Porsgrund Bad annons
Bli inspirert - Se galleri her
I DAG
  °
I MORGEN
  °
Innendørs

Når trappen knirker

  •  
  •  
  Bilder av: Frode Larsen/ifi.no, Alanor
Slik blir du kvitt knirking i trappen.
<b>MALING:</b> En av grunnene til at gamle trapper knirker er fordi maling sniker seg inn i sprekker.
MALING: En av grunnene til at gamle trapper knirker er fordi maling sniker seg inn i sprekker.

En av grunnene til at gamle trapper knirker er fordi de er malt mange ganger. Problemet oppstår fordi malingen sniker seg inn i sprekker og skaper gnisninger. 

Bytt ut fløten

I gamle dager kunne man finne på å helle fløte ned i sprekkene der det knirket. Målet var å begrense friksjon og bevegelse. I dag gjelder akkurat det samme prinsippet, men fløten er byttet ut med en langt bedre flytende masse. Nemlig en tykk, flytende voks fra Liberon.  

Anikkvoks

Trepleie-eksperten Alanor foreslår å bruke Black Bison Antikkvoks der det knirker. Denne voksen er egentlig beregnet til voksbehandling av treoverflater, men fungerer ypperlig som knirkefjerner.  

Trenger inn

<b>KNIRKEFJERNER:</b> Å helle Black Bison Antikkvoks fra Alanor ned i sprekkene kan fjerne knirkelyder i trappen. Bare husk å tynne ut voksen med en møbelrens.
KNIRKEFJERNER: Å helle Black Bison Antikkvoks fra Alanor ned i sprekkene kan fjerne knirkelyder i trappen. Bare husk å tynne ut voksen med en møbelrens.

Ekspertene hos Alanor anbefaler å tynne ut voksen med en møbelrens. Så helles det hele ned i sprekkene mellom gulvbord eller i overgangen mellom trappetrinn og vange. Voksen trenger inn i sprekkene og gir en smørende effekt. 

Løsning som varer

Ifølge Alanor skal møbelrensen og voksen fordampe og kun etterlate seg voks som smører. Merker eller skjolder skal ikke være noe problem og løsningen skal fungere i flere år. 

Slitesterk

Liberon Black Bison Antikkvoks er fremstilt av høykvalitetsvokser, og består blant annet av karnaubavoks som gir en hard, slitesterk overflate. Voksen er utmerket til sluttbehandling og vedlikehold av møbler.  

Mer informasjon

Alanor

Les også Trapp med fornyet utløpsdato

Hold deg oppdatert   

Få siste nytt om interiør og oppussing fra ifi.no. Meld deg på vårt nyhetsbrev her.

Kommentarer

Mer Innendørs

Beckers annons

Nyeste artikler