Nettstedet benytter cookies (også betegnet som informasjonskapsler) som kan brukes av oss og våre partnere til å huske innstillingene dine, til statistikk og til å vise målrettede annonser til deg.   Les Mer Jeg aksepterer!

Bli inspirert - Se galleri her
I DAG
  °
I MORGEN
  °
Innendørs

Slik fjerner du det gamle teppet

  •  
  •   Publisert:
INTERIØRELEMENT: Trappen er en viktig del av rommet.   Sveinung Bråthen/ifi.no, Kristian Owren/ifi.no
Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.
Trappen er et viktig interiørelement i boligen. Da passer det seg kanskje ikke med et gammelt, slitt teppe. Vil du gjerne bytte ut det gamle med et nytt? Eller kanskje du ønsker å male trappen i stedet? Slik fjerner du det gamle teppet.

Teppe i trappen er en god løsning, da det både fungerer som sklisikring og gir et komfortabelt og varmt underlag. Men har teppet blitt flittig brukt i mange år og dermed blitt slitt, eller har du rett og slett bare lyst til å bytte det ut med et nytt, kan det hende du ønsker å fjerne det. Dette kan gjøres på ulike måter, og hvor enkelt det blir avhenger av hvor godt teppet sitter.

Slik gjøres det:

<b>LIM:</b> Mange tepper festes med lim, og dette må fjernes.
LIM: Mange tepper festes med lim, og dette må fjernes.

1. Sjekk underlaget

Er det et heldekkende teppe du har i trappen, og ikke for eksempel en løper, må du først og fremst sjekke hva som befinner seg under og hvor godt teppet sitter, slik at du vet hva du har å jobbe med.

2. Fjern teppet

Start i et hjørne og riv i teppet, for å se om det løsner enkelt. Bruk en tapetkniv eller en stiv håndsparkel for å skyve under mens du drar bort teppet, så blir jobben lettere. Går det greit å få av teppet på denne måten, er det bare å fortsette. Men dersom teppet er gammelt, kan det fort hende at det har en skumbakside som sitter godt fast i limet, og da blir jobben med en gang litt mer kinkig. Kanskje må du også ty til litt større verktøy, som en teppeklo eller en håndstripper.

3. Fjern limet

Det er stor sannsynlighet for at det vil sitte igjen limrester, og kanskje også skumrester på underlaget etter at teppet er fjernet. Dette må bort. Det gjør du ved å skrape eller slipe. Er det kun litt limrester igjen, holder det ofte å slipe gulvet, men med skumrester må du nok gå hardere til verks og skrape og slipe. Det kan også finne visse midler som løser opp lim som sitter fast. Forhør deg i din byggvarehandel.

4. Blankt ark

Når det gamle teppet er fjernet og limet er borte, har du et blankt ark å jobbe med. Hva du bør gjøre med det avhenger av hvordan treverket under ser ut og hvilket uttrykk og hvilke egenskaper du selv ønsker. Du kan alltid legge et nytt, deilig teppe - det er både godt å gå på, varmt, pent, trygt og sklisikkert. Dersom det skjuler seg en flott tretrapp under teppet, kan det hende du ønsker å vise det fram. Da kan du rengjøre det, påføre kvistlakk, grunne og male med gulvmaling. For å sikre at du ikke sklir i den nymalte trappen, er det lurt å påføre sklisikringspulver eller en sklisikker lakk, eller montere trappeneser eller sklihemmende tape.

Les også Tripper opp malte trapper

Hold deg oppdatert   

Få siste nytt om interiør og oppussing fra ifi.no. Meld deg på vårt nyhetsbrev her.

Mer Innendørs

Nyeste artikler

Nyhetsbrev

Hold deg oppdatert. Motta nye artikler om nyheter, trender og tips fra ifi.no.
Registrer din e-postadresse her: