Kategorier

Meny

Konto

Annonse
Beslagsboden annons
Annonse
Beslagsboden annons

Oppdag fordelene med kork

Et gulv med kork i er godt å gå på, lunt og støydempende. Og samtidig som du får et gulv med korkens komfortfordeler, ser det akkurat ut som et tregulv.

 • <b>FREDETE TRÆR:</b>Korken hentes fra en spesiell type eik som vokser i avgrensede områder langs det vestlige Middelhavet. I Portugal, deler av Spania, Marokko, Tunisia, Frankrike og Italia vokser 2,1 millioner hektar skog med korkeik.

  Foto: Wicanders/Farveringen

 • <b>KOMFORTABELT:</b> Kork absorberer lyd, fungerer varmeisolerende, er elastisk og fleksibelt og veier lite. Bikubestrukturen gjør at kork er fleksibelt og kan dempe støt, for så å gjenoppta sin opprinnelige form.

  Foto: Wicanders/Farveringen

 • <b>NATURLIG GULV:</b> Korkgulv er ren natur på gulvet ditt. Korken som brukes i gulv, hentes fra barken til korkeiken og bidrar til å bevare naturressurser. Barken høstes for hånd i en prosess som ikke skader treet.

  Foto: Wicanders/Farveringen

 • <b>TREDEKOR:</b> Dekorsjiktet gir gulvet et parkettutseende, som spenner seg fra klassisk til det mer rustikke. Kombinasjonen av realistiske dekorer og sofistikerte pregede overflater gir et eksklusivt og naturtro gulv med korkens alle fordeler intakt.

  Foto: Wicanders/Farveringen

 • <b>ÅREVIS MED ERFARING: </b>I Wicanders Wood Resist+ brukes to sjikt med kork på til sammen 4 millimeters tykkelse. Korken som kommer fra bærekraftig og miljøvennlig produksjon og gulvet er helt fritt for fri for skadelige ftalater. Wicanders har laget gulv og andre produkter av kork helt siden 1870.

  Foto: Wicanders/Farveringen

Annonse
Annonse
Fredete trær til kork

FREDETE TRÆR:Korken hentes fra en spesiell type eik som vokser i avgrensede områder langs det vestlige Middelhavet.
(Wicanders/Farveringen)

I Portugal blir skogene med korkeik kalt Montado, og alle trær er fredet. Den som får tillatelse til å felle ett tre, må plante to nye. Å høste barken for hånd fra stammen og de tykkeste grenene er dog lov, og produksjon av korkprodukter er en stor industri.

De fineste bitene blir til vinkorker, mens de mindre pene brukes inne i ulike gulvkonstruksjoner. Eiketreet tar ikke skade av høstingen, og begynner umiddelbart å lage ny bark som kan høstes etter ni nye år. 

Gode komfortegenskaper

 ­– Barken til korken består til 60 prosent av luft. I et mikroskop ser det ut som vokskaken i en bikube, med 40 millioner små luftceller per kvadratcentimeter som gir helt unike egenskaper. De gjør at korken er varmeisolerende og oppleves som lun å ta på. Strukturen er elastisk, og demper lyder, sier Øyvind Langelandsvik hos Farveringen, som selger Wicanders korkgulv i Norge.

Når sjikt av kork brukes i et gulv, gir det gode komfortegenskaper ved at gulvet blir godt å gå på slik at du blir mindre sliten i beina der du står og går mye. De varmeisolerende egenskapene gjør gulvet lunt mot nakne bein også midt på vinteren. Bikubestrukturen gjør at kork er fleksibelt og kan dempe støt, for så å gjenoppta sin opprinnelige form, og lydene fra vilter barnelek og hvis du mister noe i gulvet, dempes effektivt.

Komfortabelt korkgulv

KOMFORTABELT: Kork absorberer lyd, fungerer varmeisolerende, er elastisk og fleksibelt og veier lite. Bikubestrukturen gjør at kork er fleksibelt og kan dempe støt, for så å gjenoppta sin opprinnelige form.
(Wicanders/Farveringen)

To sjikt kork

Wicanders Wood Resist+ er et slikt gulv. Og det har ikke bare ett, men to sjikt kork i sin oppbygging. Baksiden er kledd med et integrert korkunderlag som demper lydene fra dine tråkk for dem som er i etasjen under. Over den stabiliserende HDF-kjernen ligger et tykkere korksjikt som demper lyder fra trinn og annen bruk av gulvet der lydene oppstår, og som dessuten gjør at gulvet føles varmt og godt å gå på.

Gulvet ser dog ut som et vanlig tregulv. Det beror på det høyoppløste dekorsjiktet, hvis design understrekes av pregingen i overflaten. Toppsjiktet, som er på hele 0,55 millimeter, beskytter gulvet, gir det gode rengjøringsegenskaper og høy motstand mot slitasje og riping.

Naturlig gulv med kork

NATURLIG GULV: Korkgulv er ren natur på gulvet ditt. Korken som brukes i gulv, hentes fra barken til korkeiken og bidrar til å bevare naturressurser. Barken høstes for hånd i en prosess som ikke skader treet.
(Wicanders/Farveringen)

Garantert holdbart

Tredekor på korkgulv

TREDEKOR: Kombinasjonen av realistiske dekorer og sofistikerte pregede overflater gir et eksklusivt og naturtro gulv med korkens alle fordeler intakt.
(Wicanders/Farveringen)

– Det beskyttende slitasjelaget inneholder ingen ftalater, og gir et gulv som vil holde seg pent i veldig mange år fremover, også brukt på steder med mye gangtrafikk. I private hjem gir produsenten 25 års garanti, og i kommersiell bruk holder gulvet i 15 år, sier Langelandsvik.

Hvert bord er 122 centimeter langt og 18,5 centimeter bredt. Tykkelsen er kun en drøy centimeter, slik at gulvet enkelt kan legges uten at man må justere terskler, dører og lister.

Oppdatert: 17.12.2019  
Annonse
Annonse

Finn din nærmeste

Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
[Some text some message]