Norsk Akustikksenter annons
Bli inspirert - Se galleri her
I DAG
  °
I MORGEN
  °
Fargesetting

Bli inspirert av vinterens farger

  •  
  •  
INSPIRERT: Det mørke tapetet med lysspillet får tankene til å gå rett til vinterens snølykter. (Foto: Borge)   Bilder av: Borge, INTAG, Tapethuset, Storeys
Naturen er en viktig inspirasjonskilde, også når vi skal innrede hjemme. Og trives du med vinterens svale uttrykk og brede spekter av lyse og mørke blåfarger, er det ingenting i veien for å ta med nettopp den stemningen inn.

Vi finner ofte inspirasjon i naturen når vi pusser opp hjemme. Vi tar med både fargene, materialene, motivene og stemningen inn. Og her i landet er vi så heldige at vi har fire klare årstider vi kan la oss inspirere av – hver og én med store variasjoner.

Vinteren for eksempel, kan ha flere ansikter. Den kan være kjølig og lys, preget av hvite, blå og grå farger, inspirert av den kalde vinterluften og snøen på bakken. Eller den kan være mørk, tung og rolig, preget av dype farger, inspirert av mørketiden.

Den lyse vinteren

Kalde blåfarger
DUS: Dette tapetet fra Storeys får tankene til å gå til den kalde, friske vinterluften på fjellet. (Foto: Storeys)

Du kjenner kanskje igjen følelsen du får når du står ute en formiddag i januar og ser ut på nysnøen på bakken og pusten viser seg som små, hvite skyer i luften. Er du glad i den svale, kjølige stemningen vinteren har å by på, kan du la deg inspirere av de kalde, lyse blå- og gråfargene.

LES OGSÅ: Hva er varme og kalde farger?

Blått og hvitt tapet
LYST OG BLÅTT: Dette tapetet fra Tapethuset får frem vinterens deilige, lyse blåfarger. (Foto: Tapethuset)

Mørketiden

Mørkt, vinterblått tapet
MØRKT: I interiøret kan de kjølige, mørke fargene gi et elegant preg. (Foto: Borge)

Vinteren kan også være mørk. Solen forsvinner tidlig på dagen og kveldene er lange. Fargene er fremdeles kalde, men mørkere – mer elegante. Stemnignen er rolig og dempet, og her kan vi trekke oss tilbake fra omverden. La deg inspirere av de mørke vinterkveldene og de dype blåfargene de bringer med seg.

Når du innreder med mørke, kalde farger, bør du kombinere det med noe lysere og varmere også, slik at det ikke blir altfor mørkt og kaldt. Husk også at lys er veldig viktig i et mørkt interiør – både naturlig lys og en del kunstig belysning.

LES OGSÅ: Slik lykkes du med mørke farger

Blått tapet
HELE SPEKTERET: I dette tapetet fra Mr Perswall/Borge, vises hele spekteret av vinterværet, fra mørketiden til den svale, kalde luften. (Foto: Borge)
Blått og brunt tapet
MULIGHETER: Det er mange måter å dra inn vinterens farger på, som på dette tapetet fra Tapethuset. (Foto: Tapethuset)
Blålig tapet
VARIASJON: Vinterens blåfarger kan variere stort. (Foto: Borge)
Tretapet
NAKNE TRÆR: Du kan også la deg inspirere av vinterens motiv, som de nakne trærne i naturen. (Foto: Storeys)
Grått, elegant tapet
STRAMT: Vinteren kan for mange bringe assosiasjoner til et litt stramt uttrykk, med enkle, rene linjer og grålig, kjølige farger. Det kan skape et elegant uttrykk. (Foto: INTAG)
Rutete tapet
TAPET: Det skal ikke så mye til for å få den stemningen du ønsker. Et enkelt, mønstret tapet kan være det du trenger. (Foto: Borge)
Les også Blått er det nye grått

Hold deg oppdatert   

Få siste nytt om interiør og oppussing fra ifi.no. Meld deg på vårt nyhetsbrev her.

Kommentarer

Mer Fargesetting

Beckers annons

Nyeste artikler