Kategorier

Meny

Konto

Slik maler du trappen

En nymalt trapp kan være en fryd for øyet – og en pryd i hjemmet. Slik maler du den.

av   |   Oppdatert   |   Publisert

Dele på Pinterest
Se flere bilder
Slik maler du trappen

Foto: TreStjerner, Beckers og Nordsjö

En trapp binder to etasjer sammen og tar stor plass. Det er viktig at den både fungerer bra og ser flott ut. En malt trapp er et flott innslag i interiøret, og bare kreativiten setter en stopper for hvordan den kan se ut. Vil du male én farge på trinnene og en annen på opptrinnene? Eller kanskje gå for ulike farger på annenhvert trinn? Det er helt opp til deg!

Og hvis trappen står i entreen - husk at entreen kun er et gjennomgangsrom, som gjerne kan ha godt av litt mer "crazy" fargevalg og mønstre. Her oppholder du deg nenlig ikke lenge av gangen. Så ikke vær redd for å pynte litt ekstra på trappen og gjøre den til et kreativt innsalg. 

Uansett hva du velger å gjøre, er oppskriften tilgjengelig.

Dele på Pinterest Kreativt malt trapp

Foto: Nordsjö

KREATIVT: Med litt maling og det rette verktøyet, er det bare fantasien som setter grenser for hva du kan gjøre med en trapp.

Slik maler du trappen:

1. Forarbeid

Før du begynner, må gulvet beskyttes mot maling. Dekk det med en malerfilt, så er du trygg. Start så med å rengjøre trappen. Bruk en gulvrens som er beregnet for bruk før maling. Løs maling og lakk og evt. ujevnheter skrapes vekk og overflatene slipes lett over for å få bedre vedheft. Før du grunner og maler, er det viktig at du fjerner slipestøvet. Det gjøres best med en tørr, grov mikrofiberklut. Hvis det er fare for gjennomblødning, må du påføre kvist- og sperregrunn. Eventuelle ujevnheter og spikerhull sparkles over, las tørke og slipes til et jevnt underlag. Husk å fjerne slipestøv etterpå.

2. Masker

Maskeringstape kommer godt med når du skal male trappen. For det første bør du feste tape langs kantene for å beskytte veggen. I tillegg er det lurt å markere annenhvert steg, og vente med å male de markerte stegene, slik at du kan gå på dem mens malingen på de andre stegene tørker.

3. Mal

Velg en robust gulvmaling. Start med å påføre malingen langs kantene med en liten pensel. Deretter går du over på de store flatene med rull. Bruk gjerne minirull, så kommer du til overalt. Hvis du bruker rull, etterstryker du med en fordriver eller flat pensel for å fjerne rullestrukturen. 

4. Ta de site stegene

Når malingen har tørket, tar du av maskeringstapen fra de umalte stegene og flytter dem over på de malte. Da vet du hvor det er tørr maling og dermed trygt å gå. Så maler du resten av stegene.

Husk å male så mange strøk som anbefalt, som regel 2 eller flere. Husk også alltid å følge produsentens anvisninger.

 

Dele på Pinterest Gråmalt trapp

Foto: Beckes

LEKKER: Gråmalt og lekkert ønsker den velkommen opp.

Dele på Pinterest Male trapp

Foto: Beckers

NYMALT: Bruk en ekstra robust gulvmaling til trappen. Husk at den skal tråkkes på.

LES OGSÅ

Finn din nærmeste

POPULAERT NU
SISTE ARTIKLER
[Some text some message]