IFI logo
Se flere bilder
7 tips til hjemmepåsken

Foto: Golvabia

7 tips til hjemmepåsken

Når vi feirer påske hjemme, har vi god tid til å gjøre ting sammen med familien. Som å pusse opp og vedlikeholde hus og hjem.

Chera Westman

Chera Westman
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg ifi.no på Facebook, TikTok og Instagram.

Annonse

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Siden vi skal holde oss mest mulig i og rundt egen bolig i påsken, har vi god tid på oss til å gjøre gøyale ting sammen i familien. Som å pusse opp, renovere eller vedlikeholde hjemmet, eller arrangere et lite påskeverksted med enkle gjør-det-selv-prosjekter.

 

Her er syv nyttige tips for gode aktiviteter – både ute og inne. 

1. Fargelegg tapetet

Print ut et tapetmønster til påskeverkstedet. Finn fem fargeblyanter og tusjpenner og lag ditt eget tapetdesign. Boråstapeter, som er Sveriges ledende tapetprodusent og leverandør til Borge i Norge, har gjort flere mønstre nedlastbare som pdf i A4-størrelse på sine Facebook-sider. Nå kan hele familien blir tapetdesigner og velge sine favorittfarger!

Se flere bilder
fargelegg tapetdesign

Foto: Borge/Boråstapeter

FARGELEGG TAPETET: Skriv ut ark med deler av mønsteret til et lekent designtapet, og fargelegg med favorittfargene. Fargelegging er en morsom aktivitet for både liten og stor. 

2. Legg nytt lam(inat)

Mye hjemmetid gir en perfekt anledning til å endelig få lagt det nye gulvet du har tenkt på. Med klikk-skjøting er det ingen sak å legge gulvet selv, og du kan gå våren i møte med et helt nytt uttrykk hjemme. Laminat er et godt valg for de fleste rom i hjemmet. Pergo, som er ledende produsent av laminat – og faktisk det selskap som fant opp gulvtypen – lager laminatgulv som tåler at det søles med vann på overflaten. Samtidig har gulvene suveren ripebestandighet og er enkle å legge. Den nye Sensation-serien, som kombinerer eksklusive, naturlige design med slitestyrke, som er Pergos varemerke, har en helt tett og vannfast overflate. 

Se flere bilder
Legg nytt gulv

Foto: Pergo

SENSATIONS: Det nye laminatgulvet Sensation passer godt i alle tørre rom i hjemmet. Hvorfor ikke bruke litt tid på å pusse opp soverommet eller hjemmekontoret i påsken?

3. Liste deg rundt

Rommet blir ikke komplett før alle lister er på plass. Dette er en av de siste detaljene som skal til før oppussingen er komplett – og noe som mange utsetter. Med fargematchede sokkellister og overganglister får du et deg et sømløst og komplett resultat.        

4. Maximal komfort og demping

Nå som treningssentrene har vært stengt en stund, har mange oppdaget at det faktisk går helt fint å trene hjemme også. På et gulv med bakside av naturkork, og slitesterk overflate blir treningen både lyddempet og komfortabel. Korksjiktet gjør gulvet varmt å gå på, demper lyder og gir ekstra god gangkomfort. Maxwear-gulvet finnes i både tre- og steindesign og er utviklet av svenske Golvabia. 

Se flere bilder
dempende gulv

Foto: Golvabia

TRENINGSKOMFORT: Trening på hjemmebane kan både forstyrre øvrig familie og slite på gulvet. Med Maxwear-gulv får du både støtdemping, komfort og lyddemping kombinert med en slitesterk overflate. 

5. Pimp opp serveringsbrettet

Lag et personlig serveringsbrett til sommerens alle utemåltider.  Dette er en utmerket aktivitet å gjøre sammen med barn. Finn et serveringsbrett og rengjør det godt. Ta frem noen rester av et tapet (her er det brukt et tapet fra Grandeco, som i Norge føres av Storeys), eller kjøp en rull med ditt favorittmønster. Du trenger også saks, lim og tapetkniv samt en pensel.  Klipp et stykke av tapetet som passer til bunn på brettet, og lim det fast. Har du ikke tapetlim, fungerer det godt med vanlig hobbylim, tosidig tape eller limspray. Glatt ut slik at eventuelle luftbobler fjernes. La brettet tørke før du serverer!

Se flere bilder
DIY tapetser serveringsbrett

Foto: Storeys/Grandeco

SERVER MED STIL: Vårens stiligste serveringsbrett gjør du selv, eller sammen med barna! Bruk et serveringsbrett, litt tapet og lim, og på noen strakser har du et nytt, personlig brett til vårens selskaper.

6. Gjør terrassen klar

Gi terrassebordene en god vask. Når vinterens smuss er fjernet oppdager du enten at beisen er i god behold, eller så ser du at terrassen trenger et nytt strøk. En vanlig vårvask for å fjerne skitt og smuss og forhindre sopp og råte, utføres med vann tilsatt et vedlikeholdsrengjøringsmiddel, for eksempel Original Husvask. Før du beiser, går du på med et sterkere middel som fjerner rester av gammel beis, slik at treverket blir klar for en ny farge. 

Se flere bilder
vask terrassen

Foto: Nordsjö

TERRASSEVASK: Rengjør terrassen og finn ut om den trenger ny beis i år, eller om den ble like fin som før når vinterens skitt og smuss ble skylt vekk.

7. Hjelp fasaden til å skinne

Også husfasaden blir skitten. Hvis du vasker huset, får huset igjen fram farge og glans, samtidig som du forebygger dannelse av svertesopp og råte. Når alt kommer til alt er huset en viktig investering. Godt vedlikehold er avgjørende for å holde skitt og begroing borte fra fasaden. Skal du male huset, er vasken enda viktigere. Rengjøringen hjelper til med å matte ned malingen og gir bedre feste for den etterfølgende malingen. Til vedlikeholdsvask brukes et mildere rengjøringsmiddel enn ved vask før maling. En ren husfasade er en sunn husfasade!

Se flere bilder
vask fasaden ren

Foto: Kristian Owren/ifi.no

SKINNENDE RENT: Vask vekk vinterens skitt og smuss. Du kan oppdage at huset du trodde måtte males, ble like fint igjen.

Finn din nærmeste
Mest lest
Annonse
Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.