Kategorier

Meny

Konto

Så smart er selvrensende maling

Selvrensende maling sørger for at huset holder seg pent lenger. – Denne malingen gir også overlegen glans- og fargestabilitet, sier Anders Hvinden.

av   |   Oppdatert   |   Publisert

Dele på Pinterest
Se flere bilder
Så smart er selvrensende maling

Foto: Nordsjö

For det er jo det vi vil ha når vi først maler huset – Et hus som ser nymalt ut så lenge som mulig. Hemmeligheten bak selvrensende maling er en helt spesiell og høyteknologisk malingsfilm.

Fasaden som vasker seg selv

– Regnvann legger seg i større og bredere dråper som sprer seg utover fasaden. Vannet får bedre kontakt med veggen og skyller av skitt fra fasaden. Den selvrensende effekten gjør også at vannet forsvinner fortere fra fasaden. De skitne vanndråpene tørker altså ikke inn på veggen, men renner vekk og tar smusset med seg, sier Anders Hvinden hos Butinox.

LES OGSÅ: 10 steg til et velholdt hus

Dele på Pinterest Butinox Futura Selvrensende maling

Foto: Robert Walmann/ifi.no

SUKSESS: – Vår selvrensende maling er også vår bestselger, sier Anders Hvinden hos Butinox.

Dele på Pinterest Selvrensende maling fra Butinox

Foto: Butinox

REGNER BORT: Den selvrensende effekten gjør at vannet forsvinner fortere fra fasaden. – De skitne vanndråpene tørker ikke inn på veggen, men renner vekk og tar smusset med seg, forklarer Anders Hvinden hos Butinox.

Smusset preller av

Mette Dahl hos Nordsjö mener det hele kan sammenliknes med et teflonbelegg på ei stekepanne.

– Ja, fordi væsken samler seg i dråper, preller av overflaten og renner lett vekk. Teknologien gjør flaten smussavvisende, sier hun.

Dele på Pinterest Nordsjö One Super Tech selvrensende

Foto: Jan Lillehamre/ifi.no

ENKELT OG SMART: – Selvrensende maling sparer deg for mye arbeid. Du trenger ikke å vaske huset like ofte, og det ser penere ut over lengre tid, sier Mette Dahl hos Nordsjö.

Aldri mer alger

De eneste som ikke liker selvrensende maling, er svertesopp. For at svertesopp og algevekst skal trives, bør det være fuktig.

– Men siden selvrensende maling gjør at veggen tørker raskere, så er den ekstra effektiv mot tilvekst av begroing. Færre skittpartikler betyr færre festepunkter for soppsporer i veggen, sier malingsekspertene.

Dele på Pinterest Selvrensende maling

Foto: Butinox

SOPPFRITT: Siden selvrensende maling gjør at veggen tørker raskere, er den ekstra effektiv mot tilvekst av sopp og alger.

Enklere vedlikehold

Ved å bruke selvrensende maling, vil du også få et enklere vedlikehold. Ifølge Dahl betyr det mindre jobb når huset skal vaskes.

– Du må fortsatt vaske huset periodisk for å få den langtidsholdbare fasaden, men jobben blir mye lettere fordi det meste allerede er skylt vekk, sier hun.

LES OGSÅ: Billigere å holde huset ved like

Tar landet med storm

Hvinden mener det aldri før har vært så populært å bruke selvrensende maling som akkurat nå.

– Vi ser helt klart at huseierne er villig til å betale litt mer for å få et mer varig resultat og mindre vedlikehold, avslutter han.

Dele på Pinterest Selvrensende maling

Foto: Butinox

SMART MALING: Selvrensende maling står på toppen av ønskelista hos mange. Kanskje ikke så rart med sine mange gode egenskaper.

Dette ble brukt

Selvrensende maling:

Butinox Futura Selvrensende – BUTINOX

One Super Tech husmaling – NORDSJÖ

Selvrensende beis:

One Transparent eksteriørbeis – NORDSJÖ

LES OGSÅ

Finn din nærmeste

POPULAERT NU
SISTE ARTIKLER
[Some text some message]