Nettstedet benytter cookies (også betegnet som informasjonskapsler) som kan brukes av oss og våre partnere til å huske innstillingene dine, til statistikk og til å vise målrettede annonser til deg.   Les Mer Jeg aksepterer!

Tarkett annons
Rørkjøp annons
Bli inspirert - Se galleri her
I DAG
  °
I MORGEN
  °
Utendørs

Så smart er selvrensende maling

  •  
  •   Publisert:
  Nordsjö
Selvrensende maling sørger for at huset holder seg pent lenger. – Denne malingen gir også overlegen glans- og fargestabilitet, sier Anders Hvinden.

For det er jo det vi vil ha når vi først maler huset – Et hus som ser nymalt ut så lenge som mulig. Hemmeligheten bak selvrensende maling er en helt spesiell og høyteknologisk malingsfilm.

Fasaden som vasker seg selv

Butinox Futura Selvrensende maling
SUKSESS: – Vår selvrensende maling er også vår bestselger, sier Anders Hvinden hos Butinox. Robert Walmann/ifi.no

– Regnvann legger seg i større og bredere dråper som sprer seg utover fasaden. Vannet får bedre kontakt med veggen og skyller av skitt fra fasaden. Den selvrensende effekten gjør også at vannet forsvinner fortere fra fasaden. De skitne vanndråpene tørker altså ikke inn på veggen, men renner vekk og tar smusset med seg, sier Anders Hvinden hos Butinox.

LES OGSÅ: 10 steg til et velholdt hus

Selvrensende maling fra Butinox
REGNER BORT: Den selvrensende effekten gjør at vannet forsvinner fortere fra fasaden. – De skitne vanndråpene tørker ikke inn på veggen, men renner vekk og tar smusset med seg, forklarer Anders Hvinden hos Butinox. Butinox

Smusset preller av

Nordsjö One Super Tech selvrensende
ENKELT OG SMART: – Selvrensende maling sparer deg for mye arbeid. Du trenger ikke å vaske huset like ofte, og det ser penere ut over lengre tid, sier Mette Dahl hos Nordsjö. Jan Lillehamre/ifi.no

Mette Dahl hos Nordsjö mener det hele kan sammenliknes med et teflonbelegg på ei stekepanne.

– Ja, fordi væsken samler seg i dråper, preller av overflaten og renner lett vekk. Teknologien gjør flaten smussavvisende, sier hun.

Aldri mer alger

De eneste som ikke liker selvrensende maling, er svertesopp. For at svertesopp og algevekst skal trives, bør det være fuktig.

– Men siden selvrensende maling gjør at veggen tørker raskere, så er den ekstra effektiv mot tilvekst av begroing. Færre skittpartikler betyr færre festepunkter for soppsporer i veggen, sier malingsekspertene.

Selvrensende maling
SOPPFRITT: Siden selvrensende maling gjør at veggen tørker raskere, er den ekstra effektiv mot tilvekst av sopp og alger. Butinox

Enklere vedlikehold

Ved å bruke selvrensende maling, vil du også få et enklere vedlikehold. Ifølge Dahl betyr det mindre jobb når huset skal vaskes.

– Du må fortsatt vaske huset periodisk for å få den langtidsholdbare fasaden, men jobben blir mye lettere fordi det meste allerede er skylt vekk, sier hun.

LES OGSÅ: Billigere å holde huset ved like

Tar landet med storm

Hvinden mener det aldri før har vært så populært å bruke selvrensende maling som akkurat nå.

– Vi ser helt klart at huseierne er villig til å betale litt mer for å få et mer varig resultat og mindre vedlikehold, avslutter han.

Selvrensende maling
SMART MALING: Selvrensende maling står på toppen av ønskelista hos mange. Kanskje ikke så rart med sine mange gode egenskaper. Butinox

Dette ble brukt:

Selvrensende maling:
  • Butinox Futura Selvrensende – BUTINOX
  • One Super Tech husmaling – NORDSJÖ
Selvrensende beis:
  • One Transparent eksteriørbeis – NORDSJÖ
Les også Pass på dette når du maler i varmen

Hold deg oppdatert   

Få siste nytt om interiør og oppussing fra ifi.no. Meld deg på vårt nyhetsbrev her.

Mer Utendørs

Nyeste artikler

Nyhetsbrev

Hold deg oppdatert. Motta nye artikler om nyheter, trender og tips fra ifi.no.
Registrer din e-postadresse her: