Porsgrund Bad annons
Bli inspirert - Se galleri her
I DAG
  °
I MORGEN
  °
Fargesetting

Blått som nordlyset

  Bilder av: Borge, Butinox, Fantasi Interiør, Forestia, Forbo Flooring, Danfloor, Flügger/Fiona, Gerflor, Green Apple, INTAG, Nordsjö, Pure & Original/Margaret de Lange,Tapethuset
Liker du å bo med blått, er dette din tid. Markedet bugner av blå muligheter i mange nyanser, og det er trygt å slippe dem inn, for trenden er ingen døgnflue.
Boråstapeter Borge
MELLOMTONE: Fra kolleksjonen Beautiful Traditions fra Boråstapeter/Borge. (Foto: Borge)

Sakte, men sikkert har blått vunnet innpass som en hovedfarge for interiør. Og den omtales ofte som en ny nøytral. Ikke nøytral i betydningen kjedelig og intetsigende, men som et trygt valg og en farge som kan kombineres med mange andre farger.

LES OGSÅ: Blått er det nye grått.

Natur på himmelen

Nyansene er hentet fra naturen, det er særlig nordlyset som fasinerer og inspirerer mange. Turistene valfarter nordover for å oppleve fargespillet, og designere inspireres og omsetter det til fargekart, tekstiler og tapet. For den som ønsker noe blått å gå på, så har også gulvprodusentene noe å friste med.

Ifølge den danske pej-gruppen vil fargetrenden holde seg lenge. I deres fargeprognoser for sesongen høst og vinter 2018/19 er blått fortsatt en av hovedgruppene, og det er nordlyset slår an tonen med hele spekteret fra lyse isblå toner til mystiske midnattsblå nyanser.

Blått lintapet
LIN: Lintapetet Flamant Les Unis fra Green Apple skaper lun eleganse. (Foto: Green Apple)

Lyst eller mørkt

Mørkeblått tapet
DYBDE: Søker du mørkeblått med dybde og eleganse, er det mye spennende hos Omexco. INTAG fører deres tapet. (Foto: INTAG)

Om du skal male, tapetsere eller ha nytt gulv; blått er aktuelt enten du trives i rom med lyse og lette farger, mellomfarger, eller mørke farger. Fargene kan være kulørsterke eller svake. Valget er ditt, for som vi gjentar til stadighet her på ifi.no; det mest trendy å velge de fargene man selv trives best med. Her er et lite utvalg vi håper kan inspirere.

Blått tapet, Sevilla
KRAFTIG: Tapetet Sevilla fra Fantasi Interiør er friskt i kuløren, med en fint spill i fargen på grunn av teksturen i tapetet. (Foto: Fantasi Interiør)
Blått tapet barnerom
HIMMEL: Hvis rommet til poden skal fornyes, kan kanskje dette tapetet fra Fiona/Flügger friste? (Foto: Flügger/Fiona)
Blått vinylgulv
HIMMELROM: Med gulvfliser i vinyl fra Forbo kan man tråkke ut i verdensrommet. (Foto: Forbo Flooring)
Geometrisk blått vinylgulv
GEOMETRISK: Dimond Blue er det illustrerende navnet på dette vinylgulvet fra Gerflor. (Foto: Gerflor)
Retro blå fliser
FLISER: Denne flisen fra Golvabia passer like godt i en byleilighet som i et lite hus på landet (Foto: Golvabia)
Blått teppe
TEPPE: Også på gulvet kan det passe med blått. Her et teppe fra Danfloor med vinterlige blåtoner. (Foto: Danfloor)
Blå inspirasjon
ÅRETS: Nordsjö satset på blått som årets farge og foreslår å kombinere flere nyanser. (Foto: Nordsjö)
Blå kalkmaling
POLARBLÅ: Veggene i kjøkkenet er malt i fargen Polarblue med Marrakech Wall fra Pure & Original. (Foto: Pure & Original/Margaret De Lange)
Blått tapet - inspirasjon
FROST: Dette tapetet i kolleksjonen Essence fra Storeys gir assosiasjoner til frostsprengt is. Et mønster som vil gi dybde til veggen. (Foto: Storeys)
Blå velur
FAVORITT X 2: Velur troner i toppen blant tekstilene. Kombinasjonen velur og blått blir uslåelig. Her et knippe fra Harlequin/Tapethuset. (Foto: Tapethuset)
Les også Blått er det nye grått

Hold deg oppdatert   

Få siste nytt om interiør og oppussing fra ifi.no. Meld deg på vårt nyhetsbrev her.

Kommentarer

Mer Fargesetting

Nyeste artikler

TilTak annons