Kategorier
Meny
Konto
Annonse
Borge annons
Borge annons

Så smart er selvrensende maling

cloud_download
fullscreen
  • Så smart er selvrensende maling

    Foto: Nordsjö

  • <b>SUKSESS:</b> – Vår selvrensende maling er også vår bestselger, sier Anders Hvinden hos Butinox.

    Foto: Robert Walmann/ifi.no

  • <b>ENKELT OG SMART:</b> – Selvrensende maling sparer deg for mye arbeid. Du trenger ikke å vaske huset like ofte, og det ser penere ut over lengre tid, sier Mette Dahl hos Nordsjö.

    Foto: Jan Lillehamre/ifi.no

Selvrensende maling sørger for at huset holder seg pent lenger. – Denne malingen gir også overlegen glans- og fargestabilitet, sier Anders Hvinden.

Annonse

For det er jo det vi vil ha når vi først maler huset – Et hus som ser nymalt ut så lenge som mulig. Hemmeligheten bak selvrensende maling er en helt spesiell og høyteknologisk malingsfilm.

Fasaden som vasker seg selv

Butinox Futura Selvrensende maling

SUKSESS: – Vår selvrensende maling er også vår bestselger, sier Anders Hvinden hos Butinox.

– Regnvann legger seg i større og bredere dråper som sprer seg utover fasaden. Vannet får bedre kontakt med veggen og skyller av skitt fra fasaden. Den selvrensende effekten gjør også at vannet forsvinner fortere fra fasaden. De skitne vanndråpene tørker altså ikke inn på veggen, men renner vekk og tar smusset med seg, sier Anders Hvinden hos Butinox.

LES OGSÅ: 10 steg til et velholdt hus

Smusset preller av

Nordsjö One Super Tech selvrensende

ENKELT OG SMART: – Selvrensende maling sparer deg for mye arbeid. Du trenger ikke å vaske huset like ofte, og det ser penere ut over lengre tid, sier Mette Dahl hos Nordsjö.

Mette Dahl hos Nordsjö mener det hele kan sammenliknes med et teflonbelegg på ei stekepanne.

– Ja, fordi væsken samler seg i dråper, preller av overflaten og renner lett vekk. Teknologien gjør flaten smussavvisende, sier hun.

Aldri mer alger

De eneste som ikke liker selvrensende maling, er svertesopp. For at svertesopp og algevekst skal trives, bør det være fuktig.

– Men siden selvrensende maling gjør at veggen tørker raskere, så er den ekstra effektiv mot tilvekst av begroing. Færre skittpartikler betyr færre festepunkter for soppsporer i veggen, sier malingsekspertene.

Selvrensende maling

SOPPFRITT: Siden selvrensende maling gjør at veggen tørker raskere, er den ekstra effektiv mot tilvekst av sopp og alger.

Enklere vedlikehold

Ved å bruke selvrensende maling, vil du også få et enklere vedlikehold. Ifølge Dahl betyr det mindre jobb når huset skal vaskes.

– Du må fortsatt vaske huset periodisk for å få den langtidsholdbare fasaden, men jobben blir mye lettere fordi det meste allerede er skylt vekk, sier hun.

LES OGSÅ: Billigere å holde huset ved like

Tar landet med storm

Hvinden mener det aldri før har vært så populært å bruke selvrensende maling som akkurat nå.

– Vi ser helt klart at huseierne er villig til å betale litt mer for å få et mer varig resultat og mindre vedlikehold, avslutter han.

Selvrensende maling

SMART MALING: Selvrensende maling står på toppen av ønskelista hos mange. Kanskje ikke så rart med sine mange gode egenskaper.

Dette ble brukt

Selvrensende maling:

Butinox Futura Selvrensende – BUTINOX

remove_circle_outline

One Super Tech husmaling – NORDSJÖ

remove_circle_outline
Selvrensende beis:

One Transparent eksteriørbeis – NORDSJÖ

remove_circle_outline
keyboard_arrow_down keyboard_arrow_up
Annonse
Yo, you had better fill this out, it's required.
Annonse

Siste artikler

Annonse
[Some text some message]