Kategorier

Meny

Konto

Enkle trinn til ny trapp

En sliten trapp er intet pent syn. Heldigvis finnes det raske veier til ny trapp.

av   |   Oppdatert   |   Publisert

Dele på Pinterest
Se flere bilder
Enkle trinn til ny trapp

Foto: Lundbergs, Duri Fagprofil

En trapp er et stort møbel – noe mer enn bare en praktisk konstruksjon for å komme seg opp og ned. Det er Tormod Freidher hos Freidher Spesialmontasje enig i.

– Trappen er ofte sentral. Enten står den i inngangspartiet og er noe av det første som møter deg når du kommer inn, eller den står midt i stua. Så det handler om å behandle den som det møbelet det er. En flott trapp vil heve helhetsinntrykket og også få alt rundt til å se bedre ut, sier han.

Og jo mer du pusser opp rundt, jo mer synes den slitte trappen.

– Det er en gjenganger hos folk som pusser opp: De legger mye penger i alt rundt, og så ser trappen bare styggere og styggere ut. Så det er viktig å ikke glemme den før det er for sent, mener Freidher.

Dele på Pinterest Fornye trappen

Foto: Lundbergs

STORT MØBEL: En trapp er et stort møbel, som har mye å si for helheten.

Nye trinn med trappefornyer

Det er flere veier til ny trapp. Du kan velge å bytte hele trappen, men det er vesentlig enklere og rimeligere å fornye den gamle. Både maling, lakk, olje, teppe og belegg kan gi trappen nytt liv. Men du kan også montere nye trinn i massivt tre eller laminat. Og veien dit kan være kortere enn du tror. I løpet av et par kvelder kan du få en helt ny trapp i boligen din.

– Ferdige trappetrinn med integrert trappenese limes direkte på de eksisterende trinnene, og du får en trapp som ser flunkende ny ut. Du kan også få opptrinn for lukkede trapper og bakkantlist for åpne trapper, alt etter hva du trenger, sier Norman Lagesen hos Industri og Boligprodukter (IBG).

Ferdig trinn kan fås i både laminat og heltre, og med ulike overflatebehandlinger, eller ubehandlet.

– Interessen for ubehandlede trinn er særlig økende. Det gir flere valgmuligheter, ved at du kan gi treverket den behandlingen du ønsker, og for eksempel tilpasse farge og glans til gulvet, så det matcher andre overflater i huset ditt, sier Lagesen.

Det ser også Tormod Freidher, som selger og monterer mye trappefornyer fra Duri Fagprofil.

– Ubehandlede trinn kan jo farges nesten hvordan du vil, og vi blander ofte slik at vi finner den fargen som passer til gulvet. For å få et helhetlig uttrykk kan du også fornye rekkverket, og det kan farges likt, slik at det passer til trinnene, forklarer han.

Dele på Pinterest Ny trapp med trappefornyer

Foto: Lundbergs

NYE TRINN: Ved å montere nye trinn oppå de eksisterende, får du raskt ny trapp.

Tre-fire tommeltotter

Freidher mener de fleste kan klare å fornye trappen med ferdige trinn – men at det er en fordel å få dem montert profesjonelt.

– Det er forholdsvis enkelt, så lenge du ikke har ti tommeltotter. Men du kan nok klare deg med tre-fire tommeltotter. Allikevel skal du jo ha ganske god kontroll, så vi anbefaler helst å få det gjort profesjonelt. Da er du sikret kvalitet, sier han.

Dele på Pinterest Nye trinn til trappen

Foto: Duri Fagprofil

MULIGHETER: Ulike overflatebehandlinger, opptrinn, bakkantlister – det er mange muligheter med trappefornyer, alt etter hva du trenger.

Varig løsning

Legger du nye trinn i for eksempel massivt tre, kan du regne med å ha en fin trapp i lang tid.

– Det er en varig løsning, så du slipper å pusse opp trappen på nytt om et par år. Med enkelt vedlikehold varer dette så lenge som helst, forklarer Freidher.

Dele på Pinterest Trappefornyer i massivt tre

Foto: Duri Fagprofil

VARIG: Tormod Freidher både selger og monterer mye trappefornyer fra Duri Fagprofil. – Med trinn i massivt tre har du en trapp som holder lenge.

LES OGSÅ

Finn din nærmeste

POPULAERT NU
SISTE ARTIKLER
[Some text some message]