Kategorier

Meny

Konto

Ren natur til stuegulvet

De fleste ønsker et gulv som både er behagelig å gå på, som kjennes lunt og trivelig, som er enkelt å vedlikeholde og som demper trinnlyd. Både heltre, parkett, kork og linoleum er naturlige gulvvalg som tilfredsstiller disse ønskene.

av   |   Oppdatert   |   Publisert

Dele på Pinterest
Se flere bilder
Ren natur til stuegulvet

Foto: Södra, Tarkett, Gerflor

Uansett hva du velger av gulvløsning bør du finne fram til en variant som står i stil til rommet for øvrig - til interiøret og til eventuelle tepper eller ryer. De ulike gulvtypene har forskjellige egenskaper og vi har spurt noen utvalgte leverandører om hvilke produktfordeler de vil fremholde.

Heltregulv

- Her i landet har vi lang tradisjon for bruk at heltregulv i furu i både hjemme og i fritidsboligen, forteller Truls Skaugen, som er daglig leder for Södra – spesialist på gulv i heltre.

- Dette er et miljøvennlig alternativ som er lunt og varmt å gå på og naturens ekthet og variasjoner får du med på kjøpet.

Heltregulv finnes i flere ulike dimensjoner og utførelser. De ulike produsentene sorterer også gulvene i ulike kvalitetsklasser. Dette forteller mest om gulvets utseende, ikke gulvets tekniske egenskaper.

Dele på Pinterest Heltregulv

Parkett

- Gulvet har en grunnleggende betydning for helheten når du skal innrede hjemmet, presiserer Sara Leijon, kommunikasjonsansvarlig hos Tarkett.

- Mulighetene er mange, fortsetter hun, – bare i vårt sortiment finner du mer enn 250 varianter av parkettgulv. Du kan velg blant klassiske treslag og nye, spennende sorter. Når det gjelder den beskyttende overflatebehandlingen, har du både blanke og matte alternativer. Ulike tykkelser på parkettbordene gir ulike egenskaper og muligheter ved legging og omsliping.

Dele på Pinterest Parkett

Korkgulvet er tilbake

Nå er kork tilbake, sterkere enn noen gang, nå som hot og trendy i en rekke flotte design og varianter.

- Ønsker du et slitesterkt, naturlig lunt gulv om samtidig er lyddempende og miljøvennlig, er dette gulvet for deg, hevder Torhild Rustenberg, PR- og kommunikasjonsansvarlig hos Storeys.

- Våre korkgulv produseres i Portugal av barken til korkeika, en fornybar ressurs som "høstes" på ny etter ni år. Den unike korkstrukturen reduserer lyd mellom etasjer og i rommet. Dessuten har korken millioner av små, varmeisolerende luftceller som gjør korkgulvet varmt og behagelig å gå på.

Dele på Pinterest Korkgulvet er tilbake

Linoleum er også et naturprodukt

Linoleum er nemlig laget av rene råvarer fra naturen, som linfrøolje, harpiks, kalkstein, tremel, jute - og miljøvennlige fargepigmenter.

- Gulvet er et vesentlig element for å skape et særpreget interiør, forteller Gunni Marie Blunck, markedsansvarlig hos Forbo.

- Ved bruk av farger og mønstre kan du skape akkurat den atmosfæren du ønsker. Linoleumsgulv får du også som ”plank” og ”flis” med klikk-system. Det betyr at du selv, enkelt kan legge gulvet og skape din helt personlige gulvdesign - lyst og luftig, lunt og koselig eller friskt og trendy. Her er det bare fantasien din som begrenser muligheten.

Dele på Pinterest Linoleum er også et naturprodukt

Mer informasjon

www.sodra.com

www.tarkett.no

www.forbo-flooring.no

www.storeys.no

www.golvabia.no

LES OGSÅ

Finn din nærmeste

Populær nå
SISTE ARTIKLER
[Some text some message]