Kategorier

Meny

Konto

menu
Annonse
Annonse

Slik maler du trappen

En nymalt trapp kan være en fryd for øyet – og en pryd i hjemmet. Slik maler du den.

cloud_download
fullscreen
 • <b>ELEGANT:</b> En nymalt, hvit trapp ønsker velkommen i entreen.

  Foto: TreStjerner

 • <b>KREATIVT:</b> Med litt maling og det rette verktøyet, er det bare fantasien som setter grenser for hva du kan gjøre med en trapp.

  Foto: Nordsjö

 • <b>LEKKER:</b> Gråmalt og lekkert ønsker den velkommen opp.

  Foto: Beckers

 • <b>NYMALT:</b> Bruk en ekstra robust gulvmaling til trappen. Husk at den skal tråkkes på.

  Foto: Beckers

Annonse
Annonse
Kreativt malt trapp

KREATIVT: Med litt maling og det rette verktøyet, er det bare fantasien som setter grenser for hva du kan gjøre med en trapp.
camera_alt (Nordsjö)

En trapp binder to etasjer sammen og tar stor plass. Det er viktig at den både fungerer bra og ser flott ut. En malt trapp er et flott innslag i interiøret, og bare kreativiten setter en stopper for hvordan den kan se ut. Vil du male én farge på trinnene og en annen på opptrinnene? Eller kanskje gå for ulike farger på annenhvert trinn? Det er helt opp til deg!

Og hvis trappen står i entreen - husk at entreen kun er et gjennomgangsrom, som gjerne kan ha godt av litt mer "crazy" fargevalg og mønstre. Her oppholder du deg nenlig ikke lenge av gangen. Så ikke vær redd for å pynte litt ekstra på trappen og gjøre den til et kreativt innsalg. 

Uansett hva du velger å gjøre, er oppskriften tilgjengelig.

Slik maler du trappen:

Gråmalt trapp

LEKKER: Gråmalt og lekkert ønsker den velkommen opp.
camera_alt (Beckes)

1. Forarbeid

Før du begynner, må gulvet beskyttes mot maling. Dekk det med en malerfilt, så er du trygg. Start så med å rengjøre trappen. Bruk en gulvrens som er beregnet for bruk før maling. Løs maling og lakk og evt. ujevnheter skrapes vekk og overflatene slipes lett over for å få bedre vedheft. Før du grunner og maler, er det viktig at du fjerner slipestøvet. Det gjøres best med en tørr, grov mikrofiberklut. Hvis det er fare for gjennomblødning, må du påføre kvist- og sperregrunn. Eventuelle ujevnheter og spikerhull sparkles over, las tørke og slipes til et jevnt underlag. Husk å fjerne slipestøv etterpå.

2. Masker

Maskeringstape kommer godt med når du skal male trappen. For det første bør du feste tape langs kantene for å beskytte veggen. I tillegg er det lurt å markere annenhvert steg, og vente med å male de markerte stegene, slik at du kan gå på dem mens malingen på de andre stegene tørker.

3. Mal

Velg en robust gulvmaling. Start med å påføre malingen langs kantene med en liten pensel. Deretter går du over på de store flatene med rull. Bruk gjerne minirull, så kommer du til overalt. Hvis du bruker rull, etterstryker du med en fordriver eller flat pensel for å fjerne rullestrukturen. 

4. Ta de site stegene

Når malingen har tørket, tar du av maskeringstapen fra de umalte stegene og flytter dem over på de malte. Da vet du hvor det er tørr maling og dermed trygt å gå. Så maler du resten av stegene.

Husk å male så mange strøk som anbefalt, som regel 2 eller flere. Husk også alltid å følge produsentens anvisninger.

 

Oppdatert: 17.12.2019  
Annonse
Annonse

Finn din nærmeste

Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
[Some text some message]