Kategorier

Meny

Konto

Når trappen knirker

Slik blir du kvitt knirking i trappen.

av   |   Oppdatert   |   Publisert

Dele på Pinterest
Se flere bilder
Når trappen knirker

Foto: Frode Larsen/ifi.no, Alanor

En av grunnene til at gamle trapper knirker er fordi de er malt mange ganger. Problemet oppstår fordi malingen sniker seg inn i sprekker og skaper gnisninger. 

Dele på Pinterest MALING: En av grunnene til at gamle trapper knirker er fordi maling sniker seg inn i sprekker.

MALING: En av grunnene til at gamle trapper knirker er fordi maling sniker seg inn i sprekker.

Bytt ut fløten

I gamle dager kunne man finne på å helle fløte ned i sprekkene der det knirket. Målet var å begrense friksjon og bevegelse. I dag gjelder akkurat det samme prinsippet, men fløten er byttet ut med en langt bedre flytende masse. Nemlig en tykk, flytende voks fra Liberon.  

Anikkvoks

Trepleie-eksperten Alanor foreslår å bruke Black Bison Antikkvoks der det knirker. Denne voksen er egentlig beregnet til voksbehandling av treoverflater, men fungerer ypperlig som knirkefjerner.  

Trenger inn

Ekspertene hos Alanor anbefaler å tynne ut voksen med en møbelrens. Så helles det hele ned i sprekkene mellom gulvbord eller i overgangen mellom trappetrinn og vange. Voksen trenger inn i sprekkene og gir en smørende effekt. 

Dele på Pinterest KNIRKEFJERNER: Å helle Black Bison Antikkvoks fra Alanor ned i sprekkene kan fjerne knirkelyder i trappen. Bare husk å tynne ut voksen med en møbelrens.

KNIRKEFJERNER: Å helle Black Bison Antikkvoks fra Alanor ned i sprekkene kan fjerne knirkelyder i trappen. Bare husk å tynne ut voksen med en møbelrens.

Løsning som varer

Ifølge Alanor skal møbelrensen og voksen fordampe og kun etterlate seg voks som smører. Merker eller skjolder skal ikke være noe problem og løsningen skal fungere i flere år. 

Slitesterk

Liberon Black Bison Antikkvoks er fremstilt av høykvalitetsvokser, og består blant annet av karnaubavoks som gir en hard, slitesterk overflate. Voksen er utmerket til sluttbehandling og vedlikehold av møbler.  

Mer informasjon:

Alanor

LES OGSÅ

Finn din nærmeste

POPULAERT NU
SISTE ARTIKLER
[Some text some message]