IFI logo
Se flere bilder
Slik sklisikrer du trappen

Foto: Robert Walmann/ifi.no

Slik sklisikrer du trappen

Å løpe ned en trapp på sokkelesten kan fort bli farlig. Derfor må du sklisikre før det er for sent.

Robert Walmann

Robert Walmann
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg ifi.no på Facebook, TikTok og Instagram.

Dele
Annonse

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det er enkelt å sklisikre trapper, enten det er hjemme eller på hytta. Det kan gjøres synlig eller usynlig. Her er noen enkle tips til deg som vil ha spikerfeste i trappen.

Trygge tepper

Å legge teppe i trappen er en sikker måte å hindre knall og fall på. En annen stor fordel med tepper er også at det absorberer trinnlyd. Det finnes flere måter å legge trappetepper på. Halvmånetrinn er løse teppedeler som kan limes rett på trinnet. En løper festet med stenger er en løsning der du bare sikrer midtdelen av trappen. Eller du kan legge et heldekkende teppe og få en stabil og lun trapp som holder føttene på plass.

LES OGSÅ: Slik fjerner du det gamle teppet

Se flere bilder
Hellimt treppe i trappa

Foto:

TRYGT TEPPE: Et hellimt teppe med lav og tett luv er blant det sikreste du kan ha i trappa. (Foto: Mari Rosenberg/ifi.no)

Tape eller nesetipp

Trappenese er også et enkelt og effektivt produkt. Det er en vinklet list som monteres ytterst på trinnet med skruer eller lim. Den forhindrer at man sklir på kanten. Eller hva med sklihemmende teip. Den har en ru overflate og fås i mange forskjellige bredder og farger.

Usynlig sikker

Vil du sikre trappen uten at det synes, finnes det også flere smarte produkter. Et alternativ er sklisikringspulver som blandes med maling eller lakk. Et annet alternativ er lakk som allerede er iblandet korn som danner et småknudrete usynlig sjikt i overflaten. Vi prøvde det sistnevnte, og trappen ble sklisikker som bare det!

Slik sikret vi med usynlig lakk

Vi brukte Liberon Sklisikring, som inneholder silikater, og danner en usynlig film som ikke ødelegger underlaget.

1. Helt rene trinn
Det gjelder å få trappen helt fri for fett, smuss og såperester. Derfor vasker vi godt med interiørvask.

2. Pensel eller rull
Når trappen er tørr, er det bare å finne frem en pensel og legge på et godt strøk. Du kan også bruke en liten rulle. Lakken gir et klart, fargeløst sjikt som ikke vil endre overflatens utseende.

3. Bare rør
Leser du anvisningen på boksen står det at det er meget viktig å røre i boksen både før og under påføring for å sikre at silikatene er jevnt fordelt i lakken.

4. Klar – ferdig
Etter tre timer er trappen støvtørr, og etter 12 timer kan den brukes som vanlig. Resultatet blir en trapp som gir solid feste for alt fra raggsokker til bare føtter. Enkelt og genialt.

Se flere bilder
Sklisikring til trappen

Foto:

PÅ MED PENSEL: Liberon Sklisikring er en lakk som inneholder silikater. Det gjør at trappen blir alt annet enn glatt. Og trappen vil ikke endre utseende. Lakken påføres enkelt med pensel. (Foto: Robert Walmann/ifi.no)

Se flere bilder
Sklisikre trappen med lakk

Foto:

FRITT FALL: Det er fort gjort å skli ned trappen. Det kan bety brudd og brudulje. Derfor er det smart å sklisikre trappen. I dag! (Foto: Robert Walmann/ifi.no)

Mer informasjon:

Alanor

 

Beckers

IBG

Duri Fagprofil

Musum Interiør

Golvabia

Danfloor

Forbo Flooring

Interface

Tarkett

Ehrenborg

INTAG

SAGA Parkett

Osmo

Finn din nærmeste
Annonse
HappyHomes annons
Annonse
Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.