med dybde og eleganse, er det mye spennende hos Omexco. INTAG fører deres tapet. (Foto: INTAG)

Om du skal male, tapetsere eller ha nytt gulv; blått er aktuelt enten du trives i rom med lyse og lette farger, mellomfarger, eller mørke farger. Fargene kan være kulørsterke eller svake. Valget er ditt, for som vi gjentar til stadighet her på ifi.no; det mest trendy å velge de fargene man selv trives best med. Her er et lite utvalg vi håper kan inspirere.

Walls4You

VARMT OG KALDT: Walls4You er ferdigtapetserte veggplater. Her i blå og offwhite striper kombinert med gylne naturmaterialer. (Foto: Forestia)

Oppdatert: 17.12.2019  
Annonse
Annonse

Finn din nærmeste

Annonse
Annonse
Annonse
interiorkupp annons
Annonse
interiorkupp annons
[Some text some message]