Kategorier

Meny

Konto

Skandinavisk design på tapetet

Skandinavisk design er mer enn møbler og lyse farger. Det rene uttrykket og de enkle formene med tydelig forankring i nordisk natur er også velegnet på tapetet.

av   |   Oppdatert   |   Publisert

Dele på Pinterest
Se flere bilder
Skandinavisk design på tapetet

Foto: Borås/Borge

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Fra og med i sommer skal skandinaviske design pryde vegger over hele verden, melder Sveriges eldste og mest kjente tapetprodusent Borås i en pressemelding.

Vi har sett litt av det før, men nå kommer mer. I disse dager lanserer den svenske tapetprodusenten Borås en tapetkolleksjon med design av Arne Jacobsen, Stig Lindberg, Viola Gråsten og Lisbet og Gocken Jobs – kjente designere innen møbel- og tekstildesign. Alle mønstrene er fra 40-, 50- og 60-tallet og gode eksempel på at det tidløse står seg.

Dele på Pinterest Arne Jacobsen har et formspråk som appellerer til mange. Mønsteret «Arne» finnes i flere farger.

Arne Jacobsen har et formspråk som appellerer til mange. Mønsteret «Arne» finnes i flere farger.

Den røde tråden er grønn

Internasjonalt vinner skandinavisk design nytt terreng og stilen appellerer til stadig flere.

– Mønstrene er tidløst klassiske og et fint komplement til vår stramme, enkle innredningsstil, sier Sissa Sundling. Den røde tråden i kolleksjonen er den grønne floraen, med blomster og blader i de fleste mønstrene. Det er også noen godbiter for den som foretrekker geometriske mønster.

Dele på Pinterest – «Rabarber» vil jeg ha på et arbeidsrom, for den gir så mye energi med alle de fargerike blomstene, sier Torkildsby.

– «Rabarber» vil jeg ha på et arbeidsrom, for den gir så mye energi med alle de fargerike blomstene, sier Torkildsby.

Nordmenn vil også ha det

Her på berget er det tapet- og tekstilleverandøren Borge som står for lanseringen. Det skjer i august, men allerede nå kan du finne tapetene på finndintapet.no. Designansvarlig Birgit Torkildsby viser entusiastisk fram kolleksjonen. Hun er sikker på at norske vegger er klare selv om det kan være forskjell på hva som slår an her og hos «Søta Bror».

– Vi er inne i en tid med mye større fokus og bevissthet rundt skandinavisk design, og disse er fargesatt slik at også vi her i Norge vil finne mange favoritter, sier hun.

Hun trekker spesielt fram designene fra Arne Jacobsen. Han er nok den som flest kjenner, og han har et formspråk som appellerer til mange. Noen frodige blomsterdesign fra Gocken og Lisbet Jobs vil nok også slå an, mener hun.

– Disse er helt riktig, nå som naturen og det botaniske er viktige trender, sier hun.

Dele på Pinterest – «Vertigo» av Arne Jacobsen skulle jeg gjerne hatt på kjøkkenet over en marmorbenkeplate med litt høy marmorlist på veggen, sier Birgit Torkildsby.

– «Vertigo» av Arne Jacobsen skulle jeg gjerne hatt på kjøkkenet over en marmorbenkeplate med litt høy marmorlist på veggen, sier Birgit Torkildsby.

Noen favoritter

Vi utfordrer henne til å komme med en favoritt. Det blir to – minst!

– Heldigvis har man flere vegger i et hjem, så man trenger ikke velge kun én, sier hun og gjør som Ole Brum: Ja, takk begge deler. Det blir en miks av geometri og natur, en kombinasjon hun mener passer godt i et moderne norsk interiør.

Dele på Pinterest «Vertigo» av Arne Jacobsen kommer også i rosa/gull. Også en av favorittene ifølge Torkildsby.

«Vertigo» av Arne Jacobsen kommer også i rosa/gull. Også en av favorittene ifølge Torkildsby.

Dele på Pinterest «Aurora» gjør seg på soverommet, synes Torkildsby. Den grå bunnfargen roer ned inntrykket. Med en gardin fra tak til gulv i en av rødfargene blir det i følge henne perfekt.

«Aurora» gjør seg på soverommet, synes Torkildsby. Den grå bunnfargen roer ned inntrykket. Med en gardin fra tak til gulv i en av rødfargene blir det i følge henne perfekt.

Mer informasjon:

Borge

 

LES OGSÅ
FLERE ARTIKLER FRA...
Tapet og folie
Trender
Grønt

Finn din nærmeste

Populær nå
SISTE ARTIKLER
[Some text some message]