IFI logo
Se flere bilder
Ren natur til stuegulvet

Foto: Södra, Tarkett, Gerflor

Ren natur til stuegulvet

De fleste ønsker et gulv som både er behagelig å gå på, som kjennes lunt og trivelig, som er enkelt å vedlikeholde og som demper trinnlyd. Både heltre, parkett, kork og linoleum er naturlige gulvvalg som tilfredsstiller disse ønskene.

Harald Sola Berentsen

Harald Sola Berentsen
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg ifi.no på Facebook, TikTok og Instagram.

Annonse

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Uansett hva du velger av gulvløsning bør du finne fram til en variant som står i stil til rommet for øvrig - til interiøret og til eventuelle tepper eller ryer. De ulike gulvtypene har forskjellige egenskaper og vi har spurt noen utvalgte leverandører om hvilke produktfordeler de vil fremholde.

Heltregulv

- Her i landet har vi lang tradisjon for bruk at heltregulv i furu i både hjemme og i fritidsboligen, forteller Truls Skaugen, som er daglig leder for Södra – spesialist på gulv i heltre.

- Dette er et miljøvennlig alternativ som er lunt og varmt å gå på og naturens ekthet og variasjoner får du med på kjøpet.

Heltregulv finnes i flere ulike dimensjoner og utførelser. De ulike produsentene sorterer også gulvene i ulike kvalitetsklasser. Dette forteller mest om gulvets utseende, ikke gulvets tekniske egenskaper.

Se flere bilder
Heltregulv

Foto:

Heltregulv fra Södra.

Parkett

- Gulvet har en grunnleggende betydning for helheten når du skal innrede hjemmet, presiserer Sara Leijon, kommunikasjonsansvarlig hos Tarkett.

- Mulighetene er mange, fortsetter hun, – bare i vårt sortiment finner du mer enn 250 varianter av parkettgulv. Du kan velg blant klassiske treslag og nye, spennende sorter. Når det gjelder den beskyttende overflatebehandlingen, har du både blanke og matte alternativer. Ulike tykkelser på parkettbordene gir ulike egenskaper og muligheter ved legging og omsliping.

Se flere bilder
Parkett

Foto:

Parkett fra Tarkett.

Korkgulvet er tilbake

Nå er kork tilbake, sterkere enn noen gang, nå som hot og trendy i en rekke flotte design og varianter.

- Ønsker du et slitesterkt, naturlig lunt gulv om samtidig er lyddempende og miljøvennlig, er dette gulvet for deg, hevder Torhild Rustenberg, PR- og kommunikasjonsansvarlig hos Storeys.

- Våre korkgulv produseres i Portugal av barken til korkeika, en fornybar ressurs som "høstes" på ny etter ni år. Den unike korkstrukturen reduserer lyd mellom etasjer og i rommet. Dessuten har korken millioner av små, varmeisolerende luftceller som gjør korkgulvet varmt og behagelig å gå på.

Se flere bilder
Korkgulvet er tilbake

Foto:

Kork fra Storeys.

Linoleum er også et naturprodukt

Linoleum er nemlig laget av rene råvarer fra naturen, som linfrøolje, harpiks, kalkstein, tremel, jute - og miljøvennlige fargepigmenter.

- Gulvet er et vesentlig element for å skape et særpreget interiør, forteller Gunni Marie Blunck, markedsansvarlig hos Forbo.

- Ved bruk av farger og mønstre kan du skape akkurat den atmosfæren du ønsker. Linoleumsgulv får du også som ”plank” og ”flis” med klikk-system. Det betyr at du selv, enkelt kan legge gulvet og skape din helt personlige gulvdesign - lyst og luftig, lunt og koselig eller friskt og trendy. Her er det bare fantasien din som begrenser muligheten.

Se flere bilder
Linoleum er også et naturprodukt

Foto:

Linoleum fra Forbo Flooring.

Mer informasjon

www.sodra.com

www.tarkett.no

www.forbo-flooring.no

www.storeys.no

www.golvabia.no

Finn din nærmeste
Mest lest
Annonse
Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.